Czy to normalne?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Czy to normalne?

Postprzez Pechowiec » niedziela 18 kwietnia 2004, 19:31

Podzielę się z wami moimi przeżyciami z kursu. Zacząłem go w lutym. Gościu powiedział że przed nami jakieś 10 h wykładów i 20 h jazdy.
Lecz co do czego okazało się że dostaliśmy płytki z testami na kompy i tyle teorii. Żadnej godziny wykładu od razu praktyka! Dwa dni po pierwszym spotkaniu organizacyjnym trwającym 15 min. Miałem pierwszą jazdę. Średnio jazdy wychodziły mi raz w tygodniu. Z powodu że zdaję dodatkowo na kat. A instruktor powiedział abym się nie śpieszył z jazdą bo musi się ocieplić abym mógł wsiąść na motor. Obecnie jeszcze nie skończyłem tego kursu który mi się wydaje trochę porąbanym!!! Egzamin mam 28 kwietnia. Wyjeździłem dopiero jakieś 13h samochodem i tutaj uwaga jedną jedyną godzinę motorem po placu. Nawet nie widziałem jazdy po mieście. A co najgorsze to ci instruktorzy mają taki przybór że mnie już cholera bierze. Ani razu nie byliśmy w punkcie zero, czyli miejscu egzaminowania. Niby wszystko mam opanowane dzięki wcześniejszym doświadczeniom, ale przecież ja za coś kurde zapłaciłem słoną kasę (w sumie 1100 zł) i powinienem dostać dobre lekcje prowadzące do bezbłędnego zdania egzaminu. Najbardziej mnie wkurzyła następująca sytuacja:
Zamierzałem pierwszy raz pojeździć motorem po placu więc poszedłem do gościa aby wydał mi pojazd i objaśnił reguły jazdy. Oczywiście się zgodził, zapytał czy już kiedyś jeździłem na motorze. Odpowiedziałem że tak, bo taka jest prawda. Powiedział żebym pojechał na tor i chwilkę zapoznał motorem a on za momencik przyjdzie. Czekałem jakieś 20 min i nic. Wkurzony poszedłem do biura pytając co się dzieje. Był tam ktoś inny i tak samo powiedział „Idź zaraz ktoś do ciebie zajdzie!” i co? Gówno! Nikt nie przyszedł!!! Skończyła się godzina i nie chcąc trzcić czasu zacząłem dalej jeździć samochodem. Kolejnym razem gdy zamierzałem jeździć motorem wystąpiła podobna sytuacja. Tylko że po interwencji już ktoś przyszedł do mnie tłumacząc się że nic nie wiedział że jeszcze nikt mi nic o jeździe nie motorku nie powiedział.
Jak zdam za pierwszym razem to będzie ok. Instruktor mówi że mam duże szanse. Zobaczymy jeszcze się odezwę.
Czy ktoś z was miał podobnie?
Pechowiec

Postprzez leila » poniedziałek 19 kwietnia 2004, 17:26

współczuję! mnie by chyba cholera wzięła gdybym miała płacić za partactwo...mnie się to nie zdarzyło ale jakbym na początku widziała co się święci brałabym zabawki i zwiewała :lol: qw ogóle ja byłam na tyle przezorna żeby źle kasy nie zainwestować ,że robiłam wewnętrzny ranking znanych OSK (pytałam znajomych o opinie co ułatwiło mi wybór:) może jakaś porządna awantura przy rodzicach by ich ruszyła?
leila

Postprzez Pechowiec » czwartek 22 kwietnia 2004, 20:09

Ale ja nie mogę zwiewać, i to z prostego powodu. Chcąc nie chcąc jest tak że nie mieszkam w mieście. To jest wieś, trochę taka większa, ale wieś i nie mamy wyboru ośrodków szkoleniowych. Już za tydzień egzamin więc się nie opłaca robić zadymy z prostego powodu. Teraz to już nic nie pomoże, tylko może zaszkodzić! :(
Pechowiec

Postprzez ella » czwartek 22 kwietnia 2004, 20:18

Chcąc nie chcąc jest tak że nie mieszkam w mieście. To jest wieś, trochę taka większa, ale wieś i nie mamy wyboru ośrodków szkoleniowych.

Nic dziwnego, że instruktor czuje sie bezkarny jak wie, że i tak nikt nie zmieni osrodka bo niema gdzie.
Zyczę ci powodzenia na egzaminie.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » czwartek 22 kwietnia 2004, 23:11

współczuje, to zdecydowanie NIE jest normalne, powodzenia na egzaminie!!

fajny masz emblemat ella :D
Mmeva

Postprzez Pechowiec » środa 28 kwietnia 2004, 20:04

Tak się składa że już jestem po egzaminie. I co?! Na motor którym tylko jeździłem 2,5h zdałem bez jakiegokolwiek problemu. A na samochód nie bo sobie k**** wymyśli że nie włączyłem kierunku. A ja go włączałem na 100% Gadał przez komórkę w czasie egzaminowania i zadowolony że mu nic nie mogę zrobić. Powiedział : Dlaczego pan nie informuje o wykonaniu manewru., a następnie proszę zaciągnąć hamulec ręczyn i wyłączyć silnik! Ślepa d***! Myślałem początkowo że żartuje ale to nie były niestety żarty!

To jest prawda że dwóch kategorii nie da się zdać za pierwszym razem.
Pechowiec

Postprzez Snuj ze Szczecina » środa 28 kwietnia 2004, 23:12

W tym kraju już chyba nic nie jest normalne.Te dupki z WORDa są wstanie uwalić cię praktycznie zawsze, nawet jeśli będziesz jechał prawidłowo, to ci UDOWODNIA ze jechałeś zle.Poprostu jeśli pan czy pani ma dobry humor to będzie dobrze, ale jak widzisz że wsiada do auta <&%#$@>...czy z miną zabójcy no to praktycznie już się powinneś bać.Tak sobie myśle że to chyba również zależy od kursanta czy on zda czy nie zda.I to nie tylko od tej przepisowej strony.Jak wiadomo liczy się pierwsze wrażenie, liczy się relacja, liczy się uśmiech i jeśli się egzaminatorowi nie spodobasz, czy wejdziesz z nim w słowo to cię poprostu obleje, bo on ma takie widzimisie.Najlepszą rzeczą chyba w takiej sytuacji - na egzaminie, jest grać, poprostu manipulować wrażeniem - uśmiechać się, czasami zażartować, rozlużnić się i przypodobać się temu dupkowi co cię egzaminuje, aby odpłacił ci tym samym w postaci zdanego egzaminu.Kochany, a jak trafisz na egzaminatorke - blondynke, takie jakie jeżdzą u mnie w WORDzie? - hihi.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Powrót do Szkolenie kierowców