Kat. B1 - Warszawa

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez hans » sobota 12 czerwca 2004, 14:12

:):) Zapewniem Cię miros, że wiele osób - nawet mających 20 lat i więcej też należy do grupy bb. nieodpowiedzialnych - tak więc nie ma co generalizować. :)
hans

Postprzez miros » sobota 12 czerwca 2004, 14:46

a czy ja twierdze ze tak nie jest? pewnie ze sa jeszcze osoby w wieku 20 lat ktore nie nadaja sie do jazdy ale jest ich juz znacznie mniej niz w wieku 16 lat. tego chyba nie zaprzeczysz? bo kazdy mowi ze z wiekiem czlowiek staje sie bardziej odpowiedzialny. chyba ze cos sie zmienilo i to wlasnie 16 latki sa bardziej odpowiedzialne niz dorosli ludzie ? :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez hans » poniedziałek 14 czerwca 2004, 08:23

czasem łatwiej nauczyć tego 16 latka pokory za kierownicą niż np. dwudziestokilku latka lub starszego, gdy np. instruktor jest młodszy od kursanta :):) i temu kursantowi wydaje się, ze taki szczaw nie będzie go uczył niczego, bo skoro jest młodszy to mniej wie :)

Ale oczywiście nie ma co generalizować :)
hans

B1 w normalnym samochodzie

Postprzez RafalK » niedziela 11 lipca 2004, 22:24

Witam. Mam pytanie - co groziłoby mi za prowadzenie samochodu o masie powyżej 550 kg, mając zrobione tylko prawo jazdy klasy B1???
A A3 stoi w garażu - pieprzyć ten kraj ....
RafalK

Re: B1 w normalnym samochodzie

Postprzez Snuj ze Szczecina » niedziela 11 lipca 2004, 23:47

RafalK napisał(a):Witam. Mam pytanie - co groziłoby mi za prowadzenie samochodu o masie powyżej 550 kg, mając zrobione tylko prawo jazdy klasy B1???

Już nie kombinuj Rafał ok?.Zrób sobie B1 i niech tatuś zamówi ci 550 kg bryczke, a jak nie masz czym jeżdzić, to B1 jest dla ciebie nieporozumieniem.Co grozi? - przecież kierujesz pojazdem, nie mając do tego uprawnień.Pierwsze co zrobi policja, to zapezpieczy pojazd, przecież nie możesz nim dalej jechać.Zatem wezwie się Holowanie i autko pojedzie na parking policyjny, gdzie właściciel pojazdu, będzie mógł go odebrać, oczywiście jak ureguluje pewne należności.

1.Opłata za holowanie i postój na parkingu.
2.Z art. 94 § 1 mandatu za kierowanie pojazdem bez wymaganych uprawnień w wysokości 300 zł.
3.Z art. 96 § 1 pkt 5 mandat dla właściciela pojazdu, który dopuścił do kierowania osobe bez wymaganych uprawnień w wysokości 300 zł.

No i wpier.. od Ojca jeszcze dostaniesz, więc się zastanów czy warto.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez RafalK » poniedziałek 12 lipca 2004, 10:32

1.Opłata za holowanie i postój na parkingu.
2.Z art. 94 § 1 mandatu za kierowanie pojazdem bez wymaganych uprawnień w wysokości 300 zł.
3.Z art. 96 § 1 pkt 5 mandat dla właściciela pojazdu, który dopuścił do kierowania osobe bez wymaganych uprawnień w wysokości 300 zł.

To wszystko? Czyli niebiescy mogą mnie najwyżej pocałować w D? Powiem tak: koszta mnie obchodzą niewiele; rzecz w tym żebym przez pieprzoną drogówkę nie miał problemów typu - prawko od 21 lat. I nie pisz mi o jakimś wpier&%#* od ojca bo kiedy ja prowadzę on siedzi obok. Czyli cały problem z prowadzeniem pojazdu pow. 550 kg zamknie się w kilku złotych? 0 odpowiedzialności karnej? Czy dobrze rozumiem ?[/quote]
RafalK

Postprzez hans » poniedziałek 12 lipca 2004, 13:19

RafalK napisał(a):1.Opłata za holowanie i postój na parkingu.

To wszystko? Czyli niebiescy mogą mnie najwyżej pocałować w D? Powiem tak: koszta mnie obchodzą niewiele; rzecz w tym żebym przez pieprzoną drogówkę nie miał problemów typu - prawko od 21 lat. I nie pisz mi o jakimś wpier&%#* od ojca bo kiedy ja prowadzę on siedzi obok. Czyli cały problem z prowadzeniem pojazdu pow. 550 kg zamknie się w kilku złotych? 0 odpowiedzialności karnej? Czy dobrze rozumiem ?
[/quote]

Widze że trafił sie jakiś bogatszy klient, dla którego nie ważne są pieniądze wydane na mandat. Według Niego 300 zł dla Niego, 300 zł dla właściciela pojazdu i koszty holowania i przetrzymania na parkingu to "kilka złotych" - kasiasty gość. :)
Ale RafalK-u uważaj, bo jesli trafisz na upartego policjanta to równie dobrze może on wystąpić z wnioskiem do sądu grodzkiego o cofnięcie Ci uprawnień i np. orzeczenie zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych przez np. 2-3 lata. I wtedy nie będziesz chyba taki pewny siebie i zadowolony. Trochę wystudzą Twoje zapały
Poza tym nie wiem, czy zechcieliby Cię całować w d..., bo jeśli jesteś niepełnoletni (a tak wnioskuję) to byłaby to pedofilia - a na to to policja jest wyczulona :):D
hans

Postprzez RafalK » poniedziałek 12 lipca 2004, 14:00

:) no tak ... Nie zrozumcie mnie źle - nie chce się popisywać gotówką, też nienawidzę ludzi którzy najchętniej powiesiliby sobie portfel na smyczy i wypchali co pieniędzmi tylko po to żeby wszyscy widzieli. Rzecz w tym, że auto dla mnie stoi na razie bezużyteczne w garażu - a ten widok naprawdę drażni. Jeśli państwo nie umożliwia mi tego żebym mógł go prowadzić ( tak jak za granicą ), to muszę poszukać sposobu aby samemu sobie to zagwarantować. To dzięki rządowi jesteśmy krajem pełnym cfaniaków i krętaczy - sami nas zmuszają do takich rzeczy, a ludzie chcą po prostu żyć i nie mają wyboru ...
RafalK

Postprzez miros » środa 21 lipca 2004, 00:37

RafalK napisał(a):To dzięki rządowi jesteśmy krajem pełnym cfaniaków i krętaczy

no wlasnie i kto tu jest cfaniakiem? wlasnie ty bo starasz sieominac prawo zeby tobie bylo lepiej. kombinujesz cos z kat B1 zeby prowadzic samochod na kat B. zastanow sie lepiej co chcesz zrobic. co bedzie jak ktos ci skasuje fure nie z twojej winy? policja powie ze to i tak jest twoja wina bo nie miales prawa jazdy. jak juz masz to B1 to ja bym radzil ci poczekac do 18 a samochod nie uzywany napewno nie zniszczeje.

mowisz ze nie popisujesz sie gotowka? a ojciec kupil ci samochod mimo iz nie masz jeszcze prawa jazdy kat B. dla mnie i raczej dla wiekszosci osob nie jest normalne kupowanie samochodu synowi po to tylko zeby ten samochod stal bezuzyteczny w grazu.

ja bym na twoim miejscu poczekal do zrobienia kat B.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez LimaK » poniedziałek 26 lipca 2004, 10:50

Mialem taka sama sytuacje jak RafalK, chcialem jezdzic przed zrobieniem kat B, wtedz jeszcze B1 nie bylo :D Jezdzilem samochodem od 15tego roku zycia, z tata po prawej stronie prawie zawsze.

Jednym slowem, wiecej szczescia niz rozumu :D

Teraz juz jezdze z dokumentem, mniejsza adrenalina, wieksze bezpieczenstwo :)
LimaK

Postprzez Bartezz25 » piątek 24 lutego 2006, 16:19

Prosze o przykłady samochodów na kat. b1
Bartezz25

Postprzez Tomek_ » piątek 24 lutego 2006, 22:44

Bartezz25 napisał(a):Prosze o przykłady samochodów na kat. b1

a ja prosze o uzycie opcji "Szukaj"
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez ella » piątek 24 lutego 2006, 22:57

Tomek_ napisał(a):
Bartezz25 napisał(a):Prosze o przykłady samochodów na kat. b1

a ja prosze o uzycie opcji "Szukaj"

A po co aż opcję SZUKAJ, wystarczy wejść w pierwszą zakładkę tego wątku.
Samochód nazywa się COLO - CABRIO.
fotka tego autka jest na stronie: http://www.colo.interkontakt.com.pl/colo_sx.htm
ella
Moderator

Postprzez Tomek_ » piątek 24 lutego 2006, 23:01

ten colo to wyglada raczej jak wozek na pole golfowe niz jak samochod :D
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców