Kategoria E do B

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria E do B

Postprzez gazelek » środa 02 stycznia 2008, 22:52

Witam!
Mam plan, zeby w wakacje zrobic sobie prawo jazdy kategorii E do B, bo roznie to jest w zyciu. W sumie i tak mam w planach robienie C i C+E, ale z racji studiow nie dam rady tego zrobic w przeciagu najblizszych miesiecy, a prawko potrzebne mi wlasciwie "na juz". Kategorie B juz oczywiscie mam.

Pisalem maila do najwiekszej szkoly w moim miescie (Limanowa), ale oni akurat nie prowadza kursow na ta kategorie. Podobnie szkolka, w ktorej robilem prawo jazdy kat. B. Pytanie do Was: znacie jakas szkole w Limanowej (w co watpie), albo w Nowym Saczu, ktora prowadzi szkolenie na prawo jazdy kategorii E do B??

Z gory dziekuje za odpowiedz!
gazelek

Postprzez gazelek » czwartek 03 stycznia 2008, 20:32

Przepraszam za posta pod postem, robie tak, zeby odswiezyc temat. Otoz ktos ze znajomych poradzil, zebym sobie zrobil prawo jazdy na kat. T, ktore odrazu uprawnia do ciagniecia przyczepy. Jak to jest?
gazelek

Postprzez Niki4 » czwartek 03 stycznia 2008, 22:22

Jest to prawo jazdy na traktorek z przyczepą

kategoria T - ciągnik rolniczym z przyczepą (przyczepami) lub pojazd wolnobieżny,

Na kat. T nie będziesz mógł jeździć samochodem z lawetą(itp.).
Za to na B+E będziesz mógł jeździć zarówno ciągnikiem z przyczepami , jak i samochodem z lawetą.
Niki4

Postprzez scorpio44 » piątek 04 stycznia 2008, 14:19

Niki4 napisał(a):Za to na B+E będziesz mógł jeździć zarówno ciągnikiem z przyczepami

No właśnie sęk w tym, że wtedy tylko z jedną przyczepą. ;)
scorpio44

Postprzez cman » piątek 04 stycznia 2008, 15:15

PoRD napisał(a):3. Prawo jazdy:
(...)
4) kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E - uprawnia do kierowania ciągnikiem rolniczym z przyczepą (przyczepami).
cman

Postprzez gazelek » piątek 04 stycznia 2008, 19:54

No to wracamy do punktu wyjscia: gdzie w Nowym Saczu lub ewentualnie w Krakowie mozna zrobic kurs B+E?
gazelek

Powrót do Szkolenie kierowców