przez Matrix_Neo » poniedziałek 17 maja 2004, 01:42
przez ella » poniedziałek 17 maja 2004, 09:37
przy parkowaniu skosnym wolno mi zatrzymywać sie na chwile, a potem dalej jechac, czyli np dojade do slupka zatrzymam sie na chwile, i znowu rusze, aby zatrzymac sie na koncu "miejsca parkingowego".
przez Agawa » poniedziałek 17 maja 2004, 10:11
przez Snuj ze Szczecina » poniedziałek 17 maja 2004, 10:33
przez Colin is the best » poniedziałek 17 maja 2004, 11:21
przez Inga » poniedziałek 17 maja 2004, 11:35
Colin is the best napisał(a):Można się zatrzymywać i kręcic kierownicą ile wlezie. Ja np. przy kopercie zatrzymuję się trzy (a właściwie 4) razy: jadę do tyłu, zatrzymuję, podkręcam w prawo, jadę, zatrzymuje, prostuję koła, jadę, zatrzymuję, podkręcam w lewo, jadę i stop. Mozna zatem się zatrzymywać, ale tylko w celu wykonania konkretnego manewru.
Nie wolno np. jechać do przodu, zatrzymać, jechać dalej do przodu.
przez Colin is the best » poniedziałek 17 maja 2004, 11:42
Inga napisał(a):Wiesz nie wiem, jak u Ciebie, ale w Warszawie niektórzy egzaminatorzy żle patrzą, jak ktoś kręci kierownicą w miejscu...
przez Snuj ze Szczecina » poniedziałek 17 maja 2004, 11:51
Inga napisał(a):Wiesz nie wiem, jak u Ciebie, ale w Warszawie niektórzy egzaminatorzy żle patrzą, jak ktoś kręci kierownicą w miejscu...
przez Inga » poniedziałek 17 maja 2004, 11:55
Colin is the best napisał(a): :?: :?: :?:
To jak Wy wykonujecie w tej swojej Warszawie zawracanie na 3
:?: :?: :?:
przez Inga » poniedziałek 17 maja 2004, 12:04
Snuj ze Szczecina napisał(a):
Ingo, ale jak sobie wyobrażasz wykonanie manewru KOPERTA właśnie bez takiego działania? - Może niektórzy potrafią wjechać inaczej, ale tak właśnie uczą instruktorzy, że trzeba się zatrzymać i pokręcić kierownicą w miejscu.No nie należy kręcić kierownicą miejscu wtedy gdy wciskamy pedał hamulca roboczego, bo wtedy jest nieciekawy odgłos :wink:
przez Snuj ze Szczecina » poniedziałek 17 maja 2004, 12:31
przez Sławek_18 » poniedziałek 17 maja 2004, 13:04
Ja nie muszę sobie wyobrażać wykonania manewru KOPERTA bez zatrzymywania, bo ja właśnie tak robię. Niestety nie jestem w stanie Ci tego pokazać... Może jeszcze ktoś robi tak jak ja to może mnie poprze, ale zapewniam Cię, że nigdy koperty nie wykonwałam zatrzymując się przed wjazdem. Przy tym manewrze zatrzymuję się tylko, w chwili gdy jestem już w stanowisku. Mogę zatrzymać się ewentualnie wtedy, gdy chcę wykonać korektę, ale jak na razie nigdy nie musiałam tego robić
przez Inga » poniedziałek 17 maja 2004, 13:09
Faktem jest że na egzaminie podczas wykonywania tego manewru MOGE i MAM PRAWO się zatrzymać wykonując ten manewr, jeśli mowa o zatrzymaniu się przed stanowiskiem i wykonaniu nie KORYGACJI, ale dalszej części manewru]
Mnie tak uczono i ten manewr to jeden z moich ulubionych który mi najlepiej wychodzi.Nie wszyscy instruktorzy uczą tak samo.Jedni mówią szybka, inni mówią lusterko.Każdy ma jakieś swoje skuteczne kombinacje.Uważam że jeśli chodzi o KOPERTE technika którą wykonuje jest NAJSKUTECZNIEJSZA i NAJLEPSZA do wykonania.To tyle.
A może się myle :?:
przez Sławek_18 » poniedziałek 17 maja 2004, 14:34
przez Matrix_Neo » poniedziałek 17 maja 2004, 15:13