wkurza mnie mój instruktor

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

wkurza mnie mój instruktor

Postprzez Tynka » niedziela 23 marca 2008, 18:33

Od listopada uczęszczam na kurs prawa jazdy. Od Stycznia zaczęłam jazdę, w tej chwili mam dopiero wyjeżdżonych 12 godzin. Jeżeli z przyczyn osobistych w danym dniu nie mogę pojawić sie na jeździe to muszę czekać co najmniej 4 tygodnie na umówienie jakiegoś innego terminu ! poza tym jazdę mam co 2 tygodnie po 2 godziny . Większość jest już zapisana na końcowy egzamin. Moje pytanie jest takie czy mogłabym wycofać się od tego instruktora i pójść do innego ? czy instruktor odda mi pieniądze które pozostały za niewykorzystane jazdy ?? . Nie wiem co mam robić ... Bardzo proszę o pomoc !
Tynka

Postprzez lled3 » niedziela 23 marca 2008, 18:52

oczywiscie - mozesz zmieniac jak Ci sie cos nie podoba ! masz do tego prawo ! a on ma obowiazek wydac oddac pieniadze.
lled3

Postprzez ndrozdowski » niedziela 23 marca 2008, 19:38

Teraz instruktorów co kombinują, hajs biorą, a nie uczą, to jak grzybów po deszczu. Płacisz, wymagasz. Wkurza Cię, to zmieniaj.
Obrazek
ndrozdowski

Postprzez T!zzue » niedziela 23 marca 2008, 19:41

No zmieniaj jak najszybciej bo raczej chodzi o to żeby miec jak najczęściej żeby na bieżąco się uczyć a tak to możesz zapomnieć co było 2 tygodnie temu i na nowo musisz sobie to przypominać.Błędne koło które cie szybko doprowadzi do oblania egzaminu
T!zzue

Postprzez laciak » niedziela 23 marca 2008, 23:05

Tylko nie wiadomo ile szkoła policzy sobie za h jazdy a ile za h wykładu.

Taka mała rada, proponuje zanim wybierzesz nową szkołę popytać gdzie jest fajnie a nie łapać się na ogłoszenie z latarni z najtańszą ceną bo widzisz jakie są tego efekty.

W moim mieście są identyczne przypadki. W niskiej cenie kursu musi być coś ukryte!
laciak

Re: wkurza mnie mój instruktor

Postprzez AgaG » poniedziałek 24 marca 2008, 09:28

Tynka napisał(a):co mam robić ... Bardzo proszę o pomoc !

Powtórzę to co inni napisali ale jedyne co możesz zrobić to przenieść się do innej szkoły!Albo poproś o innego instruktora,który będzie się dostosowywał do ciebie a nie na odwrót!Bo napewno ta szkoła nie ma jednego instruktora a wiadomo,że jeden instruktor drugiemu nie równy :wink:
AgaG

Postprzez Joanna_169 » poniedziałek 24 marca 2008, 12:15

Zmienic instruktora w tym osrodku
Zmienić osrodek
A z kasą to jest tak, że jesli ośrodek położy już na tym łape to cięęęzko oddaje, ale musi!!!
U mnie w Gdańsku mój kurs kosztuje 1250zł z czego wykłady 30h-300zł, a godzina jazdy 30zł, doszkalajace są droższe.
Dodam jeszcze że teraz to jest jakby stanadard, że kursanci przebierają-wybierają w instruktorach. W koncu płacisz więc wymagasz. 8) A w niektórych ośrodkach nawet nie wolno jeżdzić ciągle z jednym i tym samym instruktorem :wink:
Joanna_169

Postprzez Pinhead » sobota 29 marca 2008, 18:25

Ogólnie mówiąc należy wymagać jakości. Bo jakość obecnie jest taka że praktycznie każdy może być instruktorem kto ma przez 3 lata prawo jazdy. Nawet nie musi jeździć :) Ludzie nie mają pracy to biorą się za co popradnie, niektórzy wybierają zawód instruktora choć nie mają do tego żadnych predyspozycji. Klient płaci klient wymaga.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Powrót do Szkolenie kierowców