"nieobowiązkowa" i ekspresowa teoria w warszawie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

"nieobowiązkowa" i ekspresowa teoria w warszawie

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 10:38

Witam,
czy ktoś z Was zna może szkołę w warszawie w której odbywają się jakieś kursy z ekspresową teorią tzn np weekend i w której prowadzący przymykają oko na nieobecność na części zajęć??niestety jestem baaardzo ograniczona czasowo i nie mogę znależć szkoły w której mogłabym być obecna na wszystkich zajęciach...:/
bedę baaardzo wdzięczna za pomoc
pozdrawiam
majka
maj_ja

Postprzez Driver'ka » sobota 05 kwietnia 2008, 10:44

Jeśli szukasz takiej szkoły, która "przymyka oczy", to radzę Ci zrezygnować z prawa jazdy. Zacznij je jak będziesz miała mniej ograniczony czas.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 11:05

nie chodzi mi o uniknięcie uczęszczania na zajęcia...przecież tak czy siak trzeba umiec zeby zdac,wiec nauka by mnie nie omineła.znam i zdam teorię bez problemu,chodzi mi jedynie o to ,zeby nikt nie stwarzał problemu jak np raz nie bede mogła przyjść...są takie szkoły i dlatego zwracam się z prosbą o informację

pozdrawiam
maja
maj_ja

Postprzez dariex » sobota 05 kwietnia 2008, 11:57

W większości szkół jeśli raz nie przyjdziesz to nikt Ci z tego powodu nie urwie głowy.Co nie znaczy,ze ominie Cię np.egzamin wewnętrzny.
dariex

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 12:09

Dzieki:)
chodzi mi własnie o szkołę,która nie patrzy na obecność,a wystarczy zdać egzamin wewnętrzny:)
znacie jakąs konkretną?
pozdrawiam
maj_ja

Postprzez tom9 » sobota 05 kwietnia 2008, 12:14

nie wiem jak to jest w Warszawie, ale w Katowicach wyglada bardzo czesto tak...

wchodzisz, podpisujesz i mozesz wyjsc.
jestesmy dorosli nikt Cie za reke trzymac nie bedzie, ani tez do krzesla przywiazywał.
sadze ze bezproblemu znajdziesz taka szkole, polecam jakas duza gdzie jest wielka liczba kursantow.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez dariex » sobota 05 kwietnia 2008, 12:14

Maja,nadal nie rozumiesz :)
Ja napisałam,ze w każdej szkole jedna nieobecność nie zaważy na tym,że będziesz mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności ale jeśli nie będziesz chodzić na zajęcia w ogole to do egzaminu wewnętrznego możesz zostać niedopuszczona.

Idź do szkoły,która ma dobre opinie( masz tu cały obszerny dział n/t) ,dowiedz się ile możesz mieć nieobecności,wyjaśnij,że pracujesz,uczysz się etc i dobierz taki rozkład zajęć,zeby było w porządku.
Jeśli zapiszesz się na zajęcia tygodniowe to zwykle są one prowadzone i rano i po południu,więc masz wybór co do pory dnia,a ewentualne braki można uzupełnić w systemie weekendowym.Szkoły idą pod tym względem bardzo na rękę.
dariex

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 12:29

dariex napisał(a):W większości szkół jeśli raz nie przyjdziesz to nikt Ci z tego powodu nie urwie głowy.Co nie znaczy,ze ominie Cię np.egzamin wewnętrzny.

napisales ze w większości:P
dzieki za odpowiedzi.mam dośc cięzką sytuację,bo studiuję 2 kierunki,i pracuję.Właściwie zajęty mam calutki tydzień co do minuty od poniedziałku do soboty od 8 do 20...mam wolne w niedziele i po 3 h w poniedziałek i czwartek,więc trudno znaleźć szkołę do której mogłabym się zapisać i chodzić na wszystkie zajęcia,dlatego tez chodzi mi o jakiś kurs weekendowy na części którego mogłabym być i jak najszybciej go skonczyć,żeby móc zacząć jazdy:)
pozdrawiam
majka
maj_ja

Postprzez dariex » sobota 05 kwietnia 2008, 12:42

w większości raz ;)
najlepiej jak podzwonisz,przedstawisz sytuację i omówisz jak najlepiej to rozwiązać :)
dariex

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 16:01

:)
a może ktoś mi polecić ośrodek w którym są jakieś weekendowe kursy i dopuszczalne są nieobecności;ew praktykę można zacząć w trakcie teorii a z instruktorami idzie umawiać się często i np 2-3 godz na raz?byłabym baaardzo wdzięczna:)
maj_ja

Postprzez yahoo234 » sobota 05 kwietnia 2008, 16:07

maj_ja napisał(a)::)
...a z instruktorami idzie umawiać się (...) np 2-3 godz na raz?

a tak to jest praktycznie wszędzie 8)
yahoo234

Postprzez maj_ja » sobota 05 kwietnia 2008, 16:13

yahoo234 napisał(a):
a tak to jest praktycznie wszędzie 8)

ok:) ale jakiś konkretny ośrodek w którym te przesłanki są łącznie spełnione:D
moze ktoś polecić??
maj_ja

Powrót do Szkolenie kierowców