Pytanie o olej na egzaminie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pauli » sobota 01 września 2007, 15:56

Z własnego doświadczenia wiem, że poprawna odpowiedź na pytanie: Jaki olej wlewamy do samochodu? to: taki sam jaki był wlany poprzednio. Miałam to pyt. na egzaminie i powiedziałam, że zalecany przez producenta, ale egzaminator drążył dalej temat i powiedział, że ta odpowiedź jest nie do końca prawidłowa :x Poźniej, na koniec egzaminu zapytałam się egzaminatora jaka jest poprawna odpowiedź i mi powiedział, że taki sam jaki był wlany poprzednio.
26.06.2007 - testy + plac + miasto - :(
12.07.2007 - plac + miasto + :)
23.07.2007 - odebrane
"Na początku wszystko jest trudne"
"Kto zbyt wiele chce, wszystko traci..."
Pauli

Postprzez scorpio44 » sobota 01 września 2007, 18:33

Tak naprawdę niejednoznaczność w tej dyskusji bierze się stąd, że nie wiadomo, czy w pytaniu Bercikha chodziło o to, jaki olej wlewać np. po zmianie, czy jaki wlewać w sensie dolewać. Bo to dwie różne sprawy. Tylko że problem polega na tym, którą z tych rzeczy miał na myśli tamten egzaminator i jak dokładnie sformułował pytanie. Bo pewnie Bercikh sam tego nie wie.
scorpio44

Postprzez assik » poniedziałek 03 września 2007, 11:43

Pauli napisał(a):Z własnego doświadczenia wiem, że poprawna odpowiedź na pytanie: Jaki olej wlewamy do samochodu? to: taki sam jaki był wlany poprzednio.

Troche mnie dziwi ,ze egzaminatorzy zadaja takie pytania :roll: Dobrze wiedziec na przyszlosc...ale i tak pewnie stres zje mnie na tyle ,ze zapomne jak mialam odpowiedziec na pytanie :D Mam nadzieje,ze bedzie tez naklejka na silniku z zalecanym olejem.A jesli zapyta jak sie wlewa olej?-przez lejek do wlewu oleju czy to nieprecyzyjna odpowiedz :)

inne dodatkowe pytanie egzaminatora : Ile jest zakrętów w Polsce?
.
.
.
.
.
.
...
-dwa,jeden w prawo ,a drugi w lewo :P

Uprzedzam przed takim pytaniem,bo mojego znajomego tak zapytal egzaminator ,a ten byl na tyle zaskoczony ,ze nic z siebie nie wydusil ,a facet postanowil go zrobic w balona :lol:
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 03 września 2007, 12:09

Assik, no chyba nie powiesz, że egzaminator traktował to jako normalne pytanie, na które oceniał odpowiedź...
scorpio44

Postprzez assik » poniedziałek 03 września 2007, 12:54

scorpio44 napisał(a):Assik, no chyba nie powiesz, że egzaminator traktował to jako normalne pytanie, na które oceniał odpowiedź...

a czy jako cos takiego powiedzialam? :shock: napisalam przeciez,ze chcial zrobic go w balona i dalam emote,zeby nie bylo zadnych niejasnosci...a jednak...oj oj , wiecej poczucia humoru !
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy