problem z zameldowaniem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

problem z zameldowaniem

Postprzez brynol » czwartek 18 października 2007, 17:43

witam... mam problem typu.... na dowodzie osobistym mam adres ktory jest juz nie aktualny... i mam pytanie czy podczas wyrabiania prawa jazdy przez urzad jest sprawdzany moj adres zameldowania?
brynol

Postprzez ella » czwartek 18 października 2007, 19:21

czy podczas wyrabiania prawa jazdy przez urzad jest sprawdzany moj adres zameldowania?

Nikt nie sprawdza adresu przy wyrabianiu prawka. Wpisują na prawku taki adres jaki podałeś na wniosku składanym do egzaminu.
A jaki adres podałeś we wniosku?
Ostatnio zmieniony piątek 19 października 2007, 19:20 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Postprzez brynol » piątek 19 października 2007, 15:20

zaczynalem robic prawko to mialem adres stalego zameldowania w Zabrzu... ale teraz juz nie jestem tam zameldowany... ale na wniosku jest adres z dowodu osobistego... czyli z Zabrza....
i nie wiem czy musze na szybko zmieniac dowod osob czy moge miec spokojnie prawko na adresie z Zabrza....
nie wiem czy nie bedzie problemow przy wyrabianiu prawka.... jak sie okaze ze juz tam nie jestem zameldowany
brynol

Postprzez ella » piątek 19 października 2007, 19:16

nie wiem czy nie bedzie problemow przy wyrabianiu prawka.... jak sie okaze ze juz tam nie jestem zameldowany

Nie będzie problemu. Nie będzie też problemu z odbiorem prawka bo będzie ten sam adres i na dowodzie i na prawku.
Ale jak zmienisz dowód to musisz też zmienić prawko.
Moja rada. Jeżeli jeszcze nie zdawałeś egzaminu to zanieś do WORD zaświadczenie o zameldowaniu z nowym adresem, żeby prawko zrobili już na nowy adres. Po co płacić dwa razy za wyrabianie prawka. I wymień dowód.
ella
Moderator

Postprzez brynol » sobota 20 października 2007, 23:27

tzn to jest zakrecona sprawa troszke....;p
w sumie mi chodzi czy jak juz tam nie jestem zameldowany czy moge miec jakies problemy z tego powodu....
brynol

Postprzez karol89 » niedziela 28 października 2007, 16:49

mam problem, jednak trochę gorszy. (zdałem egz)
Nie mam dowodu osobistego, i nie jestem nigdzie zameldowany... czyli mam tylko paszport na którym nie ma informacji o zameldowaniu. Słyszałem że trzeba podczas odbioru dokumentu okazać zaświadczenie o zameldowaniu Sad jak sądzicie? będą problemy?
pozdrawiam.
karol89

Postprzez jarek89 » niedziela 28 października 2007, 16:54

W nowym paszporcie jest chyba inf o zameldowaniu... Skoro da sie przystapic do egzaminu za okazaniem paszportu to chyba da sie tez odebrac prawko... :?:
jarek89

Postprzez scorpio44 » niedziela 28 października 2007, 19:05

Karol89, skoro nie masz dowodu, a w paszporcie informacji o zameldowaniu, to mogłeś mieć co najwyżej problemy z przystąpieniem do egzaminu. ;) A skoro to masz już za sobą, to z odbiorem nie będzie żadnego problemu.
scorpio44

Postprzez ella » niedziela 28 października 2007, 19:19

A skoro to masz już za sobą, to z odbiorem nie będzie żadnego problemu.

Tylko skoro nigdzie nie jest zameldowany to gdzie odbierze prawko? Gdzie WORD prześle papiery?
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 29 października 2007, 00:24

Faktycznie, umknęło mi to, że nie jest nigdzie zameldowany. W takiej sytuacji przyznaję, że nie mam pojęcia, jak to wygląda.
scorpio44

Postprzez karol89 » poniedziałek 29 października 2007, 12:21

więc tak...
Jak zapisywałem się na kurs to jeszcze byłem zameldowany i wpisałem swój adres. Na egzaminie pokazałem swój (nowy) paszport w którym nie ma zameldowania i nie było problemów. Wiem, że prawko już się robi bo dzwoniłem do urzędu. więc obawiam się tylko o odbiór dokumentu.. czy nie będą chcieli zaświadczenia o zameldowaniu :/
pozdrawiam!
karol89

Powrót do Luźna gadka