Zawód : Instruktor :D:)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez czarnawdowa » czwartek 15 maja 2008, 19:54

Ja tez przymierzam sie juz niedlugo do kursu na instruktora nauki jazdy.
Ale odrazu dodam, ze wczesniej jakos nie pociagalo mnie ani prawko, ani jazda itp. Dopiero jak zrobilem kurs i zdalem prawko i po dlugim okresie spedzonych godzin za kolkiem uswiadomilem sobie, ze to mnie pociaga. A na pewno wplyw na to mial moj instruktor nauki jazdy - a uswiadomilem sobie, ze wogule kreci mnie tematyka o ruchu drogowym, ale juz po kursie.

Ja mysle robic kurs tylko w WORD-zie (mam na mysli w mojej sytuacji WORD Rzeszow). Koszt to okolo 2000zl no i plus egzaminy to wyjdzie 2500zl.

A teraz niedlugo chce zaczac prawko na kat. A :)

ps. jak myslicie jak zareaguja/zareagowaliby wasi byli instruktorzy na samo slowo- robie kurs insturktorski ? bo tak cos sadze, ze moj by padl nie uwierzyl tak jak, ze zdalem prawko za 2 razem :D na sama mysl pojscia i pokazania mu uprawnienia az nie szkoda tych 2 tys.zl :]

Obrazek
czarnawdowa

Postprzez rocko19 » piątek 16 maja 2008, 11:51

Mój to by sie chyba załamał:( uczył mnie ruszać chyba pierwsze 7 godzin,zatoczki robić nie umiałem zdałem za 3 im.Chyba by nie dowierzał:)
rocko19

Postprzez Pinhead » czwartek 17 lipca 2008, 09:25

Driver'ka napisał(a):Wszystko tak na dobrą sprawę zależy od OSK. W jednym mój instruktor zarabiał jakieś 7,5zł za godzinę, w innym już 9zł :]

7,5zł ? 9zł jako "ta lepsza" płaca ? :shock:
Można jeździć i za miske ryżu ale jeśli ktoś godzi się na takie warunki to sam sobie dołki kopie.
Pinhead

Postprzez Koszmarek » czwartek 17 lipca 2008, 11:42

Jest grupa kursantów, która chwaląc się, że została instruktorem wywołała by u mnie zawał :D

Płaca zależy od OSK - można dobrze trafić ;)

Powodzenia wszystkim przyszłym ;)
Śląsk - Małopolska - Szwecja.
_____
"Nikt jeszcze nie wie czy stare słońce zarysuje nowy dzień..."
Coma
Koszmarek

Postprzez Driver'ka » czwartek 17 lipca 2008, 11:50

Pinhead napisał(a):Można jeździć i za miske ryżu ale jeśli ktoś godzi się na takie warunki to sam sobie dołki kopie.

Jak to się godzi? Przecież to zależy od właściciela OSK, a nie od instruktorów. Mojemu znajomemu praca w tym OSK przestała dość szybko odpowiadać z powodu płac, ale nie tylko. Z powodu ciągłych i bezpodstawnych wycieczek osobistych właściciela również. Dlatego zmienił ośrodek, tam płacili mu więcej, praca nie była tak stresująca. Teraz już się nie martwi bo ma własny OSK ;)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Pinhead » czwartek 17 lipca 2008, 18:55

Driver'ka napisał(a):
Pinhead napisał(a):Można jeździć i za miske ryżu ale jeśli ktoś godzi się na takie warunki to sam sobie dołki kopie.

Jak to się godzi? Przecież to zależy od właściciela OSK

A od pracownika zależy czy się na te warunki godzi czy też nie. Tak jak i w każdym innym zawodzie jeśli nie było by ludzi pracujących za przysłowiową miske ryżu to pracodawcy nie oferowali by takich śmiesznych płac. Bo instruktor zarabiający 8zł za godzine to według mnie jest śmiech na sali.
Pinhead

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka