Czerwone swiatlo?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czerwone swiatlo?

Postprzez porucznik_M_B » wtorek 14 sierpnia 2007, 14:33

Witam

Dzis zdawalem A i B, oczywiscie A zdalem a B niestety nie.... Zaraz po wyjezdzie z bramy z WORD W tarnobrzegu pojechalem na skrzyzowanie z sygnalizacja swietlna, przedemna staly 2 samochody, zaswiecilo sie zielone swiatlo, jeden z samochodow pojechal a drugi zostal na srodku skrzyzowania zeby ustapic jadacym z naprzeciwka, popatrzylem na sygnalizator - bylo zielone swiatlo wiec ruszylem, egzaminator zatrzymal mnie na pasach i stwierdzil ze niepowinienem ruszac, stalem na tych pasach i czekalem na zielone swiatlo potem ruszylem i kazal mi sie zatrzymac na parkingu... i koniec egzaminu ;/. Teraz mam pytanie czy kamery w samochodzie sa ustawione tak ze widac tez sygnalizator? W adnotacji mam wpisane "czerwone swiatlo"? Na szczescie byly lui i nastepny egzamin mam za tydzien
porucznik_M_B

Postprzez pszczola_89 » wtorek 14 sierpnia 2007, 15:12

może się zagapiłes i przejechałes na czerwonym??
a co do kamer to nie jestem pewien..
27.07.07~> Zdane za pierwszym co tu dużo pisać;D
pszczola_89

Postprzez porucznik_M_B » wtorek 14 sierpnia 2007, 15:21

przed ruszeniem upewnilem sie czy jest zielone i tak bylo, moze jak ruszylem to zaczelo sie zmieniac, egzaminator zachamowal jak bylem gdzies na wysokosci sygnalizatora tyle ze ja praktycznie juz nie widzialem swiatel ale on tak...specjalnie jeszcze szybko ruszylem zeby zdazyc, bo jak bym nie ruszyl to tez bym nie zdal ;] dobrze ze nastepny egzamin mam za tydzien - wtedy to musze zdac... bardzo chetnie obejrzal bym sobie nagranie, tylko ciekawe czy bedzie tam cos widac
porucznik_M_B

Postprzez Bartex » wtorek 14 sierpnia 2007, 15:46

Jezeli ruszyles a na skrzyzowaniu nie miales miejsca do dalszej jazdy(zablokowane skrzyzowanie przez samochód) to jest to naruszenie przepisu iz kierujacy nie moze wjechac na skrzyzowanie gdy nie jest pewien ze opusci je na zielonym. To bardzo kontrowersyjna sprawa a sam przepis pewnie przestrzegany jest tylko na egzaminie :D Tyle ode mnie.
elo
Bartex

Postprzez scorpio44 » wtorek 14 sierpnia 2007, 15:58

Bartex, tyle że kolega jako powód oblania ma czerwone światło. A zatem raczej nie chodziło o przepis, który podajesz, tylko o to, że prawdopodobnie w międzyczasie światła się zmieniły, a on tego nie zauważył...
scorpio44

Postprzez porucznik_M_B » wtorek 14 sierpnia 2007, 23:18

ja ruszylem zeby sie ustawic za przejsciem w miejscu gdzie sie ustepuje pierszenstwa ( trojkaciki) w tym czasie na skrzyzowaniu bylo juz miejsce a egzaminator mnie zatrzymal na pasach i powiedzial ze w takich sytuacjach trzeba uwazac i ble ble... potem pojechalem na parking kazal m zrobic parkowanie prostopadle przodem, zaparkowalem i powiedzial ze wynik egzaminu....
porucznik_M_B

Powrót do Egzamin na prawo jazdy