niezrozumiała sytuacja ...

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

niezrozumiała sytuacja ...

Postprzez ross » niedziela 30 września 2007, 14:45

Obrazek

mam pytanie co do znaku nakazu jazdy w prawo C-2 , taka sytuacja jest w moim mieście myślałem ze owy znak dotyczy ulicy jednokierunkowej A natomiast ze w ulice B obok plusa można przepisowo wjechac , na codzien przejezdza tak 97% kierowców w tym samochody "L" , wczoraj jednak bylem zaskoczony kiedy to policja zatrzymala mojego znajomego i wiele innych pojazdow , kumpel dostal bodajze 5 pkt i 100 zl , czy to mozliwe ze jada w ulice B jest nieprawidłowa ? co o tym myślicie ?[/img]
ross

Postprzez scorpio44 » niedziela 30 września 2007, 17:11

No na mój nos to wszystko zależy od tego, czy jazda z dołu w ulicę B jest jazdą prosto, czy jazdą najpierw w prawo, a potem w lewo. Jeżeli jest to prosto, no to nie możemy tam jechać, bo nakaz każde jechać tylko w prawo. W drugim wypadku najpierw zgodnie ze znakiem skręcamy w prawo, a potem możemy sobie już skręcić, gdzie chcemy. ;) Żeby precyzyjnie stwierdzić, z którym z tych wariantów mamy tu do czynienia, trzeba by dokładnie obejrzeć to miejsce (a być może i wtedy różnie by to można interpretować).
scorpio44

Postprzez cwaniakzpekaesu » niedziela 30 września 2007, 23:03

Dokładnie... daj albo fotę albo dokładny szkic (z chodnikami, poboczami jeżeli są - żeby móc określić np. skrzyżowania). Inaczej tego rebusa nie rozwiążemy.
cwaniakzpekaesu

Postprzez albin » niedziela 14 października 2007, 13:35

Napisz jakie to miasto i jakie ulice, to można by zobaczyć fotki z satelity i ocenić czy to jest na wprost czy może w prawo i w lewo.
albin

Powrót do Sytuacje na drodze