Kategoria B i C

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria B i C

Postprzez Mich123 » wtorek 02 września 2008, 19:43

Posiadam prawo jazdy kategorji B bezterminowe. badania robione były na początku tego roku. Teraz chciałbym zdawac na kategorie C. Zrobiłem badania na C i dostałem bezterminowo lecz w okularach. Na karcie badań (tych obecnych) miałem zaznaczone wszystkie kategorie. Czy jak zdam na C to na B bede miał tez w okularach?? procze o pomoc
Mich123

Postprzez zbigi30 » wtorek 02 września 2008, 19:52

ciężko powiedzieć bo na prawo jeździe będziesz mieć taki nadruk z symbolem ze w okularach masz jezdzic na pewno ale czy bedzie wyszczególnione że tylko do kat. C to juz inna sprawa jeśli nie bedzie wyszczególnione to na bB też tak jakby było w okularach
mechanik
zbigi30

Postprzez bruno666 » środa 03 września 2008, 07:41

Kod okularów będzie do wszystkich kategorii.
To byłoby nielogiczne, że jazda pojazdem pow. 3,5 t wymaga okularów, a innymi nie.
bruno666

Postprzez qwer0 » środa 03 września 2008, 16:42

Kod okularów będzie do wszystkich kategorii.
To byłoby nielogiczne, że jazda pojazdem pow. 3,5 t wymaga okularów, a innymi nie.

nielogiczne ale tak jest.
Moj ojciec ma bezterminowo kat. C, a kat. B na 5lat ze wzgledu na wade wzroku. Gdzie tu sens, gdzie logika? Ale tak jest
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez scorpio44 » czwartek 04 września 2008, 13:44

Qwer0 ==> "terminowość" to jedna bajka, a kody ograniczające druga.
scorpio44

Postprzez qwer0 » czwartek 04 września 2008, 18:51

Qwer0 ==> "terminowość" to jedna bajka, a kody ograniczające druga.

łoo Jezu, bo zapomnialem dopisac.
Przy kat. C w ograniczeniach jest kreseczka, a przy B kod 01.06.
Mam focic, bo kolejny niedowiarek na forum?? (juz tu jeden sie wypowiedzial, ze bajka jest inna data prod. wpisana w dowod, gdy z nr vin wynika co innego).
Sami sie dziwilismy, ale pani w okienku powiedziala wyraznie, badanie odnosi sie tylko do danej kategorii (chyba ze na zaswiadczeniu zaznaczonych byloby wiecej kategorii), wiec jesli jeden lekarz orzeknie, ze na B musisz miec okulary, a inny ze na C nie musisz, to tak masz wpisane i nikt opinii lekarza nie podwaza.

Natomiast ja na swoim prawku nie mam nic wpisanego w ograniczeniach, a mam wpisany kodzik na dole, pod kategoriami, rowniez 01.06.

Co z tego ze niektore rzeczy sa nielogiczne, skoro tak jest?? Nigdzie przeca nie jest powiedziane/napisane, ze to musi byc logiczne
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Egzamin na prawo jazdy