Egzamin A i B łączony.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin A i B łączony.

Postprzez zopper » piątek 06 lutego 2009, 23:23

Witam, jestem pierwszy raz na forum więc chciałem się po pierwsze przywitać. ELO!:D

Po drugie mam takie pytanie: w styczniu chciałem ustalić egzamin na kategorię A i B łączone wszystko. W kasie zapłaciłem na jednym blankiecie wszystko (ok. 290 zł.) kiedy już poszedłem do okienka ustalić egzamin pani mi powiedziała, że na A będę mógł ustalić dopiero w marcu, bo egzaminy zaczynają się od kwietnia, więc ustaliłem tylko B łączony i tu pojawia się moje pytanie, ponieważ pani mówiła mi, że po egzaminie na B będę mógł dostać zwrot pieniędzy za A (162 zł.) albo przyjść w marcu z tym dowodem wpłaty, który mam (na sumę 290 zł) i ustalić A, ale nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, możecie mi pomóc? Z góry dzięki i pozdrawiam.
zopper

Postprzez ella » sobota 07 lutego 2009, 01:45

ponieważ pani mówiła mi, że po egzaminie na B będę mógł dostać zwrot pieniędzy za A (162 zł.) albo przyjść w marcu z tym dowodem wpłaty, który mam (na sumę 290 zł) i ustalić A,

Kwit to raczej zostaje w WORD w twojej dokumentacji. Jak zostawisz całą kasę to w marcu spokojnie możesz przyjśc się zapisać na A. Kasa z kwitem będzie czekała.
ella
Moderator

Postprzez zopper » sobota 07 lutego 2009, 02:19

Ale przy wypełnianiu robią się dwie kopie. Jedna zostaje u nich a druga mam ja, przynajmniej ja tak miałem.

A jeszcze mam pytanie czy tylko przychodzę z kartką o ukończeniu kursu na A, czy gdybym odebrał już prawo jazdy z wbitą kat. B będę musiał coś dodatkowo wypełniać? Nie wiem czy mnie rozumiecie, jest już dość późno i ciężko mi się myśli, mam nadzieje, że wiecie ocb:D
zopper

Postprzez ella » sobota 07 lutego 2009, 13:38

Ale przy wypełnianiu robią się dwie kopie. Jedna zostaje u nich a druga mam ja, przynajmniej ja tak miałem.

Ok. Masz rację.
czy gdybym odebrał już prawo jazdy z wbitą kat. B będę musiał coś dodatkowo wypełniać?

Gdybyś chciał odebrać teraz prawko na B to piszesz do WORD oświadczenie że na razie rezygnyjesz z A i oni wysyłają twoje papiery do WK.

Chcąc potem zrobić kategorię A musisz złożyć nowy komplet dokumentów do WORD.

Oczywiście czekaja cię też ponowne koszty wydania prawka.
ella
Moderator

Postprzez zopper » sobota 07 lutego 2009, 16:59

Jest jakiś wzór tego wniosku czy piszę się go normalnie tak jak np. wniosek do szkoły itp.? Do jakiego okienka się udaję z tym wnioskiem i czy wtedy dostaje zwrot za egzamin A? Wybaczcie, że tak pytam ale jestem świeży w tych sprawach dopiero czeka mnie pierwszy egzamin:P

Edit:
Przypomniałem sobie jeszcze, że zabrali mi też zaświadczenie lekarskie do tego egzaminu na B, jak to załatwić kiedy będę ustalał egzamin na A kiedy już ewentualnie odbiorę prawo jazdy na B.
zopper

Powrót do Egzamin na prawo jazdy