Jak założyć OSK ?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak założyć OSK ?

Postprzez RadekGubin » poniedziałek 14 stycznia 2008, 20:12

Cześć
Mam pytanie: jak założyć Szkołę Nauki Jazdy?
Jako zadanie domowe muszę opracować Biznes Plan. Nie chciałem ażeby moja praca była na temat sklepów itp, dlatego postanowiłem, że przedmiotem mojego Biznes Planu będzie Szkoła Nauki Jazdy dla osób niepełnosprawnych ruchowo. I teraz przechodzę do rzeczy: Mam pomysł, mam pieniążki, mam pomieszczenie gospodarcze jak i mam teren na którym będzie znajdował się plac manewrowy. Jakie są następne kroki prawne ażeby zarejestrować taki Ośrodek przez Starostwo Powiatowe?
Drugie moje pytanie jest takie: czy Unia Europejska, a ściślej PFRON może sfinansować mi wyposażenie samochodu do szkolenia osób niepełnosprawnych ruchowo?
Prawo Jazdy kat. B
RadekGubin

Postprzez tom9 » poniedziałek 14 stycznia 2008, 21:27

[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Hell_soul » poniedziałek 14 stycznia 2008, 21:47

Co do pytania drugiego wiem tyle, że jeżeli Twój ośrodek posiada pełne uprawnienia prawne to wtedy można starać się o dofinansowanie.. No ale to trochę trwa i sama papierkowa robota.. Zresztą na początku jest to trudne.. Najlepiej udaj się do jakiegoś OSK i popytaj jak to wygląda, powinni bez problemu odpowiedzieć na kilka pytań.. :wink:
Obrazek
Hell_soul

Postprzez scorpio44 » środa 16 stycznia 2008, 15:35

scorpio44

Powrót do Luźna gadka