skarga na instruktora

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

skarga na instruktora

Postprzez wersowa » środa 11 marca 2009, 00:56

Witam,

chcialabym sie dowiedziec czy jest jakas instytucja ktora weryfikuje kompetencje instruktorow nauki jazdy. Chcialabym zlozyc skarge na instuktora. Kurs nie przygotowal mnie do egzaminu. Rozumiem, ze moge byc kiepska, ale wydaje mi sie, ze jakkolwiek kiepski nie bylby kursant instruktor ma obowiazek postarac sie go przygotowac do egzaminu, czyli przynajmniej "przerobic" potrzebne do egzaminu umiejętności.
A ja na kursie 2 razy parkowalam przodem ( zaparkowalam tylko dlatego, ze nauczyl mnie tego znajomy, nie instruktor ), parkowania skosnego i tylem nie mialam. Hamowania awaryjnego także nie. Ruszanie z recznego bylo na jednej z jazd. 1/3 każdego spotkania to była jazda po łuku, bez instruktora w aucie i w poblizu auta. Za, bodajze trzecia wizyta na placu przestalam zwalac slupki i przejezdzalam normalnie luk a mimo to, na kazdej kolejnej lekcji ladowalam na placu. Ostatnie 4 godziny spedzilam cale na miescie. Instruktor wydzieral sie na mnie przy najmniejszym bledzie (ze np za szybko wlaczam kierunkowskaz) i za rzeczy ktorych mi nigdy wczesniej nie mowil ( ze powinnam redukowac bieg na zakrecie ).
Na koniec kursu dowiedzialam sie, ze nic nie umiem, ze to moja wina i ze mam wykupic dodatkowe godziny....
wersowa

Postprzez dominik836 » środa 11 marca 2009, 01:18

Do kierownika z tym, chyba że już za późno.. mogłaś wcześniej zmienić instruktora jak ten Ci nie odpowiadał a może uważał, że źle robisz łuk i dlatego tyle razy musiałaś go robić.. pierwszy instruktor się na mnie darł od pierwszej lekcji za wszystko ale był ok co chciałem robić to robiłem ale i tak zmieniłem bo mi godziny nie pasowały.. Teraz już masz za późno na zmiany. Jak kierownik nic z tym nie zrobi to może skarga do wydziału komunikacji ? oni kontrolują OSK, pomaga ale w Twoim przypadku chyba nic nie zrobią bo instruktor może powiedzieć, że nie opanowałaś łuku i dlatego tyle czasu go robiłaś. Instruktor wydał kartę? bo jeśli nie jesteś przygotowana tzn jeśli tak uważał to nie mógł Cie dopuścić i powinnaś wykupić godziny dodatkowe.
dominik836

Postprzez wersowa » środa 11 marca 2009, 11:56

Dzieki za odpowiedz!

Dlaczego nie zmienilam? bo ludzialam sie, ze taki ma system uczenia i ze w rezultacie mnie czegos nauczy! no glupia bylam no! co do luku, nigdy nie powiedzial mi co mam poprawic, a jak sie raz zapytalam, czy dobrze, to powiedzial, ze tak, informacji zwrotnych nie biezaco nie dostawalam, poza tym bylam jedyna kursantka na placu bez instruktora przy samochodzie. Niestety obawiam sie, ze system jego nauczania mial prowadzic do wykupienia jak najwiekszej ilosci dodatkowych godzin...
do kierownika szkoly zglosic tego nie ma sensu chyba, bo to bardzo bliska rodzina...
wersowa

Postprzez Pinhead » środa 11 marca 2009, 15:01

wersowa napisał(a):Dlaczego nie zmienilam? bo ludzialam sie, ze taki ma system uczenia i ze w rezultacie mnie czegos nauczy! no glupia bylam no!

No to masz nauczke. Teraz to już jest po fakcie i możesz co najwyżej ponarzekać jak to żle nie było ale całe 30 godzin sie wyjeździło. To tak jak byś w restauracji poszła do kucharza ze skargą na fatalną jakość potrawy gdy już wszystko zjadłaś z talerza :)
Pinhead

Re: skarga na instruktora

Postprzez Marix » środa 11 marca 2009, 17:29

wersowa napisał(a): ( ze powinnam redukowac bieg na zakrecie ).
Na koniec kursu dowiedzialam sie, ze nic nie umiem, ze to moja wina i ze mam wykupic dodatkowe godziny....

Biegu za zakręcie się raczej nie redukuje ;-)
Jak już to przed zakrętem
Prawo jazdy
B, C, C+E
Marix

Postprzez rocko19 » środa 11 marca 2009, 19:41

A może antytalent do jazdy masz, i instruktor zwątpił w ciebie i chciał tylko jak najszybciej zakończyć przygode z tobą,tez tak bywa..codo hamowania awaryjnego tez takiego czegoś nie miałem.

Nie żebym był złośliwy..
rocko19

Postprzez rufioo » środa 11 marca 2009, 21:44

wersowa

zabieraj papiery i do innego osk ten juz cie niczego nie nauczy
---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------
rufioo

Postprzez kiora » czwartek 12 marca 2009, 00:02

Dokup jazdy gdzie indziej, poszukaj na forum opinii na temat innych ośrodków w Twoim mieście.
ja miałam identyczną sytuację.
Niczego konkretnego się nie nauczyłam, jestem przed egzaminem i dokupuję kolejne jazdy ale w innym ośrodku, miejmy nadzieję że się czegoś nauczę.
jakby nie było-niestety ośrodków jest coraz więcej jak i konowałów, którym zależy tylko i wyłącznie na zarobieniu pieniędzy.
kiora

Postprzez bruno666 » czwartek 12 marca 2009, 00:09

Marix napisał(a):Biegu za zakręcie się raczej nie redukuje ;-)

Bo dlaczego?
...
bruno666

Postprzez kiora » czwartek 12 marca 2009, 00:34

Bo zmniejszasz prędkość znacząco, no chyba, ze jesteś Kubicą i żaden zakręt Ci nie straszny.
kiora

Postprzez rufioo » czwartek 12 marca 2009, 09:06

bruno666 napisał(a):
Marix napisał(a):Biegu za zakręcie się raczej nie redukuje ;-)

Bo dlaczego?

bo sa same plusy z dociskiem osi skretnej na czele

jak znasz minusy, to pisz
---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------
rufioo

Postprzez wersowa » czwartek 12 marca 2009, 14:59

Czyli uwazacie ze juz za pozno na skaldanie skargi? a co z innymi kursantami? moze by sie po takiej skardze pan istruktor bardziej staral.

Na jazdy w innej szkole sie zapisalam i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazalo sie, ze nie jestem beztalenciem motoryzacyjnym, a o to sie posadzalam i ze nie trzeba mi conajmniej 10 dodatkowych godzin a co najwyzej jeszcze 3!
wersowa

Postprzez Pinhead » czwartek 12 marca 2009, 15:07

wersowa napisał(a):a co z innymi kursantami? moze by sie po takiej skardze pan istruktor bardziej staral.

Po co ma się starać skoro kasa leci bo większość ludzi robi tak samo jak Ty czyli rezygnuje z marnego OSK gdy jest już po kursie.

Na jazdy w innej szkole sie zapisalam i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazalo sie, ze nie jestem beztalenciem motoryzacyjnym, a o to sie posadzalam i ze nie trzeba mi conajmniej 10 dodatkowych godzin a co najwyzej jeszcze 3!

Egzamin państwowy już zdałaś z wynikiem pozytywnym ?
Pinhead

Postprzez kiora » czwartek 12 marca 2009, 15:18

wersowa-masz ochotę, idź złożyć skargę.
Co to da?
Nic, albo prawie nic, sprawa zostanie rozdmuchana i tyle.
Ale jako porządna obywatelka możesz to zrobić.
kiora

Postprzez Marix » czwartek 12 marca 2009, 16:16

Biegu w czasie pokonywania łuku nie redukuje się, między innymi ze względu na ryzysko utraty przyczepności poprzez nagle zakłócenie pracy układu jezdnego, co może spowodowac poślizg.

Bieg dobiera się do zakrętu, przed nim.
Prawo jazdy
B, C, C+E
Marix

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców