DWIE KOREKTY w ZESTAWIE NR 4 NA PLACU MANEWROWYM ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

DWIE KOREKTY w ZESTAWIE NR 4 NA PLACU MANEWROWYM ??

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 21:26

czy jest to prawda ze w zestawie nr 4 przy wjezdzaniu prostopadle przodem do garazu mozna od razu stosowac dwie korekty? i czy obowiazuje to tylko przy wjezdzaniu do garazu przodem w zestawie 4?? jest to dla mnie wielką zagadką, poniewaz moj instruktor nic o tym nie wie i pytal sie znajomego egzaminatora, ktory tez nic o tym nie slyszal, jednak inni znowu twierdzą, ze jest taka mozliwosc. Czy to od czegos zalezy? Znojoma zdając egzamin spytala sie o to egzaminotora w sali przed egzaminem i powiedzial z wielką urazona mina i łaską, ze można, a moja qmpela nie zdala na miescie... wiec moze ktos wie czy jest to prawda, czy jest to zapisane w Dzienniku Ustaw, bo na tej podstawie są przeprowadzane egzaminy, (moze jakis link?). PS. zdaje w WORD Katowice :/ :?:
martenzz

Postprzez Slawek » środa 02 czerwca 2004, 21:32

Na manewr parkowania prostopadłego przodem przysługuje jedna korekta. Nie jest istotne, w którym zestawie się go wylosuje.
Slawek

Postprzez ella » środa 02 czerwca 2004, 21:36

Slawek napisał(a):Na manewr parkowania prostopadłego przodem przysługuje jedna korekta. Nie jest istotne, w którym zestawie się go wylosuje.

100% prawdy.
ella
Moderator

Postprzez Sławek_18 » środa 02 czerwca 2004, 21:48

martenzz napisał(a):Znojoma zdając egzamin spytala sie o to egzaminotora w sali przed egzaminem i powiedzial z wielką urazona mina i łaską, ze można,
Egzaminator chcial "wrobic" Twoja znajoma.
Jak wyzej jest czysta prawda.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 22:14

Sławek_18 napisał(a):Egzaminator chcial "wrobic" Twoja znajoma.

wrobic jej raczej nie chcial bo zrobila to parkowanie przodem z dwoma korektami i uznakl jej to, a oblal ja dopiero na miescie. SKoro napewno nie ma dwoch korekt przy parkowaniu przodem w zestawie 4 to co powiecie na symulacje placu manewrowego na tej stronce i opis tego manewru a szczegolnie *opis przy gwiazdce? http://www.prawojazdy.com.pl/display.php?site=31
martenzz

Postprzez ella » środa 02 czerwca 2004, 22:23

Przeciez tam jest tylko jedna korekta wykonana przy wjeździe do garażu. Skręcasz w prawo najeżdzasz na pachołek, cofasz do tyłu i wjeżdżasz do stanowiska. Zadnej drugiej tam nie ma.
ella
Moderator

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 22:38

ella napisał(a):Przeciez tam jest tylko jedna korekta wykonana przy wjeździe do garażu. Skręcasz w prawo najeżdzasz na pachołek, cofasz do tyłu i wjeżdżasz do stanowiska. Zadnej drugiej tam nie ma.

masz rację, nie zauwazylem ze jest jedna...sory, ale fakt faktem, ze takie dziwne rzeczy mialy miejsce (dwie korekty przy w/w manewrze). Jutro idę do instruktora , ktory twierdzi, ze byl na jakiejs konferencji i podobno wprowadzili wlasnie cos takiego. nawet twierdzil, ze jak nie pozowolilby tak wjezdzac to zglosi ta sprawe "wyzej" no ale jak pisalem egzaminator uznal znajomej ten manewr z dwoma korektami... poczatkowo bylo podejrzenie ze grupa byla przeplacona, ale juz wykluczylem taką opcje. wiec jutro sie dowiem dokladniej jak to bylo, bo zastanawia mnie to, a wkrotce mam egzamin... pozdro
martenzz

Postprzez ella » środa 02 czerwca 2004, 22:44

Nie wyobrażam sobie gdzie tu mozna wykonac drugą korektę. Ja na egzaminie robiłam tak jak jest na symulacji.
ella
Moderator

Postprzez Snuj ze Szczecina » środa 02 czerwca 2004, 22:51

Przy wykonywaniu manewru parkowania prostopadłego przodem, możliwa jest jedna możliwość zmiany toru jazdy, czyli każdy Egzaminowany może wykorzystać jedną przysługującą mu korekte.

wrobic jej raczej nie chcial bo zrobila to parkowanie przodem z dwoma korektami i uznakl jej to, a oblal ja dopiero na miescie

Takie stwierdzenie budzi dwie wątpliwości :

1. Twoja koleżanka błędnie zinterpretowała sytuacje w której wykonywała określony manewr - wysuwając wniosek w postaci takiego stwierdzenia jakie jest powyżej.Krótko mówiąc, to ona tak uznała i w ocenie egzaminatora, wykonała jedną koretke.

2. Mamy do czynienia z Ab Absurdum.Mam tutaj na myśli przymknięcie oka na błąd, lub korupcje.Ale skoro oblała na mieście, więc korupcja w tym wypadku również budzi wątpliwości.

SKoro napewno nie ma dwoch korekt przy parkowaniu przodem w zestawie 4 to co powiecie na symulacje placu manewrowego na tej stronce i opis tego manewru a szczegolnie *opis przy gwiazdce?

A wiesz wogóle jak wygląda korekta?

Pozdrawiam.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 22:54

dwie korekty mozna tu zrobic, PIERWSZĄ wjezdzajac, najechac na pacholek, wycofac, i wjechac a wyjezdzajac nie dbac o to czy zmiescimy sie przed lina przerywaną, i w razie gdy mozemy na nia najechac robimy DRUGA korekte.
martenzz

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 23:04

Snuj ze Szczecina napisał(a):A wiesz wogóle jak wygląda korekta?

wiem doskonale. ta sprawa z moja znajomą budzi watpliwosci a szczegolnie takie jakie napisales pod nr 2, dletego ide razem z nia porozmawiac z instruktrorem, ktory jej zalecil takie wykonywanie tego manewru. Ona wykonala ten manewr dokladnie tak jak napisalem post wyzej. Wtedy oblala (nie z powodu tego manewru z dwoma korekatmi), ale teraz juz ma naszczescie prawko. Napisze tu jyutro czego sie dowiedzialem. pozdro
martenzz

Postprzez martenzz » środa 02 czerwca 2004, 23:09

a pozatym potrafie wjezdzac do garazu przodem bez zadnej korekty, wiec mi to bez roznicy :) choc nei ukrywam, ze takie parkowanie z dwoma korektami byloby bardzo łatwiutkie i wylkuczalo by przypadkowe najechanie na pacholek. :D
martenzz

Postprzez Sławek_18 » środa 02 czerwca 2004, 23:38

Ella do roboty ! :)

Nie umiesz edytowac postow ? a nie 3 pod rzad?
A dlaczego kurde tylko wjazd prostopadle przedem miał by miec takie udogodnienia ? Do kazdego podejscia do manewru (oprocz ruszania pod gore) czyli robisz prostopadle przodem robisz korekte przy wjezdzaniu, wyjazd nie udal sie. podchodzisz drugi raz do manewru i znow Ci przysloguje korekta.
przysloguje jedna korekta. Czekamy na relacje z rozmowy z Twoim instruktorem bo cos mi tu smierdzi z przymknieciem (dobrotliwym)
oka przez egzaminatora.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ella » czwartek 03 czerwca 2004, 10:35

martenzz, jezeli uważasz za korektę wyjazd ze stanowiska zrobiony w następujacy sposób to sie mylisz.
Wyjeżdzasz ze stanowiska, skręcasz kierownicą w prawo i dojeżdżasz do linii a następnie zatrzymujesz się i skręcając kierownicą w lewo jedziesz do przodu.
To nie jest korekta. W ten sposób też mozna kończyć manewr parkowania a nie tylko wyjechać tyłem i ustawić się równolegle do linii tak jak jest pokazane na symulacji.
ella
Moderator

Postprzez martenzz » wtorek 08 czerwca 2004, 21:34

ella napisał(a):Wyjeżdzasz ze stanowiska, skręcasz kierownicą w prawo i dojeżdżasz do linii a następnie zatrzymujesz się i skręcając kierownicą w lewo jedziesz do przodu.
To nie jest korekta. W ten sposób też mozna kończyć manewr parkowania a nie tylko wyjechać tyłem i ustawić się równolegle do linii tak jak jest pokazane na symulacji.

jezeli to nie jest korekta to wtedy korekte moge zrobić przy wjezdzaniu i skonczyc manewr tak jak napisalas? hm .odpisz :?: :)

ale
Snuj ze Szczecina napisał(a): Przy wykonywaniu manewru parkowania prostopadłego przodem, możliwa jest jedna możliwość zmiany toru jazdy, czyli każdy Egzaminowany może wykorzystać jedną przysługującą mu korekte.
wiec wtedy przy wyjezdzie to bedzie juz druga zmiana toru jazdy...
Ostatnio zmieniony wtorek 08 czerwca 2004, 21:40 przez martenzz, łącznie zmieniany 2 razy
martenzz

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy