Pytanie laika

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie laika

Postprzez Norstak » poniedziałek 06 października 2008, 18:23

Czesc,

2 miesiące temu oblałem łuk. Za tydzień mam kolejny egzamin, ale zdziwila mnie jedna sprawa. Cennik w moim Wordzie mówi, ze za egzamin łączony trzeba zapłacić 136 zł, a za egzamin praktyczny 112 zł. Na moim druczku, jest napisane, że 13 października mam egzamin praktyczny na kategorię B ( teoretyczny jest skreślony ). Czy to oznacza, że nie będę musiał pisać egzaminu teoretycznego ? Wydaje mi się to co najmniej dziwne, ale chyba zawsze trzeba pisać teorię. Dodam jeszcze, ze 2 miesiace temu, po oblaniu łuku poszedłem do Biura Obsługi Klienta i poprosiłem o zapisanie na kolejny egzamin, po czym zapłaciłem i dostałem druczek. Dzisiaj mu się bliżej przyjrzałem i zauważyłem tę nieścisłość.
Norstak

Postprzez barbra » poniedziałek 06 października 2008, 18:27

Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez ag_100 » poniedziałek 06 października 2008, 18:29

Teorię zdajesz tylko raz (o ile zdałeś) i jest ważna przez 6 miesięcy. W związku z tym, jeśli zdałeś teorię, a praktykę nie, to przysługuje Ci 50% zniżki. Teraz płacąc za poprawkę praktycznego, powinieneś zapłacić za samą poprawkę (nie pamiętam ile to wynosiło i nie wiem jak idzie z tą zniżką 50%). Ale płacąc 134 zł, popełniłeś błąd i co najmniej 22 zł stracone.
ag_100

Postprzez moniaska » poniedziałek 06 października 2008, 18:44

ag_100 napisał(a):Teorię zdajesz tylko raz (o ile zdałeś) i jest ważna przez 6 miesięcy. W związku z tym, jeśli zdałeś teorię, a praktykę nie, to przysługuje Ci 50% zniżki. Teraz płacąc za poprawkę praktycznego, powinieneś zapłacić za samą poprawkę (nie pamiętam ile to wynosiło i nie wiem jak idzie z tą zniżką 50%). Ale płacąc 134 zł, popełniłeś błąd i co najmniej 22 zł stracone.

Nie ma żadnej zniżki, 50% kwoty egzaminu płacisz gdy się na niego nie stawisz, lub jeżeli masz łączony i teorię oblejesz to wtedy przy zapisie na praktykę płacisz 50%. Czyli Norstak, powinieneś zapłacić "tylko" 112zł
26 wrzesień 2008 zdane za pierwszym razem :wink:
moniaska

Postprzez Norstak » poniedziałek 06 października 2008, 18:49

Wszystko się zgadza, zapłaciłem 112 zł. Dzieki za pomoc i am sorry, że nie przeczytałem FAQ.

Ps. Nigdzie nie napisałem, że płaciłem 136 zł, a tym bardziej 134 zł. proszę czytać ze zrozumieniem ! Pozdrawiam
Norstak

Powrót do Egzamin na prawo jazdy