assik napisał(a):Hmm,widze ,ze jestes zorientowany w temacie,wiec zapytam...czy po zaparkowaniu mam prawo otworzyc drzwi i zobaczyc jak daleko jestem kraweznika przy parkowaniu rownoleglym ? albo przy parkowaniu prostopadlym jak stoje miedzy liniami? Moge w ogole otworzyc drzwi i wychylic sie na egzaminie ,zeby to sprawdzic czy absolutnie nie mozna?
Nie wiem. Nie chce mi się czytać całości rozporządzenia, bo i pewnie nie ma nic w nim o tym, że masz prawo.
Teoretycznie, to co nie zakazane to dozwolone. Teoretycznie jak wrzucisz na luz i zaciągniesz ręczny to będziesz mogła to zrobić. Ale dopiero wtedy, jak będziesz miała prawo jazdy.
Nawet jak byś trafiła na jakiegoś tolerancyjnego egzaminatora, to i tak takim zachowaniem nie zrobiłabyś na nim najlepszego wrażenia.
Więc lepiej tak nie robić.
Oblać za to nie obleje, ale może podniesionym głosem zwrócić uwagę, a na tym egzamie pewnie i tak będziesz zestresowana.
Thomaszek napisał(a):Ja dziś zdając przejechałem obok ciężarówki na odległość ~30cm i tylko ze stresem w oczach powiedział bym zachowywał bezpieczną odległość. Później w strefie do 30 km/h omijałem pojazd zaparkowany tak by kierunku nie wrzucać i też dość blisko i nic. Dopiero jak dojechaliśmy i powiedział, że zdałem dorzucił, abym zachowywał większe odległości od omijanych pojazdów. .
Odwołuj się.
W odwołaniu powołaj się na argumentację moich adwersarzy.
Tylko nie zdziw się jak odwołanie zostanie odrzucone, a Ciebie skierują na dodatkowe badania lekarskie.