Jakie auto jest najlepsze na Egzaminie?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Marietta » środa 16 stycznia 2008, 21:35

Ja dziś zdawalam egzamin, w Tychach. Niestety poległam na placu :( Zdawałam na Corsie a bardzo chciałam Punto! Na kursie tylko 2 godzinki jeżdziłam Corsa, pozostałe Puntem i to w większości Grande Punto. Osobiście wolę Punto, może dlatego że nim jeździłam najcześciej. Niestety na egzaminie trafiłam na Corse i nie miałam na to żadengo wpływu. Oblałam nie z winy marki samochodu ale jak zobaczyłm Corse to pomyślałam..."to niczego dobrego nie wróży". Może to wykrakałam... Bo przecież tak naprawdę marka samochodu nie powinna mieć znaczenia...
Marietta

Postprzez RSP » środa 16 stycznia 2008, 23:50

Ja tez poległam w Tychach, ale wczoraj, po ponad 30 minutach na mieście:/ i jak wyzej napisalam, prawie caly kurs na punto, kilka jazd na corsie, ale jednak corsa lepsza dla mnie:)

p.s. w corsie ten środkowy zagłowek zasłonił mi na łuku cały centralny pachołek na kopercie (tzn, ten badyl z niego wystający:P) !!! ale jakoś wybrnęłam, chociaz w tej sytuacji ma to znikome znaczenie:P
RSP

Postprzez muse » czwartek 17 stycznia 2008, 14:29

Wreszcie trafiłam na Corsę i się udało :D
27.07.2007 - teoria (zdana, 0 błędów)
29.09.2007 - plac (+), miasto (-)
24.11.2007 - plac (-)
17.01.2008 - plac (+), miasto (+) AAAAAAAAA :D

Obrazek
muse

Postprzez liq » piątek 18 stycznia 2008, 13:40

najlepiej ten sam na którym się jeździło, a byłoby super gdyby to był dokładnie ten sam ;)
liq

Postprzez esteban » czwartek 24 stycznia 2008, 21:28

Najlepszym samochodem jest to na jakim uczono sie jeździć. Ale prawdą jest jak ktoś na początku napisał 99% zależy od kierowcy. Ja jeździłem na punto i na takim zdałem ale jeździłem także prywatnymi seatem cordobom i VW golfem kombi i prawdę mówiąc nie widzę wielkiej różnicy, każdym jeździ mi się dobrze i bezproblemowo- jazda po mieście, cofanie, parkowane itp. (no może miał bym problemy na łuku ale to dlatego że w ogóle miałem problem z łukiem)
esteban

Postprzez Pony » czwartek 24 stycznia 2008, 22:54

w szczecinie nie ma wyboru co do auta, jezdzi sie fiatem panda.
mi sie bardzo fajnie jezdzi tym autkiem :) zwinne, zwrotne i wogole :P
Pony

Postprzez Driver'ka » piątek 25 stycznia 2008, 10:38

Ja na kursie jeździłam cały czas Punto III, chociaż nie był to ciągle jeden i ten sam samochód. W moim OSK było ich w sumie 4 sztuki i chyba miałam okazję jechać każdym z nich. Przy zapisywaniu się na egzamin państwowy kazali mi powiedzieć jakim samochodem chcę zdawać, więc zbyt dużego wyboru nie miałam i wybrałam Punto, jako że na Corsie nie miałam okazji ani razu jeździć. Niemniej w moim WORDzie nie ma czegoś takiego, że jest samochód egzaminacyjny narzucony. Jeśli nigdy nie jeździłam dajmy na to Corsą to jak mam się na placu w 2 minuty połapać co i gdzie jest w tym samochodzie?
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Pony » piątek 25 stycznia 2008, 11:33

no pewnie, ze tak.
tylko w szczecinie jest tak, ze jedynym samochodem jest panda. i kursant uczy sie na niej jezdzic i zdaje na niej egzamin :)
Pony

Postprzez miodzio » piątek 25 stycznia 2008, 15:28

W Białymstoku są Punta i Micry.
miodzio

Postprzez grass » piątek 25 stycznia 2008, 17:38

zależy na jakim aucie sie uczy, ja uczyłem sie na micrze i dobrze sie na nim zdawalo
grass

Re: Jakie auto jest najlepsze na Egzaminie?

Postprzez Zibi01 CB Radio » wtorek 05 lutego 2008, 15:14

adrian18 napisał(a):Jakie auto waszym zdaniem jest najlepsze na egzamin?, oczywiscie w kazdym Wordzie jest inne ale ktorym jepiej zezdzic (Punto-Corsa), i czy prawda jest ze mogę na egzaminie sobie wybrac auto na ktorym byłem szkolony w OSK słyszałem rozne opinie, i juz sam niewiem jak to jest wczoraj na egzminie podeszłem pod Punto z egzaminatorem chodz obok mnie stały dwie Corsy , ja osobiscie wolałbym zdawac na Corsie bo na tym sie uczyłem ale nic nie egzaminator niepytał jakie auto wole tylko wsiadłem o Punta i koniec a bałem sie troszke zapytac czy moge Corse. :D

hmmm...??? - O ile dobrze pamiętam to na egzaminie bylo tylko jedno auto - Ciężarowa Scania 480 , tak żę wyboru dużego to ja nie mial ha? Najgorsze że naczepa też tylko niebieska! -Nawet hamy koloru nie dali se wybrac! -Mialo stac dziesiec w rożnych kolorach i na kazdej miala byc kartka kto i ile razy na niej zdal i oblał-wiecie,taka statystyka....hmmmm???? Ale nic takiego nie bylo no to sie wkurzylem-rozumicie??? Szpula po placu do przodu,rajd z naczepa na luku do tylu az sie kurzylo!!! Instruktor na to takie galy!!! :shock: A ja mu na to
Co sie gapisz baranie - wsiadaj! Jak już wsiadl to mysle pokaze mu ze naucze ta naczepe fruwac w powietrzu za nami i .... RURA!!!! Wiecie ze zdalem za Pierwszym??? -Niewiem czy Instruktor tak szybko napisal zebym zahamowal??? -czy co??? ale odstawilem mu zestawik na placyk i wtedy jeszcze herszlagu nie dostal! Co bylo z nim dalej to Bog jeden raczy wiedziec...? Panie Egzaminatorze jak mnie Pan slyszy-dziekuje za runde Honorowa ze mna-zapomnialem Panu wczesniej powiedziec ze ja to taki drugi Holowczyc jestem z tym tylko ze na Scaniach sie scigam! Pozdrawiam Egzaminatora! Zarty -zartami ale zdalem z pierwszego podejscia C+E :D
Zibi01
Zibi01 CB Radio

Postprzez pigula » wtorek 05 lutego 2008, 15:35

Zibi, gratuluję zdanego egzaminu i poczucia humoru. :lol:

A samochód IMHO najlepszy: SPRAWNY i JAK NAJMNIEJ ROZKLEKOTANY!!! :D
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Postprzez olivcova » wtorek 05 lutego 2008, 15:38

ad. powyzej :lol: czyta sie swietnie 8)
jak człowiek nie jest "starym wyjadaczem" i skromniutko idzie na kat.B to sie boi zwyczajnie i wydaje sie, ze jest jakas duza roznica jak dostanie cos innego na egz. niz na jazdach.
Ja na swoim egz. sie nie nabrykałam
:oops:
ale jazdy miałam na srednio nowym :wink:
a tu na egz. dostaje samochod niczym nowka sztuka, wszystko jak igiełka :roll:
i w lekkim szoku, ze biegi wchodza jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki, czułe sprzegło, gaz etc a ja jakos przywykłam do trupka :lol:
Choc bardzo lubie swojego instruktora to przed 2 egzaminem pobrykam z kims kto ma ciut nowsze auto :roll:
olivcova

Postprzez pigula » wtorek 05 lutego 2008, 15:44

Olivcova, taaaa... zapomniałam dodać, że jeszcze najlepsze auto takiej marki, na której się człowiek uczył jeździć.
Może i niektórym łatwo się przesiąść, ale nie wszystkim...

Dla mnie, za duży stres...
Dlatego zmieniam ośrodek, żeby być na 100% pewną że będzie bez niespodzianek. :wink:
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Postprzez olivcova » wtorek 05 lutego 2008, 15:55

Pewnie, ze stres :roll:
jak sie jeszcze widzi do tego nadetego egz. co mu sie zdaje, ze tylko on jeden powinien miec prawo jazdy na swiecie to rozsypka.
Nie oczekiwałam, ze mnie bedzie zabawiał bo nie od tego tam jest ale jeden usmiech pomogłby niejednemu zdajacemu :lol: tak na marginesie.
Mam egz. 7 marca i na wypadek wszelki teraz dla odmiany wezme jazdy toyota yaris.
olivcova

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy