witam juz jutro mam 1 jazde z instruktorem, nie chce wyjść na jakiegos "pacana" jak jechać samochodem
chodzi mi o jazde oplem corsą D w dieslu
nigdy nie jezdzilem silnikiem wysokoprężnym
to sie jakos inaczej jezdzi?
przez bartoszK » czwartek 10 lipca 2008, 11:57
przez doti1983 » czwartek 10 lipca 2008, 14:29
przez barylkaq » czwartek 10 lipca 2008, 14:39
doti1983 napisał(a):inaczej... np. wcześniej biegi się zmienia ok. 2 tyś obr. jak się przyhamowuje aby skręcić to lepiej na 1 wrzucić bo na 2 może zgasnąć...
przez modzel » czwartek 10 lipca 2008, 23:33
doti1983 napisał(a):inaczej... np. wcześniej biegi się zmienia ok. 2 tyś obr. jak się przyhamowuje aby skręcić to lepiej na 1 wrzucić bo na 2 może zgasnąć...
przez Rafix » piątek 11 lipca 2008, 09:29
:shock: :lol: Haha :D Dobre sobie :) To co się powinno stać, jeżeli zakręt 90st robi się na trójce?:) A co do tematu to ogólnie sama jazda się niczym nie różni jak dla mnie :) Tyle, że przy zapalaniu najpierw trzeba zapłon, poczekać aż pogasną kontrolki i dopiero odpalać :) W każdym razie u mnie tak jest :) Ja ze szkoleniowej Pandy przesiadłem sie teraz na TD i problemów żadnych nie mam :)doti1983 napisał(a):inaczej... np. wcześniej biegi się zmienia ok. 2 tyś obr. jak się przyhamowuje aby skręcić to lepiej na 1 wrzucić bo na 2 może zgasnąć...
przez cman » piątek 11 lipca 2008, 09:38
barylkaq napisał(a):lepiej nie pisz nic jak masz takie mądre rady dawac ;)
modzel napisał(a):powiedz nam coś ciekawego jeszcze
Rafix napisał(a)::shock: :lol: Haha :D Dobre sobie :) To co się powinno stać, jeżeli zakręt 90st robi się na trójce?:)
przez haukenn » piątek 11 lipca 2008, 09:45
Diesel ma z reguły tak zestopniowaną skrzynię, że na dwójce będzie jechał po prostu za szybko, a dohamowywany się zdławi.
przez doti1983 » sobota 12 lipca 2008, 10:32
Rafix napisał(a)::shock: :lol: Haha :D Dobre sobie :) To co się powinno stać, jeżeli zakręt 90st robi się na trójce?:) A co do tematu to ogólnie sama jazda się niczym nie różni jak dla mnie :) Tyle, że przy zapalaniu najpierw trzeba zapłon, poczekać aż pogasną kontrolki i dopiero odpalać :) W każdym razie u mnie tak jest :) Ja ze szkoleniowej Pandy przesiadłem sie teraz na TD i problemów żadnych nie mam :)doti1983 napisał(a):inaczej... np. wcześniej biegi się zmienia ok. 2 tyś obr. jak się przyhamowuje aby skręcić to lepiej na 1 wrzucić bo na 2 może zgasnąć...
przez Xsystoff » sobota 12 lipca 2008, 11:08
haukenn napisał(a):Nasz dieslowski Land Rover ma strasznie elastyczna skrzynie, w przeciwienstwie do Pajero, ktorym jezdzilismy wczesniej.
przez Rafix » sobota 12 lipca 2008, 13:37
Ja też się trochę niedokładnie wyraziłem, bo chodziło mi o "zakręt" w sensie skrzyżowania np. zjazd z głównej ulicy w boczną. Co do kontrolek, to na kursie nigdy nie czekałem, zapalało się od razu, bo jak włączyłeś zapłon, to była zapadka i nie dało się drugim ruchem odpalić auta. W Golfie mi teść też ostatnio mówił, że na co czekam, przecież to nie diesel.doti1983 napisał(a):Rafix napisał(a)::shock: :lol: Haha :D Dobre sobie :) To co się powinno stać, jeżeli zakręt 90st robi się na trójce?:) A co do tematu to ogólnie sama jazda się niczym nie różni jak dla mnie :) Tyle, że przy zapalaniu najpierw trzeba zapłon, poczekać aż pogasną kontrolki i dopiero odpalać :) W każdym razie u mnie tak jest :) Ja ze szkoleniowej Pandy przesiadłem sie teraz na TD i problemów żadnych nie mam :)doti1983 napisał(a):inaczej... np. wcześniej biegi się zmienia ok. 2 tyś obr. jak się przyhamowuje aby skręcić to lepiej na 1 wrzucić bo na 2 może zgasnąć...
czy ja pisałam coś o zakrętach?? naucz się czytać ze zrozumieniem... i nie pisz Ty głupot bo w każdym samochodzie powinno się poczekać aż kontrolki zgasną i dopiero potem silnik odpalić...
przez doti1983 » sobota 12 lipca 2008, 13:41
przez bartoszK » sobota 12 lipca 2008, 14:09
przez doti1983 » sobota 12 lipca 2008, 14:13
bartoszK napisał(a):co tz turbo dziura
diesel jest czy nie jest elastyczny?
podobno wlasnie w dieslu biegi sie duzo rzadziej zmienia