Kiedy na Prawko?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kiedy na Prawko?

Postprzez Boster » sobota 26 stycznia 2008, 03:30

Wiem że można zapisać sie na kurs prawa jazdy 3 miesiące przed 18 urodzinami. Ja zapisałem sie na kurs trochę ponad 3 miesiące, dokładnie 2 tygodnie. Czy ma to jakieś znaczenie? W szkole jeszcze nie brali ode mnie żadnych szczegółowych danych tylko imie i nazwisko.Dlatego nic dokładnie o tym nie wiem. Proszę o szybką odpowiedz. :?
Boster

Postprzez Lyha89 » sobota 26 stycznia 2008, 12:04

Niema znaczenia na początku kursu pewnie będziesz miał troche teori a dopiero potem jazde...
Lyha89

Postprzez jamnik » sobota 26 stycznia 2008, 12:14

Ja sie zapisałem 2 miesiace przed urodzinami, ale rowniez nie brali ode mnie zadnych danych.

Pani dala wniosek do wypelnienia i nawet nie sprawdzila czy zgadza sie z dowodem. Oni mają cie tylko nauczyc jezdzic, formalnosciami zajmuje sie WORD.
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez dimax » sobota 26 stycznia 2008, 12:39

A z kolei ja w lipcu zapisałem sie 6 dni przed wymaganym terminem czyli 3 miesiace i 6 dni i mialem problem. Mialem go dopiero po ukonczeniu kursu kiedy doszlo do wypisywania papierku ze te kurs ukonczylem. Głowny instruktor byl bardzo zdenerwowany i kazał mi sie zgłosic za kilka dni. Musiał pozmieniac wszystkie daty w mojej karcie. Ja zapisując sie pytałem czy nie stanowi to jakiegos klopotu na co jego córka odpowiedziala ze nie (ona wlasnie tam zapisywała) po czym okazało sie to co okazało no i byl maly problem ale został zażegnany.
dimax

Postprzez scorpio44 » sobota 26 stycznia 2008, 15:32

Lyha89 napisał(a):Niema znaczenia na początku kursu pewnie będziesz miał troche teori a dopiero potem jazde...

To, czy będzie miał teorię, czy jazdy, nie ma w tym wypadku nic do rzeczy (oczywiście jeżeli jazdy zacznie przed końcem teorii, to będzie to w niezgodzie z prawem). W tym wypadku istotne jest, jaka będzie w papierach data rozpoczęcia kursu.
scorpio44

Postprzez Boster » sobota 26 stycznia 2008, 15:51

będę musiał z nim o tym porozmawiać, chyba będę mógł dalej sie uczyć? Jakie rozwiązanie widzicie? Wystarczy ze zmieni datę zapisu na kurs?
Boster

Powrót do Luźna gadka