Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Kasia_A » sobota 10 lipca 2010, 22:07

Kilka dni temu zdałam egzamin na prawo jazdy, za drugim podejściem. Szkołę,
Expert w Łodzi, wybrałam zachęcona opinią koleżanki. Teraz sama mogę polecać
ją z przyjemnością osobom, które chcą w miłej atmosferze nauczyć się dobrze
jeździć. Po zajęciach teoretycznych prowadzonych przez Bogdana, rozpoczęłam z
nim zajęcia praktyczne. Jazdy były prawdziwą przyjemnością, instruktor
niezwykle opanowany, dowcipny, ale i wymagający, reagujący błyskawicznie na
każde niedociągnięcie czy błąd.
A po egzaminie państwowym usłyszałam: "bardzo ładnie pani pojechała" :)
Kasia_A

Postprzez demi » wtorek 20 lipca 2010, 21:53

Ponad tydzień temu zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem. Miałam dużo szczęścia, że trafiłam do auto szkoły Expert:D :D Po niezwykle interesujących zajęciach teoretycznych prowadzonych w przyjaznej i radosnej atmosferze postanowiłam jeździć z panem Bogdanem. Wybór ten okazał się strzałem w dziesiątkę. Za kierownicą czułam się bardzo pewnie. Przystępując do egzaminu praktycznego prawie się nie stresowałam gdyż wiedziałam, że zostałam bardzo dobrze przygotowana. Egzamin trwał dość krótko, gdyż tylko 26 minut ;)Jazdy z panem Bogdanem były dla mnie istną przyjemnością. Pan Bogdan zna wymogi egzaminatorów, jest wymagający aczkolwiek bardzo miły i życzliwy. :)
demi

Postprzez Adam Klimczak » sobota 24 lipca 2010, 01:14

Odradzam wszystkim szkołe Driver w Łodzi! wydałem kase w błoto, tylko kilka godzin teorii, moi znajomi także są bardzo niezadowoleni, kolega który zaczął troche wcześniej już 8 razy oblał a ja 3... instruktorzy spóźniają się po 10-15 minut, kończą jazdy do 30min wcześniej, zatrzymują się bardzo często na papieroska. Instuktorzy załatwiają swoje prywatne sprawy podczas naszych godzin (zakupy, spotkania) przez 30 godzin jazd na Retkini na której chciałem zdawać, jezdziłem tylko 3 razy. Mój znajomy został oszukany przez tą auto-szkołę, wykupił dodatkowe jazdy a gdy instruktor zachorował, nie oddali mu kasy ani jazd. Nie polecam!!!!
Adam Klimczak

Auto szkoła Driver w Łodzi

Postprzez Davilo » poniedziałek 26 lipca 2010, 18:44

A ja drogi kolego razem z Narzeczoną mamy ZUPEŁNIE inne wrażenie jeśli chodzi o Driver'a! Właśnie dzisiaj zdaliśmy oboje za pierwszym razem egzamin praktyczny (teorie wcześniej tez za pierwszym razem) :) Zdawaliśmy w ośrodku w Zgierzu i pomimo odległości przyjeżdżali Instruktorzy zawsze na czas, a gdy była sytuacja że coś trzeba było załatwić to Instruktor oddawał nam godziny z własnego prywatnego czasu! Dlatego nie zgadzam się zupełnie z tym co piszesz i mam wrażenie że nawet tam nie byłeś... jakaś prowokacja czy jak?? ;p ;p ;p wszyscy pracownicy traktują kursantów niemal jak kolegów... Instruktor stał się naszym kumplem i KAŻDEMU możemy polecić Dawida :):):) Genialnie uczy i gdyby nie akurat ta szkoła sądzę że różnie by mogło być z egzaminem... Dają tam konkretne sposoby jak zdać ten głupi nie ukrywam egzamin... Gdybym miał wybrać auto szkołę raz jeszcze, nie wybrałbym innej... a co do godzin teorii to przerobiliśmy tyle ile trzeba było przerobić... Fakt że mogę się wypowiedzieć tylko o Zgierzu, ale trudno mi się słucha kiedy wiem jak działa w moim mieście, przecież to Ci sami Instruktorzy...
Davilo

osk mobil

Postprzez asia1987 » środa 04 sierpnia 2010, 14:58

Witam! Mogę polecić tą szkołę na doszkalanie przed egzaminem. Jest tam taki instruktor Łukasz, który się specjalizuje właśnie w doszkalaniu. Dwóch moich znajomych z nim jeździło wcześniej w innej auto-szkole i byli bardzo zadowoleni, dlatego do niego się zgłosiłam po niezdanej
próbie. Bardzo dobrze tłumaczy i jest kulturalny w przeciwieństwie do pana, z którym jeździłam wcześniej (nie będę pisała nazwy szkoły bo to niepotrzebna reklama). Wałkowaliśmy trudne skrzyżowania aż wszystko
pojęłam. W 4 godziny przećwiczyłam wszystko, a facetowi z poprzedniego ośrodka 36 godzin nie starczyło żeby ze mną zaparkować na mieście (naciągnął mnie na dodatkowe jazdy z których nic nie wyniosłam). Poza tym instruktor nie próbuje wyciągać dodatkowej kasy od kursanta wmawiając, że nic nie umie, nie skraca jazd i ma przystępne terminy (ja
akurat musiałam jeździć w większości w weekendy przez pracę). W każdym razie zdałam dzięki niemu za drugim razem i jestem bardzo zadowolona ze sposobu w jaki szkoli- jest wymagający, ale podchodzi do kursanta na luzie, bez stresowania i opryskliwości. Nie wiem jak z kursami w tej szkle bo oni podobno dopiero zaczynają, ale ceny mają niskie dzięki temu, a z tego co widziałam profesjonalnie ta szkoła wygląda. No i mają dobrych instruktorów, co jest oczywiście najważniejsze :). Poza tym dojeżdżają po kursanta a później odwożą do domu. Jednym słowem- polecam!!!
asia1987

Driver

Postprzez mxer3 » piątek 13 sierpnia 2010, 14:25

Panie Adamie.
Całkwicie nie zgadzam się z pańską opinią o szkole Driver. Instruktorzy faktycznie kończą jazdy ciut wcześniej i zaczynaja kilka minut po czasie ale moi znajomi którzy robili kursy w innych szkołach mówili że z nimi bylo dokladnie tak samo. Ten czas poswięcony jest na uzupelnienie karty zajęc i omówienie lekcji. Jeśli chodzi o nie oddane pieniądze za jazdy to dziwię się że mając dowód wplaty który zawsze tam dostawałem pański znajomy nie poszedł na policję!!! Co do nie zdania przez pana i znajomych egzaminów za pierwszym razem moje pytanie brzmi Czemu nie zapytal się pan ich o opinie przed zapisaniem na prawko????? Te jak pan pisze kilka godzin teori jest w zupełności wystarczajace do pozytywnego zdania egz. Ja zanim się tam zapisałam pytałam się swoich znajomych o jakąś szkołę i wielu z nich poleciło mi drivera. Zdałam za pierwszym razem
mxer3

Postprzez Żmija » czwartek 19 sierpnia 2010, 13:07

!!!AUTO-SZKOŁA EXPERT w Łodzi!!!

Wybrałam tę auto-szkołę z powodu niepowodzenia w auto-szkole wcześniejszej.

We wcześniejszej auto-szkole wyjeździłam ponad 70 godzin przez okres około 9 miesięcy z coraz gorszym skutkiem, 4 instruktorami prezentującymi odmienne techniki prowadzenia pojazdu i zachowania na drodze, brakiem czasu dla mnie na godziny dodatkowe w tym 2 przerw aż do 3 miesięcy w prowadzeniu pojazdu oraz stresem w czasie zajęć.
W rezultacie nie zdałam pierwszych dwóch podejść do egzaminu państwowego.

Zmiana pierwotnej auto-szkoły na AUTO-SZKOŁĘ EXPERT zaprocentowała sukcesem, gdyż pozytywnie nastawiona przez instruktora Bogdana (choć zawiodłam go przy 3 podejściu na placu manewrowym przy górce) wczoraj na 4 egzaminie jazda zakończyła się naszym wspólnym sukcesem. Polecam w tym miejscu szczerze instruktora Bogdana z AUTO-SZKOŁY EXPERT w Łodzi. Zapewnia profesjonalizm, rzetelną i konstruktywną naukę, dyspozycyjność, swobodę w czasie zajęć oraz przeogromne poświęcenie i wsparcie psychiczne tak ważne dla początkujących kierowców.

Egzamin na prawo jazdy zdałam wczoraj za 4 podejściem na trasie wiodącej po Retkini. Egzamin w aucie numer 33 trwał od 10:43 do 11:36. Tego dnia ruch był wzmożony zwłaszcza przy torowisku tramwajowym w osiedlu (dużo pieszych) oraz torowiskiem kolejowym (10 minutowy korek). Manewry takie jak zatrzymanie w wyznaczonym miejscu, parkowanie i zawracanie egzaminator zadawał na mało ruchliwych drogach np. w okolicach lotniska Lublinek.

Ponieważ uważam, że mój pozytywny egzamin poszedł by lepiej, gdybym nie była zdenerwowana, to zalecam wcześniej się uspokoić i wyciszyć (ja np. wzięłam PERSEN i się starałam wyspać).

Mam nadzieję, że te informacje się Wam przydadzą.

Życzę powodzenia wszystkim oczekującym na egzamin oraz gratuluję szczęśliwcom, którym się powiodło.

Pozdrawiam
Żmija

Instruktor Łukasz

Postprzez Mateusz Konieczny » niedziela 22 sierpnia 2010, 21:48

Ja uczyłem się w OSK Mobil. Wykłady były bardzo pouczające i przyjemne. Natomiast nauka jazdy zależy według mnie tylko i wyłącznie od instruktora, tak więc polecanie konkretnego ośrodka mija się z celem - należałoby pewnie polecać konkretnego instruktora. Ja z całego serca polecam mojego instruktora - pana Łukasza. Miałem z nim wykłady i od razu wiedziałem że na jazdach na pewno dużo się nauczę. I nie pomyliłem się. Potrafił nauczyć osobę, która przedtem jeździła samochodem przez 20 minut w lesie i właściwie omijała tematy motoryzacyjne szerokim łukiem. Egzamin zdałem za pierwszym razem i uważam, że tylko i wyłącznie dzięki niemu. Właściwie podzielił czas na plac i miasto i potrafił zawsze zwrócić uwagę na to co jest istotne. Nie było też takiej sytuacji żebyśmy stracili przez niego czas. Zawsze jak coś wypadło(spóźnił się przez korki, musiał wpaść do domu) odliczał te minuty i gdy nazbierało się np pół godziny dodawał to gratis do następnej lekcji. Takie podejście instruktora to pewnie dziś prawdziwa rzadkość. Atmosfera na jazdach była zawsze miła, a instruktor nigdy nie używał żadnych wyzwisk. Polecam.
Mateusz Konieczny

Re: Łódź

Postprzez zanettt19 » wtorek 14 września 2010, 11:44

Ja uczyłam się w szkole jazdy Expert :)
Bardzo polecam tę szkołę jazdy ze względu na bardzo dobrych instruktorow, w szczegolnosci P.Bogdana, przez którego byłam przygotowywana do egzaminu państwowego.
Zdałam za pierwszym razem bez żadnych problemów, gdyż byłam bardzo dobrze przygotowana :)

Szkoła Jazdy Expert, przy ulicy Wyszyńskiego w Łodzi. Polecam !
zanettt19

Postprzez lina17 » wtorek 14 września 2010, 18:33

Parę dni temu odebrałam prawo jazdy. O auto szkole Expert dowiedziałam się od koleżanki, w tym momencie z przekonaniem mogę polecić ją innym. Przyjemne i ciekawe zajęcia oraz dobrzy i wymagający instruktorzy, zwłaszcza p.Bogdan, z którym jeździłam. Chyba najlepszym dowodem jest zdany za pierwszym razem egzamin,który w moim przypadku trwał ok. 25 minut, a z manewrów musiałam zatrzymać się w wyznaczonym miejscu, dwukrotnie zawrócić i zaparkować.
Polecam szkołę Expert wszystkim chcącym nauczyć się dobrze jeździć w miłej atmosferze i zdać egzamin pozytywnie za pierwszym podejściem.
lina17

Postprzez ewelkawelka » środa 29 września 2010, 23:01

witam, ja osobiście chciałabym polecić auto szkołę MOBIL, egzamin zdałam za pierwszym razem (w WORD-zie przy ul. Smutnej) naprawdę szkoła godna polecenia, profesjonalni instruktorzy, miła atmosfera na kursie, polecam
ewelkawelka

Postprzez Bimbambom » piątek 01 października 2010, 23:39

Hej,
Chcialem podzielic sie opinia o autoszkole Bajon, z ul. Zielonej.
Kurs teoretyczny mialem w tegoroczne, upalne lato. Trudno bylo wytrzymac w niewielkiej salce, w takich warunkach. Powietrze bylo tak geste, ze mozna bylo je ciac na kawalki. Dobrze, ze chociaz dzialal wentylator.
Jesli chodzi o zajecia teoretyczne, to moge powiedziec, ze generalnie podobaly mi sie, aczkolwiek specjalnych "uniesien" nie odczuwalem, sluchajac o skrzyzowaniach :) Prowadzacy odpowiadal na wszystkie pytania, byl raczej kompetentny. Zbyt czesto jednak poslugiwal sie filmikami z plyt cd, ktore moze i byly istotne dla przyszlych kierowcow, ale takze i szalenie nudne...
Zajecia praktyczne mialem z 3 roznymi instruktorami. Pierwszy z nich, P. G. byl dosc nerwowy. Przejezdzilem z nim 1/3 kursu, nauczylem sie podstaw kierowania, ale jakos nie moglem zaakceptowac atmosfery podczas jazdy. Kazdy blad konczyl sie komentarzem: "A co to? Teorii nie bylo?". W ogole mial sklonnosci do wypowiadania jakichs madrosci zyciowych... Podobno broda nie czyni filozofem :lol: Podkreslam, ze nie tylko ja mialem takie odczucia, bowiem wkrotce dowiedzialem sie, ze od wspomnianego pana wypisalo sie kilka sfrustrowanych osob.
Drugi instruktor (Wiktor) to byl urodzony pedagog:). Jadac z nim, mozna bylo maksymalnie skupic sie na drodze. Zero stresu!
Na koniec rodzynek :)(Bartek) Wyjatkowy luzak, bon vivant :wink: Lubil pogadac i pozartowac. Wyglaszal kontrowersyjne poglady, ale...mnie tam to wcale nie przeszkadzalo. Nie polecam tego jegomościa introwertykom :)
Aha! "Kandydaci" nr 1 i 3 czasem zaczynali 10 minut pozniej jazdy. Dla mnie to nie mialo wiekszego znaczenia, bo i jazdy konczyly sie odpowiednio pozniej, ale na wszelki wypadek wspominam Wam o tym.
Kazdy z instruktorow inaczej uczyl "rekawa". Pierwszy z nich preferowal metode na "obroty".
Jak dla mnie to jakas totalna bzdura! W realu nie ma pacholkow i tego typu "kombinacji" przy prowadzeniu auta. Wyluzowany kursant na jazdach z instruktorem moze sobie "krecic, ale na egzaminie? Dochodzi stres, miekkie nogi, a wiekszosc ludzi kompletnie sie gubi juz przy 2 pacholku. Co najlepsze, instruktor przekonywal mnie, ze owe "obroty" gwarantuja poprawne wykonanie zadania. Jakos nie przekonala mnie jego argumentacja. Dlatego doszedlem do wniosku, ze najlepsza jest jazda na "wyczucie" plus wspomaganie sie prawym lusterkiem.
Nadmieniam, ze Bajon nie ma wlasnego placyka, a korzysta z tego ktory znajduje sie w Tesco.
Natomiast Yariski autoszkoly byly w bardzo dobrym stanie, nie moge sie w tej kwestii do niczego przyczepic.
Generalnie autoszkola w miare ok, oceniam ja na szkolna czwórkę.
Na koniec krociutki komentarz, odnosnie zachowan innych instruktorow, ktorzy sa 100 razy gorsi od wyzej wymienionych. Przedwczoraj, w Wordzie na Maratonskiej, bylem swiadkiem niezlego cyrku. Instruktor wjechal w gesta i wysoka trawe. Nastepnie wyszedl z auta, stanal na poboczu i kazal kursantce "zrobic" budowe samochodu. Sam wydawal polecenia niczym Napoleon, a ta biedna dziewczyna w tej trawie robila co mogla, na komende. Musiala sie przy tym niezle ubrudzic...
Takich instruktorow powinni kasowac! Szkoda kobiety.
Pozdrawiam forumowiczow :thumb2:
Ostatnio zmieniony środa 20 października 2010, 22:53 przez Bimbambom, łącznie zmieniany 2 razy
Bimbambom

Postprzez anka30 » środa 06 października 2010, 17:03

Zdałam z Expertem za pierwszym razem.Dopiero w tej szkole nauczyłam się jeździc.Podziękowania dla Bogdana ! Ania i Tomek. :thumb2:
anka30

Postprzez <naukajazdy> » czwartek 07 października 2010, 13:19

Moi drodzy a ja mogę polecić najlepszą szkołę w Łodzi, 2 tygodnie temu zdałam egzamin na prawo jazdy i to za pierwszym razem :D wcześniej byłam w dwóch szkołach i miałam problem nie mogłam zdać. Potem pewnego dnia znajomy polecił mi szkołę Nauka Jazdy - Dariusz Kornacki, to była prawdziwa przyjemność jeździć z tym instruktorem, wszystkie jazdy odbywały się w przyjaznej i sympatycznej atmosferze, mogłam posłuchaj muzyki jakiej ja chciałam. Z rozmów z innymi osobami, które ukończyły kurs w tej samej szkole dowiedziałam się że trafili tam z polecenia też zdali niektórzy za drugim, czy trzecim razem.
JA teraz mogę sama jeździć i nie boję się ulicy. Gorąco polecam szkołę Pana Darka, jeżeli szukacie dobrej szkoły to właśnie ta szkoła. :spoko:
<naukajazdy>

Re: Łódź NAUKA JAZDY KAT B

Postprzez Angelika_angelika » niedziela 10 października 2010, 09:58

Polecam Pana Jacka J.nie wiem jak inni instruktorzy ale z nim sie jezdzi fajnie,dużo można z jazd wynieść,na prawde chce duzo przekazac.Po jazdach z nim zapamiętałam w końcu to co mi wałkował moj instruktor przez 2 miesiące.Widac że zależy facetowi na przekazaniu duzej ilosci potrzebnych informacji.Kompetentny facet.
Jak pojezdze gdzie indziej to Wam napisze
Na dniach mam egzamin więc jak macie jakies dobre rady to piszcie.
A słyszałam tez dobrze o Kleksiku na Przybyszewskiego 113 moja kolezanka zdała po nich za 2 razem .Pierwszy raz za głupotke jakąś oblała.Jezdzi pewnie,chetnie ...tak ze chyba tez jest w miare...mam zamiar sprawdzic ,jak mi kasy starczy hehe.
[size=150]I wspominam jeszcze raz o tym Bogdanie z experta-bo mnie ta sytuacja wkurzyła-najpierw spytajcie się o terminy jazd z nim zanim zapiszecie sie do EXPERTA[/size]
ZRESZTA TAM TEZ DOKUPIE JAZDY TO WAM NAPISZE CO I JAK :)
Angelika_angelika

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK