Egzamin Praktyczny: Zwalniające się Terminy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin Praktyczny: Zwalniające się Terminy

Postprzez storm » wtorek 12 sierpnia 2008, 22:47

Witam,

To mój pierwsze post na tym forum. Dzisiaj zdawałem prawo jazdy i niestety nie zdałem (WORD we Wrocławiu), następny egazmin dopiero pod koniec września. Zależy mi na szybszym terminie :( Słyszałem, że czasami może się jakiś termin zwolić. W związku z tym mam dwa pytanka:

- jak często się coś zwalnia?

- czy można zmienić termin przez telefon? Albo dowiedzieć się o dostępności i w jakiś sposób "zarezerwować" termin a dopiero potem udać się do WORDu i dopełnić formalności.
storm

Postprzez ness277 » wtorek 12 sierpnia 2008, 22:57

najlepszym rozwiązaniem jest napisać podanie z prośbą o przyspieszenie terminu egzaminu . tylko pamiętaj-ZAWSZE MUSISZ PODAĆ KONKRETNY POWÓD. podobno bez tej części od razu podanie jest odrzucane). jeżeli tenże powód jesteś w stanie jakoś udokumentować to dodajesz jakieś ksero czy kopię (np. wyjazd- dowód zakupu ).

podanie piszesz do Dyrektora WORD, tak a propos.
Ostatnio zmieniony czwartek 14 sierpnia 2008, 14:55 przez ness277, łącznie zmieniany 1 raz
ness277

a

Postprzez storm » wtorek 12 sierpnia 2008, 23:14

To znaczy ja za bardzo to nie mam takiego powodu. Poprostu chciałbym podejść do egzaminu na świeżo.

Zazstanawiam się czy warto jechać jutro i "wyczekiwać" na okazję.

U nas we Wrocławiu są ekrany, które wyświetlają wolne terminy - czy jeżeli się jakiś zwolni to od razu ten termin się pojawi na ekranie?

A co jeżeli ktoś przede mną w kolejcę skorzysta z okazji i zajmie ten termin (większość ludzi podchodzi do okienek, by umówić się własnie na egzamin).

Nie wiem czy jechać :(
storm

Postprzez wujek_michał » środa 13 sierpnia 2008, 09:14

hej :) pisz podanie o przyspieszenie, a powód nie musi być prawdziwy, wymyśl coś znajdź jakiś papier na potwierdzenie i gotowe. na B dużo osób rezygnuje także jest szansa duża. wiem bo jak zdawałem na A w jastrzębiu zdr. to też pisałem podanie ale babka mi powiedziała że na A ludzie nie rezygnują , a na B tak.
pozdrawiam
wujek_michał

Postprzez przemq14 » środa 13 sierpnia 2008, 10:48

Nie ma sensu pisać podania. Najlepiej pójść rano bo wtedy zwalniają się terminy.

Dzisiaj byłem na Ziębickiej o 9:10. Jak tylko wszedłem, spojrzałem na ekrany i był wolny termin na 18 sierpnia na 7 rano, jedno miejsce. Udało mi się zmienić na ten termin z 16 września, więc o miesiąc szybciej.

Był też termin na 1 września na 7:00, jedno miejsce a następne już 17 września.
przemq14

Postprzez storm » środa 13 sierpnia 2008, 19:00

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie:

Czy te terminy były na Pandę czy na Punto? Bo jak ja byłem tak około 11 to wszystie terminy, które się zwalniały były na Punto i nie wiem co jest grane:)
storm

Postprzez -adi- » niedziela 28 września 2008, 13:57

Czyli jak już umówię się na egzamin, to jeśli będę chodził np. codziennie rano, to będę mógł go przełożyć na ten wcześniejszy termin? Mam jeszcze 1 pytanie; czy dało by rade przełożyć tak, ale telefonicznie, ponieważ do miasta w którym będę zdawał, mam ponad 100km?
-adi-

Postprzez ButterflyEffect » niedziela 28 września 2008, 14:05

jak już umówię się na egzamin, to jeśli będę chodził np. codziennie rano, to będę mógł go przełożyć na ten wcześniejszy termin?
O ile jakikolwiek wcześniejszy termin Ci się trafi. I wcale nie jest powiedziane, że wcześniejsze terminy zwalniają się rano ;)

czy dało by rade przełożyć tak, ale telefonicznie,
Nie wiem, czy to zależy od WORDu, ale jak ja pytałam w MORDzie w Krakowie, to pani w okienku mi powiedziała, że nie ma takiej możliwości i że trzeba samemu przyjeżdżać, co dla mnie mijało się z celem, bo codziennie tracić ok. 3-5 godzin w MORDzie, a nie mając pewności, czy jakiś termin się trafi, to dla mnie jest marnowanie czasu.
I ja dlatego zdecydowałam, że terminu przekładać nie będę i poszłam na ten, który mi wyznaczyli (czekałam na II egzamin prawie 2 miesiące).
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez SONIA1 » poniedziałek 29 września 2008, 19:32

byłam dzisiaj WORD Wrocław o 15 30 i było bardzo dużo terminów na sobotę 4 pażdziernik Panda Punto
SONIA1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy