mandat za parkowanie w SPPN

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

mandat za parkowanie w SPPN

Postprzez limak8 » środa 11 marca 2009, 20:06

Dostałem właśnie mandat za parkowanie w SPPN w Warszawie pod halą mirowską i mam wątpliwości czy jest on zasadny. Parkuję samochód w tym samym miejscu od ponad pół roku i ponieważ nie mam karty mieszkańca znalazłem miejsce gdzie moim zdaniem SPPN nie dosięga.
Chodzi dokładnie o skrzyżowanie ulic: Ptasia i Plac Mirowski. Jadąc samochodem mijamy znak D-18 + T-3a (czyli koniec parkingu) potem mamy skrzyżowanie a przy nim placyk na którym parkuję swój samochód. Zaraz za skrzyżowanie pojawia się znowu znak D-18 czyli początek parkingu. Moim zdaniem strefa w której znajdował się mój samochód nie jest oznaczona jako miejsce parkingowe w związku z tym nie muszę uiszczać opłat parkingowych.
Czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć i ewentualnie wyjaśnić dlaczego?
limak8

Postprzez viera » czwartek 12 marca 2009, 12:56

Widocznie ten kto ci dał mandat miał inne zdanie.Mogłeś go nie przyjąć i w sądzie przekonać go, że ty masz racje.
viera

Postprzez rocko19 » czwartek 12 marca 2009, 14:54

Ale prawda jest taka że mało kto będzie sie odwoływał w takiej sytuacji, jeżeli masz pewnosc codo niekompetencji stróżów prawa to droga wolna.Pozdrawiam.
rocko19

Powrót do Sytuacje na drodze