Nowe zasady ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nowe zasady ?

Postprzez bas7a » środa 21 listopada 2007, 10:41

Witam wszystkich o/
Mam zamiar zapisac sie na kursy prawa jazdy ( kategoria B ofc ) i zwiazku z tym mam pytanie.. Jezeli zapisze sie jeszcze w tym roku to czy bedzie mnie obowiazywal egzamin na starych czy juz na nowych zasadach ? jak to wyglada ?
bas7a

Postprzez pol19 » środa 21 listopada 2007, 14:03

no z tego co mi kolega mówił który zdjae po nowym roku to juz bedziesz miała nowe testy.
na drodze myśl o innych
pol19

Postprzez cman » środa 21 listopada 2007, 14:17

Ja słyszałem, że po nowym roku egzamin będzie trwał minimum 3 godziny.
A jak się zapiszesz na kurs na starych zasadach, to przed egzaminem Cię zapytają, czy chcesz zdawać na nowych zasadach, czy może jednak wygodniej byłoby Ci na starych...
cman

Postprzez jamnik » środa 21 listopada 2007, 16:12

ludzie..

podobno jeszcze nic nie jest ustalone, nie ma ostatecznego ksztaltu egzaminu ani dnia, od ktorego bedzie sie odbywał

a odnosnie wypowiedzi cmana - zartujesz prawda? przeciez jezeli wprowadza nowe zasady, to chyba nikt nikogo nie bedzie pytał, tylko jezeli zdajesz egzamin w momencie wejscia w zycie nowych zasad, to nie ma wyboru.. nie ma tez znaczenia to kiedy sie zapisales na kurs..

a moze ja o czyms nie wiem, przeoczylem cos?

bo pytan o nowe zasady na egzaminie jest cała masa, na roznych forach w internecie

a odpowiedzi zawsze sa takie:
-jest projekt, ale nie został jeszcze "przeglosowany", a tym bardziej nie ustalono kiedy wejdzie w zycie
-watpliwe by bylo to od nowego roku, bo potrzeba troche czasu na ogloszenie przetargu na nowe oprogramowanie a potem na wdrożenie

A jak się zapiszesz na kurs na starych zasadach, to przed egzaminem Cię zapytają

przeciez stare i nowe zasady dotyczą egzaminow, a nie kursow.. wiec to chyba nie ma zadnego zwiazku.[/quote]
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez leoniaczek » środa 21 listopada 2007, 16:49

cman napisał(a):Ja słyszałem, że po nowym roku egzamin będzie trwał minimum 3 godziny.
A jak się zapiszesz na kurs na starych zasadach, to przed egzaminem Cię zapytają, czy chcesz zdawać na nowych zasadach, czy może jednak wygodniej byłoby Ci na starych...

dobre dobre :D
Prawo jazdy kategorii B :D
leoniaczek

Postprzez barbra » środa 21 listopada 2007, 17:04

Po wypowiedzi cmana... :wink: kursanci wymuszą na instruktorach jazdę 24-godzinną.Zanim ktoś to weźmie na poważnie,niech na spokojnie przeanalizuje początek zdania-Ja słyszałem...??????
p.s.-do diaska,prawie uwierzyłam :D
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez dylek » środa 21 listopada 2007, 17:12

A ja słyszałem, że nowe zasady będą tak ciężkie, że prawie wszyscy będą oblewali.....
Egzaminatorzy będą jeździli tak długo, aż delikwenta w końcu na czymś nie złapią, górka będzie tak stroma, że się nie da wyjechać, a rękaw będzie w kształcie ósemki...(5 pełnych przejazdów (najpierw do przodu potem do tyłu) do zaliczenia... płynnie i bez najeżdżania na linie... )

P.S. A wystarczyło zajrzeć do najczęściej zadawanych pytań, by po raz enty nie zakładać tego samego wątku......
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez barbra » środa 21 listopada 2007, 17:27

Po "zjawiskowych wątkach" jakie na tym forum goszczą (w ostatnim czasie),to nawet trudno się dziwić moderatorom,że zaczynają tak reagować.. :dumb: .
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez assik » środa 21 listopada 2007, 17:36

cman napisał(a):Ja słyszałem, że po nowym roku egzamin będzie trwał minimum 3 godziny.

A ja slyszalam ,ze dodatkowym kryterium oceniania bedzie jajko umieszczone w samochodzie na łyżce i jesli to jajko spadnie w czasie twojej jazdy (czyli bedziesz wykonywal zbyt gwaltowne ruchy) to egzamin oblany.

Ludzie panike sieją z tymi nowymi zasadami...ehh :)
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez tom634 » środa 21 listopada 2007, 17:59

dylek napisał(a):rękaw będzie w kształcie ósemki...(5 pełnych przejazdów (najpierw do przodu potem do tyłu) do zaliczenia... płynnie i bez najeżdżania na linie... )

Zapomniałeś dodać, że ma to być samochodem z napędem na tylne koła w czasie poniżej 30 sekund.
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez skov » środa 21 listopada 2007, 18:07

i zamkniętymi oczami, żeby lepiej było wyczuć samochód :D
skov

Postprzez chupacabra » środa 21 listopada 2007, 18:57

Pamiętajcie o tym, że oczy będą zasłonięte przez opaskę i podczas wykonywania rękawa egzaminot bezie miał specjalny guzik i będzie wyłaczał auto, żeby radzić sobie w trudnych warunkach, Ja pamiętam jak ja panikowalem. Mnie juz chyba te zasady obejmą :)
Obrazek
chupacabra

Postprzez jamnik » środa 21 listopada 2007, 19:06

13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Re: Nowe zasady ?

Postprzez ella » środa 21 listopada 2007, 20:46

bas7a napisał(a):Witam wszystkich o/
Mam zamiar zapisac sie na kursy prawa jazdy ( kategoria B ofc ) i zwiazku z tym mam pytanie.. Jezeli zapisze sie jeszcze w tym roku to czy bedzie mnie obowiazywal egzamin na starych czy juz na nowych zasadach ? jak to wyglada ?

Po nowym roku zniosą egzaminy na prawo jazdy będą tylko kursy dla tych co chcą :D :ups:

Resztę prawdziwych wiadomości znajdziesz tak jak pisał Dylek w FAQ. A jamnik podał nawet linka.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy