Instruktor roku

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Instruktor roku

Postprzez KUBA_1 » czwartek 03 maja 2007, 21:39

Zbliża się finał konkursu Instruktor roku 2007
Nowy Sącz już po eliminacjach finały w Wa-wie.
http://um.wrotamalopolski.pl/Archiwum/i ... px?id=2772
Gratuliję zwycięzcom.

Czy gdzieś w naszym pięknym kraju już odbywają się podobne imprezy intergujące środowisko instruktorów nauki jazdy samochodami?
Ostatnio zmieniony piątek 23 maja 2008, 23:13 przez KUBA_1, łącznie zmieniany 1 raz
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez KUBA_1 » środa 23 maja 2007, 23:36

Zapraszam do sportowej rywalizacji,

W dniu 13.06.2007r. o godz. 9:00 w Warszawie na Bemowie - ul. Powstańców Śląskich 127 (WORD) odbędzie się Finał VIII Konkursu "Instruktor Roku 2007".

Hasłem przewodnim naszego konkursu jest: ,, BĄDŹ PRZEZORNY - WYPADEK TO NIE PRZYPADEK"

Patronat honorowy nad naszym Konkursem objął Ksiądz Tadeusz Płoski Biskup Polowy Wojska Polskiego Generał Dywizji.

W dn. 12.06.2007r. o godz. 14:00 przy ul. Jagiellońskiej 71 (Centrum Szkolenia FSO), odbędzie się seminarium na temat znaków drogowych, zorganizowane przez - SOSK w Warszawie i Grupę Image - na które zapraszamy uczestników konkursu i osoby towarzyszące. O godz. 19:00 odbędzie się odprawa zawodników w miejscu zakwaterowania - Hotel Asystencki Wojskowej Akademii Technicznej przy ul. Kaliskiego 9 (tak jak w ubiegłym roku).

Uczestników konkursu można zgłaszać do 31.05.2007r. do kol. Marka Gawrońskiego na adres warszawianka@osk.waw.pl podając imię i nazwisko zawodnika oraz osoby towarzyszącej, a także numery telefonów i nazwę stowarzyszenia.

Warunkiem przyjęcia do konkursu jest zgłoszenie zawodnika w wyznaczonym terminie i wpłacenie kaucji w wysokości 100 PLN na konto Polskiej Federacji Stowarzyszeń Szkół Kierowców jako gwarancji uczestnictwa (będzie zwrócona), a także wpłaty wpisowego w kwocie 50 zł na konto PFSSK.

Wpłaty należy uiścić na konto - PFSSK w Warszawie - LUKAS Bank S.A.
Nr konta: 86 1940 1076 3011 2892 0000 0000

W czasie obliczania wyników planujemy zorganizowanie pokazu ratownictwa lotniczego, a także zawodów między przedstawicielami instruktorów nauki jazdy, Policji, Żandarmerii Wojskowej, a także Księży Misjonarzy.
KUBA_1

Postprzez tom634 » czwartek 07 czerwca 2007, 17:26

Przedwczoraj WORD Toruń opublikował listę OSK, w których jest najwyższa zdawalność i listę 10-ciu najlepszych instruktorów.
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez adalberthus » sobota 09 czerwca 2007, 15:30

Faktycznie. W "NOWOŚCIACH" to ogłosili artykułem.
Ale tydzień wcześniej "GAZETA POMORSKA" opublikowała tabelkę ze zdawalnością szkół w Toruniu i różni się ona conieco.
W tabelce tej podane były procentowe zdawalności. Nowości napisały to ogólnie.
A w ogóle, publikacje te odnosiły się do tego tematu tak, jak by prawo jazdy składało się tylko z kategorii "B".
WORD w Toruniu np. unika odpowiedzi na temat, dlaczego egzaminują na kat. "C" wehikułem Star 1142, który jest w stanie..........,jak określają moi kursanci, agonalnym. Daleko mu do jakiejkolwiek nowoczesności.
Wokół w WORDACH egzaminują na co najmniej Starach 11422V (Staromanach), które też nie są jakieś kosmiczne, ale młodsze i bardziej zaawansowane technologicznie.
Od niedawna szkolę na takim pojeździe i widzę kolosalną różnicę.
Utrzymujemy też sztucznie Stara 1142, aby kursanci mogli kilka godzin pojeździć na tym pojeździe.
Kursanci relacjonując po egzaminie, nawet zdanym, określają ten egzaminacyjny wehikół jako daleki od wymogów sprawności.
A w ogóle ten toruński WORD to jedna wielka nieprzenikniona tajemniczość.
Jego strona jest skonstruowana tylko jako informacyjna. Z przyjemnością ogląda się strony WORDów, gdzie istnieje forum, można zadawać pytania i........otrzymuje się odpowiedzi. Mam nadzieję, że wraz z nowym dyrektorem pojawi się tu tchnienie "nowego". Czego wszystkim toruniakom życzę.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez KUBA_1 » niedziela 24 czerwca 2007, 13:15

I po zawodach - zwycięzcom gratuluję.

http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=i ... ja&id=9461

Udanej zabawy za rok.
KUBA_1

Postprzez KUBA_1 » piątek 23 maja 2008, 23:12

5 czerwca 2008 r. w Warszawie odbędzie się ogólnopolski

IX FINAŁ KONKURSU INSTRUKTOR 2008 ROKU

hasło tegorocznego konkursu: " Stawiamy na kulturę"

Organizatorzy przewidzieli następujące konkurencje:

1) Jazda bez stresu;

2) Wiem ile jadę;

3) Ratuj skutecznie;

4) Jazda w czasie;

5) Żaden pojazd nie jest mi straszny;

6) Próba zręcznościowa;

7) Nowa próba Stewarda;

8) Znam przepisy ruchu drogowego;

9) Jazda w ALKOgoglach.

wiecej http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=i ... a&id=11859
KUBA_1

Postprzez KUBA_1 » czwartek 12 czerwca 2008, 18:05

Mamy instruktora roku 2008.
http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=i ... a&id=12034
Gratulacje.
KUBA_1

Postprzez Kasia » wtorek 17 czerwca 2008, 16:05

Dzięki za gratulacje. Przekaże Zwycięzcy.
Kasia

Postprzez krzychw » niedziela 17 sierpnia 2008, 14:42

Gratuluję wszystkim dotyczasowym laureatom tego konkursu tak trzymac!

Szkoda tylko ze informacje konkursie jakiś szerszy opis o czy zdjęcia nie pojawiają sie na tej stronie forum. Relacje pod linkami zamieszczonymi na forum są raczej enigmatyczne, a nawet z czasem zanikają. A idea jak najbardziej słuszna może coś więcej o laureatach powinno sie pojawić poza grzecznościowym gratuluję?
krzychw

Postprzez ivytomek » wtorek 19 sierpnia 2008, 10:29

krzychw napisał(a):Gratuluję wszystkim dotyczasowym laureatom tego konkursu tak trzymac!

Szkoda tylko ze informacje konkursie jakiś szerszy opis o czy zdjęcia nie pojawiają sie na tej stronie forum. Relacje pod linkami zamieszczonymi na forum są raczej enigmatyczne, a nawet z czasem zanikają. A idea jak najbardziej słuszna może coś więcej o laureatach powinno sie pojawić poza grzecznościowym gratuluję?

Krótkie info o konkursie:
Uczestnikami byli finaliści (laureaci 1. i 2. miejsca) z poszczególnych województw.
Konkurencje były takie:

1. Teoria - troszkę bardziej rozbudowane testy na prawo jazdy -dosyć łatwe, ale bardzo mało czasu.
2. Testy psychologiczne, mające sprawdzać podzielność uwagi.
3. Pierwsza pomoc dla poszkodowanego rowerzysty - podjechanie do poszkodowanego, zabezpieczenie pojazdu i resuscytacja poszkodowanego.
4. Jazda na czas z umieszczoną na dachu miską z wodą - liczył się zarówno czas, jak i ilość dowiezionej wody (Toyota Auris).
5. Jazda na czas między pachołkami (Toyota Yaris).
6. Przepychanie po wyznaczonej trasie dętki chyba z traktora (z zamontowanymi kółeczkami).
7. Na wyznaczonym odcinku, z zasłoniętymi 'zegarami', należało rozwinąć prędkość jak najbliższą 50 km/h - pomiaru dokonywała wideoradarem straż miejska.
8. Jazda na czas po wyznaczonej trasie (w tym 3 razy parkowanie) Toyotą Hiace (mały dostawczy samochodzik).

Jak łatwo się domyślić, jednym ze sponsorów był warszawski diler Toyoty:)
Tyle pamiętam, jak coś, niech mnie ktoś poprawi;)
Pozdrawiam
ivytomek

Postprzez cman » wtorek 19 sierpnia 2008, 12:30

ivytomek napisał(a):4. Jazda na czas z umieszczoną na dachu miską z wodą - liczył się zarówno czas, jak i ilość dowiezionej wody (Toyota Auris).

A to nie było odwrotnie? Coś mi się zdaje, że pomiędzy pachołkami był ten Auris obniżony, potem był też do pchania dętki, a w międzyczasie Yaris z wodą.
cman

Postprzez ivytomek » wtorek 19 sierpnia 2008, 13:08

cman napisał(a):
ivytomek napisał(a):4. Jazda na czas z umieszczoną na dachu miską z wodą - liczył się zarówno czas, jak i ilość dowiezionej wody (Toyota Auris).

A to nie było odwrotnie? Coś mi się zdaje, że pomiędzy pachołkami był ten Auris obniżony, potem był też do pchania dętki, a w międzyczasie Yaris z wodą.

Auris był w dogrywce między pachołkami.
A co do jazdy Yariski (5. konkurencja), to trzeba było przejechać trasę w czasie jak najbardziej zbliżonym do chyba 40 sekund - w praktyce szybciej się raczej nie dało i trzeba było jechać na maksa możliwości tego bolidu.
Z miską na 100% był Auris, a Yariska pchała dętkę (pamiętam, jak odpadł jej zderzak, a ze sprzęgła też niewiele zostało:D ).
ivytomek

Postprzez krzychw » wtorek 19 sierpnia 2008, 18:56

A czemu jeszcze nie ma konkurencji zespołowych w typie szkoła roku? Gdzie startowalby zespół instruktorów 3-4 reperzentujacych najlepszą szkołę z województwa? to najlepsza promocja!
Moze warto pomyslec na przyszlość?
krzychw

Postprzez KUBA_1 » sobota 25 kwietnia 2009, 17:36

zaczęły się eliminacje
http://ww6.tvp.pl/6245,20090406897431.strona

BRAWA dla organizatorów!!! ( i zawodników)

http://www.kurier.zicom.pl/?action=peln ... 2133&pak=0

A jak to jest w innych województwach?
(U mnie głucho cicho jak makiem zasiał, a finał jadą "przyjaciele królika").
KUBA_1

Postprzez Tomek Kulik » czwartek 30 kwietnia 2009, 00:10

I znów będzie to konkurs na kierowcę, a nie na instruktora. Żadna z konkurencji nie jest związana z fachem instruktorskim. Ot, zwykłe próby i sprawdziany na poziomie konkursów szkół średnich.
Kategorii A tradycyjnie nie będzie, bo by się towarzystwo pozabijało...
www.kulikowisko.pl
Tomek Kulik

Następna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów