Help!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Help!

Postprzez SzymcioPL » piątek 12 października 2007, 12:11

pyt.brzmi czy moge jechac oplacic odebranie prawa jazdy gdy nie przyszla mi jescze kartewczka z wordu o zdanym egzaminie bo slyszalem ze mozna ::P
SzymcioPL

Re: Help!

Postprzez aaagatkaaa » piątek 12 października 2007, 12:22

SzymcioPL napisał(a):pyt.brzmi czy moge jechac oplacic odebranie prawa jazdy gdy nie przyszla mi jescze kartewczka z wordu o zdanym egzaminie bo slyszalem ze mozna ::P

Eee jaka karteczka z WORDU? WORD przesyła dokumenty do wydziału komunikacji - a płacisz albo od razu a dopiero potem dokumenty idą do PWPW albo płacisz przy odbiorze - zadzwoń i sie zapytaj jak jest w Twoim mieście.
aaagatkaaa

Postprzez _Sylwan_ » piątek 12 października 2007, 12:26

nie przyszla mi jescze kartewczka z wordu o zdanym egzaminie
po zdanym egzaminie nie dostaje się żadnej karteczki :]
Obrazek
_Sylwan_

Postprzez SzymcioPL » piątek 12 października 2007, 12:26

Slicznie dziękuje :P
SzymcioPL

Re: Help!

Postprzez fibi » piątek 12 października 2007, 12:29

SzymcioPL napisał(a):pyt.brzmi czy moge jechac oplacic odebranie prawa jazdy gdy nie przyszla mi jescze kartewczka z wordu o zdanym egzaminie bo slyszalem ze mozna ::P

Jechać masz na myśli jechać samochodem? Nie, nie możesz, nie dostaniesz żadnej karteczki potwierdzającej zdany egzamin i dopóki nie odbierzesz dokumnetu prawa jazdy nie możesz prowadzić samochodu.

I proponuje skorzystać z opcji "Szukaj" - szukanie nie boli :roll: Pierwszy z brzegu wątek na ten temat:

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7196&highlight=jazda+bez+prawa+jazdy
"...z wiarą w następny zakręt drogi,
co znów okaże się nie ten...
w tajne przymierze z panem Bogiem,
naszego trudu ... jakiś sens..."
fibi

Postprzez SzymcioPL » piątek 12 października 2007, 13:09

Nie mialem na mysli jechac samochodem :lol:
SzymcioPL

Postprzez fibi » piątek 12 października 2007, 13:15

SzymcioPL napisał(a):Nie mialem na mysli jechac samochodem :lol:

Ufff całe szczęście :D

Żadnej karteczki z WORDu nie dostaniesz. WORD ma 3 dni na przesłanie Twoich dokumentów do Urzędu Miasta, potem wszczynane jest postępowanie, a zapłacić możesz w każdej chwili - nie ma znaczenia, czy dokumenty do UM już dotarły czy nie. Natomiast musisz odczekać te parę dni ze złożeniem wniosku w urzędzie (no i przy wniosku dowodzik wpłaty za plasticzek jest jak najbardziej potrzebny :)
fibi

Postprzez scorpio44 » piątek 12 października 2007, 14:57

Fibi, tak się składa, że nie w każdym mieście jest bez znaczenia, kiedy się zapłaci. ;) Ale o tym też było sto razy na forum, więc szukajka po raz drugi.
scorpio44

Postprzez fibi » piątek 12 października 2007, 16:46

scorpio44 napisał(a):Fibi, tak się składa, że nie w każdym mieście jest bez znaczenia, kiedy się zapłaci. ;) Ale o tym też było sto razy na forum, więc szukajka po raz drugi.

Wiem, gdzieś mi umknęło przy pisaniu i nie chcialo mi się edytować, poza tym jak sobie autor nie wyszuka - to jak się przejdzie do Urzędu to tam go napewno oświecą tak czy inaczej :wink:
fibi

Powrót do Egzamin na prawo jazdy