Zacznij od siebie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zacznij od siebie?

Postprzez złośliwy » niedziela 19 października 2003, 21:48

Żeby w mieszkaniu było czysto, każdy z domowników musi po sobie sprzątać. W innym przypadku nawet jeżeli jest sprzątaczka nie zawsze będzie czysto. Korupcja jest tylko wypadkową kilku elementów.
Stworzono system egzaminowania i szkolenia, który odbiega od reali życia codziennego. Kilka przykładów:
1. szerokość pasa ruchu do jazdy po łuku do przodu i tyłu na kategorię C wynosi 3m, wiecie jaką szerokość ma skrzynia ładunkowa euro Stara 2,55 m czyli 22,5 cm z każdej strony. Niech tylko egzaminator powie ,że obrys/lusterka nie mogą wyjść poza linię i co ?/ zostaje wam 12,5 cm z każdej strony.
2. 40 cm na łuku przodem i tyłem przy zatrzymaniu,chętnie powiem temu co wymyślił te odległości coś na ucho.Wszystkie kategorie 40 cm i to bez zatrzymania Takie same kryteria na B<C<CE>D>DE. tak samo jak pojazd ma lekko ponad 3,5 m i 18 metrów.
3.Pierwszy raz zdałem plac,oblałem miasto. Drugi raz zdałem plac oblałem miasto. Trzeci raz zdałem plac, oblałem miasto. Dokupiłem godzin i czwarty raz oblałem [/b]PLAC.
4.Wjazd przodem w zatoki jedna korekta ,dlaczego nie dwie od czego to zależy.
5.Inne bzdury dopiszcie sobie sami z jednoosobową komisją włącznie.
Po co mam się stresować jeżdzić kilka razy, przecież wynik egzaminu nie jest sprawdzianem moich umiejętności, to tylko łut szczęścia. Egzaminator powinien egzamionować nie do pierwszego błędu,ale do końca i dopiero po analizie całej jazdy wydać wyrok.Jeżeli stwierdzi ,ze umiem teorię to jej nie powtarzam, stwierdza ,że umiem plac nie powtarzam.

A tak jak przeczytałem w pewnej ulotce Bezstresowo prawo jazdy i numer telefonu.
złośliwy

Postprzez miros » niedziela 19 października 2003, 23:00

jak kazdy by zdawal do konca i egzaminator ocenialby calosc egzaminu wedlug wlasnego uznania, dochodziloby do roznych sprzeczek miedzy egzainujacym a egzaminowanym. wtedy byloby chyba wieksza pole dla lapowek. dawanie lapowek byloby latwiejsze: "prosze oto prezent dla pana a pan moj egzamin oceni lagodniej". wtedy egzaminator najechanie na linie moglby usprawiedliwic tym ze inne rzeczy poszly dobrze zdajacemu.
miros

Re: Zacznij od siebie?

Postprzez martinez » sobota 22 stycznia 2005, 15:15

złośliwy napisał(a):A tak jak przeczytałem w pewnej ulotce Bezstresowo prawo jazdy i numer telefonu.

Opublikuj na forum :-)
martinez

Powrót do Luźna gadka