Rondo solidarności - Łódź

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez BOReK » środa 06 lutego 2008, 11:30

Zdajesz się na naszą pamięć, więc najwyżej pojedziesz dalej w Pomorską :P. Ale według mnie Ad_Am dobrze mówi, ustawiasz się na lewym pasie i masz wtedy do dyspozycji dwa zjazdy - w Źródłową idzie ten dalszy. Z prawego pasa pojedziesz tylko w prawo w Strykowską, chyba że się wbijesz na zakręt ;].
BOReK

Postprzez polasati » środa 06 lutego 2008, 20:54

dobrze Ci mowia :) stajesz na lewym pasie, zjezdzasz na strykowskiej na lewy i potem od niego odchodzi do zawracania, ty sobie go omijasz i dajesz w nastepny zjazd
polasati

Postprzez deva » sobota 19 lipca 2008, 20:27

witam i dorzucam cos od siebie
http://212.244.179.188/website/Orto/vie ... ryZoom=yes

tu jest calkiem niezly widok, ale trzeba samemu znalezc rondo solidarnosci...

w poniedzialek pierwszy egzamin w łódzkim wordzie:)
deva

Rondo Solidarności

Postprzez Goska_1 » poniedziałek 22 września 2008, 23:17

Witam :D i tak jak obiecałam w innym temacie -

ponizej wklejam 26 zdjec ronda solidarnosci wraz z moimi opisami, te wszystkie zdjecia sa mojego autorstwa i wyrazam zgode na ich rozpowszechnianie, poprawianie, oraz modyfikacje

a ze tych fotek jest sporo to ja podziele moze wszystko na cztery posty, jeden pod drugim

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Goska_1

Postprzez Goska_1 » poniedziałek 22 września 2008, 23:20

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Goska_1

Postprzez Goska_1 » poniedziałek 22 września 2008, 23:26

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony środa 24 września 2008, 16:38 przez Goska_1, łącznie zmieniany 2 razy
Goska_1

Postprzez Goska_1 » poniedziałek 22 września 2008, 23:30

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

powodzenia :wink:
jesli jakies macie pytania, badź moje opisy nie są zrozumiałe, to pytajcie - odpowiem i pomogę :)

edit :arrow:

małe poprawki - opisana na fotkach ulica Strykowska to teraz nazywa sie Palki, a ta ulica opisana na fotkach jako Rydza to naprawdę nazywa się Kopcińskiego

wszystkie zdjęcia były robione w niedziele 21.09.2008
Ostatnio zmieniony środa 24 września 2008, 16:16 przez Goska_1, łącznie zmieniany 6 razy
stara miłość nie rdzewieje, bo jest w ocynku...

Obrazek
Goska_1

Postprzez scorpio44 » środa 24 września 2008, 13:52

Goska_1 napisał(a):badź moje opisy nie są zrozumiałe

Twoje opisy są o tyle niezrozumiałe, że z powodu białej czcionki są kompletnie niewidoczne...
scorpio44

Postprzez Goska_1 » środa 24 września 2008, 14:01

scorpio44 napisał(a):
Goska_1 napisał(a):badź moje opisy nie są zrozumiałe

Twoje opisy są o tyle niezrozumiałe, że z powodu białej czcionki są kompletnie niewidoczne...

trzeba kliknac i jak sie otworza na fotosiku, to jeszcze raz kliknac, aby sie pokazał ich oryginalny rozmiar 800x600 pikseli, wtedy mozna napisy przeczytac, a jak cos to pytajcie - na zasadzie numer zdjecia i gdzie chcecie jechac ;) to opisze na forum

Obrazek
Goska_1

Postprzez Ad_aM » środa 24 września 2008, 17:18

Gośka chylę czoła za wykonaną pracę :) Brakuje tylko wyjazdu ze Źródłowej chyba. Tam trzeba uważać, bo po skręcie w lewo w Palki(Strykowską) należy odrazu zajać lewy pas, bo przez jakieś 20 metrów tam jest linia ciągła :)
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez Goska_1 » środa 24 września 2008, 17:26

Ad_aM napisał(a):Gośka chylę czoła za wykonaną pracę :) Brakuje tylko wyjazdu ze Źródłowej chyba. Tam trzeba uważać, bo po skręcie w lewo w Palki(Strykowską) należy odrazu zajać lewy pas, bo przez jakieś 20 metrów tam jest linia ciągła :)

fotki od Zródłowej brakuje, nie zrobiłam....

ale, dodam jeszcze ze przed samym skretem jeszcze na Zródłowej nieraz tam jest ogromny korek zanim sie te pasy rozwidlą (i linia ciągła tez oczywiście jest), to jak kaze w lewo skręcac i jest korek to sie nie pchac (zeby czasem po tej ciagłej nie pojechac) tylko grzecznie czekac az tamci sie przesuna i na ten lewy pas sobie wjechac, nawet jakby ktoś z tyłu trąbił to olac to i czekac... bo normalnie to po tej ciagłej na ten lewy kierowcy wskakują ;)

Obrazek
Goska_1

Postprzez scorpio44 » środa 24 września 2008, 19:56

Nie wydaje mi się, żeby przykładowo ten opis był łatwy do odczytania...
scorpio44

Postprzez Goska_1 » środa 24 września 2008, 20:25

scorpio44 napisał(a):Nie wydaje mi się, żeby przykładowo ten opis był łatwy do odczytania...

ok, to zdjęcie 8:
jedziemy ulica Strykowską (Palki) w kierunku północnym (czyli na WORDa) ten pierwszy zjazd co widac za ciągłą linią jest do zawrócenia, lub do kierowania się na Uniewersytecką, Kopcińskiego, Pomorską w prawo, lub Pomorska w lewo..

teraz tak gdy mamy jechac w Pomorska w prawo, lub w Uniwersytecką, to trzymamy sie jego prawej strony (bo on tak sie tam rozwidla ze dwa sa - prawy i lewy) Kiedy mamy jechac na Kusocinskiego, bądz w Pomorska w lewo albo zawrócic to sie lewej strony trzymamy

chyba nie namotałam za bardzo co? :P
oczywiscie pas ten wybieramy wczesniej przed linia ciagła, bo na tym zdjeciu to jedziemy pasem takim jakbysmy mieli jechac na Żródłową czyli to następny pas, tam za wysepką z trawy jest do skrętu w lewo w Źródłową

Obrazek
Goska_1

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze