powiedźcie gdzie zgodnie z przepisami powinnam stanąć chcąc zawrócić na skrzyżowaniu (bez świateł) (patrz rysunek)
ja jestem samochodem C i czy powinnam stanąć w pozycji 1 czy 2?

pzdr
Beti
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Betinka26 » piątek 20 lutego 2009, 10:38
przez nmc_zmc » piątek 20 lutego 2009, 11:23
przez Betinka26 » piątek 20 lutego 2009, 12:20
przez kthxb » piątek 20 lutego 2009, 13:05
przez nmc_zmc » piątek 20 lutego 2009, 13:47
Dlaczego powinna jechać 1??kthxb napisał(a):To zależy, bo jeżeli ten pas na którym się znajduje pojazd C jest przeznaczony tylko do zawracania to nr 2. Jeżeli nie, to powinnaś jechać 1.
przez Betinka26 » piątek 20 lutego 2009, 14:19
przez kthxb » piątek 20 lutego 2009, 14:35
przez Betinka26 » piątek 20 lutego 2009, 14:48
kthxb napisał(a):Sorry ale ja centymetra w oczach nie mam, a wszystko zależy od tego jak duże jest to skrzyżowanie i jak duże będą pojazdy. Na pierwszym egzaminie pojechałem sobie blisko lewej i zostałem oblany, pomimo tego iż jak ktoś już kiedyś się wypowiadał mogę zawrócić blisko lewej lub prawej. Na drugim pojechałem blisko prawej i było dobrze. Więc jeżeli autorka posta zdaje i będzie zawracać na tego typu skrzyżowaniu z możliwością skrętu w lewo niech pojedzie lewą skoro jest zgodne z przepisami i napisze posta czy zdała.
przez nmc_zmc » piątek 20 lutego 2009, 15:29
Betinka26 napisał(a):kthxb napisał(a):Sorry ale ja centymetra w oczach nie mam, a wszystko zależy od tego jak duże jest to skrzyżowanie i jak duże będą pojazdy. Na pierwszym egzaminie pojechałem sobie blisko lewej i zostałem oblany, pomimo tego iż jak ktoś już kiedyś się wypowiadał mogę zawrócić blisko lewej lub prawej. Na drugim pojechałem blisko prawej i było dobrze. Więc jeżeli autorka posta zdaje i będzie zawracać na tego typu skrzyżowaniu z możliwością skrętu w lewo niech pojedzie lewą skoro jest zgodne z przepisami i napisze posta czy zdała.
autorka tego posta już ma prawo jazdy :-)
tylko wczoraj miała taką sytuacje na drodzę jak na pierwszym rysunku (pojazd C) i ustawiła się na pozycji 1 i pan z pojazdu B mnie obtrąbił bo na pozycję 2 wjechał inny samochód który jechał za mną i też chciał zawracać
i mi sie wydaje że jechałam zgodnie z przepisami i też na niego zatrąbiłam :-)
przez kthxb » piątek 20 lutego 2009, 15:57
przez Betinka26 » piątek 20 lutego 2009, 16:10
przez nmc_zmc » piątek 20 lutego 2009, 16:12
Widocznie zawracałeś na skrzyżowaniu na którym takie zawracanie utrudniało w jakiś sposób ruch innym kierowcom.kthxb napisał(a):Ja byłem uczony że w tej sytuacji blisko prawej. Na egzaminie to się potwierdziło, a budrel się robi wtedy jak ktoś szuka dziury w całym i zawraca blisko lewej - bo mu wolno.
Betinka26 napisał(a):ale w drugiej sytuacji (obrazek nr2) gdybym chciała skręcać w lewo lub zawracać (a nie było by żadnego znaku wskazującego gdzie mam się ustawić jeśli chce skręcać w lewo) to powinnam stanąć w pozycji 2 tak?
przez rocko19 » piątek 20 lutego 2009, 17:15
przez Amos » piątek 20 lutego 2009, 18:32
przez Barabasz » piątek 20 lutego 2009, 19:37