mandat na podztawie fotoradaru

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez qwer0 » niedziela 31 sierpnia 2008, 20:23

i czego sie czepiasz? Spytal jakie sa sposoby na wymiganie sie, to podalem ;)
Masz cos do tego??
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez kamiles » niedziela 31 sierpnia 2008, 20:39

qwer0 napisał(a):Masz cos do tego?

Mam - podobno PJ dostają dorośli (w domyśle: odpowiedzialni) ludzie. Jeśli ma się odwagę jeździć dwa razy szybciej niż to jest dopuszczalne, to wypadałoby mieć odwagę, aby ponieść tego konsekwencje.
kamiles

Postprzez qwer0 » niedziela 31 sierpnia 2008, 21:27

Mam - podobno PJ dostają dorośli (w domyśle: odpowiedzialni) ludzie. Jeśli ma się odwagę jeździć dwa razy szybciej niż to jest dopuszczalne, to wypadałoby mieć odwagę, aby ponieść tego konsekwencje.

ale o co Ci chodzi??
czego sie mnie czepiasz?
Wiemy juz ze tutaj na forum wszyscy stali bywalcy zawsze jezdza w pasach i nigdy nie przekraczaja dozwolonej predkosci o nawet 1km/h, a juz na pewno nigdy nie wypili piwa w ciagu ostatniego tygodnia, przed planowana podroza samochodem, ale bez przesady... Spytal to mu odpowiedzialem, Tobie sie nie podoba, to sobie jezdzil przepisowo i nie czepiaj sie innych, przeciez nikt Cie tu nie naklania, azebys mial jezdzic 2 razy szybciej niz wolno.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez kamiles » niedziela 31 sierpnia 2008, 21:57

qwer0 napisał(a):nigdy nie przekraczaja dozwolonej predkosci o nawet 1km/h

Nie zrozumiałeś? Czy ja powiedziałam coś o przekraczaniu dopuszczalnej prędkości samemu w sobie? Nie, powiedziałam, że jak się nie przestrzega przepisów, to trzeba ponosić konsekwencje. Ty i inni podający sposoby "zakombinowania", chcecie pomóc w oszustwie. Twój post zacytowałam, bo był dla mnie najbardziej absurdalny. A kolega barylkaq pewnie nie dorósł do posiadania PJ.
kamiles

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 01 września 2008, 12:07

qwer0 napisał(a):zawsze jezdza w pasach

Obciach, co?
Ostatnio zmieniony wtorek 02 września 2008, 11:56 przez scorpio44, łącznie zmieniany 1 raz
scorpio44

Postprzez Chrzaszcz » sobota 18 października 2008, 10:09

Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu o tym samym, więc doklejam się tu. Mianowicie, wczoraj mój ojciec otrzymał telefon z komisariatu autostradowego, że 1 LIPCA br. zrobiono mu zdjęcie fotoradarem. Czy to już nie jest przedawniona sprawa? W końcu minęły ponad 3 miesiące od dnia w którym zdjęcie zostało zrobione.
Chrzaszcz

Postprzez barylkaq » sobota 18 października 2008, 10:58

jelenia szukaja, na dostarczenie mandatu maja 30 dni wiec jest przedawnione i niech nic ojciec nie przyjmuje.
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Postprzez Ad_aM » sobota 18 października 2008, 11:48

Po 30 dniach sprawa trafia do sądu :wink: A nie się przedawnia :wink:

Kodeks wykroczeń:

Art. 45. § 1. Karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu.
§ 2. W razie uchylenia prawomocnego rozstrzygnięcia, przedawnienie biegnie od daty uchylenia rozstrzygnięcia.
§ 3. Orzeczona kara lub środek karny nie podlega wykonaniu, jeżeli od daty uprawomocnienia się rozstrzygnięcia upłynęły 3 lata.
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez Chrzaszcz » niedziela 19 października 2008, 09:34

No ok, ale wydaje mi się podejrzane, ze dzwoni jakiś gość z komisariatu po 3 miesiącach i proponuje obejrzenie fotki na owym komisariacie, 6 pkt karnych i cenę mandatu do NEGOCJACJI?
Chrzaszcz

Postprzez lled3 » niedziela 19 października 2008, 10:21

no fakt - ze dzwoni to podejrzane ... papier na wezwania im sie skonczyl ! ? - IMHO nie przejmowal bym sie telefon i czekał na oficjalne pismo.

a ze po 3 msc to nic dziwnego ;)
Obrazek
lled3

Postprzez Ad_aM » niedziela 19 października 2008, 11:27

Nie uważasz, że jak mają numer to jest to praktyczniejsze? Zawsze możesz dogadać się co do godziny. Nie ślą też sprawy do sądu. Idą człowiekowi na rękę to jeszcze źle. A cena wiadomo że do negocjacji. Inaczej potraktują biznesmena, a inaczej biednego studenta :wink:

Ad_aM

Postprzez Chrzaszcz » niedziela 19 października 2008, 12:08

Skoro po 30 dniach sprawa trafia do sądu, to w takim razie, dlaczego zapraszają na komisariat?
Chrzaszcz

Postprzez Ad_aM » niedziela 19 października 2008, 18:07

Bo teoretycznie po 30 dniach policja nie może ukarać wykroczenia. Ale dobra wola policjanta, który woli ułatwić sobie i tobie życie :wink: Sąd nie umówi się z tobą na termin i negocjacje cenowe są niemożliwe :wink:

Ad_aM

Postprzez turecki » poniedziałek 20 października 2008, 00:05

bla bla,sprawa i tak do sądu trafi,a do tego co się dogadasz doliczą koszty sądowe.Policja będzie miała temat z głowy,a sąd sprawę załatwioną od ręki.I tylko dogadujący będzie w plecy...
turecki

Postprzez Cycu » poniedziałek 20 października 2008, 14:06

turecki napisał(a):bla bla,sprawa i tak do sądu trafi,a do tego co się dogadasz doliczą koszty sądowe.Policja będzie miała temat z głowy,a sąd sprawę załatwioną od ręki.I tylko dogadujący będzie w plecy...

Jaka teoria spisku :D

Skoro "dostanie" mandat to jak sprawa może trafić do sądu :?:

Ad_aM napisał(a):Bo teoretycznie po 30 dniach policja nie może ukarać wykroczenia. Ale dobra wola policjanta, który woli ułatwić sobie i tobie życie Sąd nie umówi się z tobą na termin i negocjacje cenowe są niemożliwe

o to chodzi... 8)
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze