Oszukali mnie :p

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Oszukali mnie :p

Postprzez Zablak » piątek 23 listopada 2007, 15:04

Napisze wam historyjkę, którą przeżyłem i w zasadzie nadal toczę :D
Zapisałem sie na kurs prawa jazdy gdzieś koło 20 marca. Myślałem będzie fajnie trochę teorii potem jazdy i egzamin. Teorie zacząłem z miesiąc później i lekcje były naprawdę rzadko, ale to idzie przeboleć. Gdzieś pod koniec maja pierwsze jazdy, po kilku godzinach instruktor bierze ode mnie dowód i jedzie mi egzamin omówić, myślałem ze w ciągu miecha dojeżdże te pozostałe godziny, ale nie. 1 egzamin miałem po 15 godzinach jazdy, potem omówił 2. W ogóle wtedy nie jeździłem i znowu mnie puścili na egzamin tym razem po 19 godzinach (czyli pojeździłem jakieś 4). 2 egzamin miałem jakieś 2 miechy po 1 .... Teraz czekam na 3, mam do wyjeżdżenia 11 godzin, a mój kochany instruktor przehulał kasę i już 3 raz mówił mi że mam egzamin a tak naprawdę nie miałem go, mówił mi o tym że mnie oszukał dzień przed egzaminem(oczywiście nie mówił oszukał, tylko że zapomniał albo, że terminu nie było) i ostatnio znowu tak było ... w końcu nie wiem kiedy będę miał egzamin .... ale coś czuje, że ta sprawa skończy sie w sądzie :D Poniewaz to jest żenada jakbym miał egzamin po egzaminie co miesiąc powinienem mieć już 6xegzamin czy nawet lepiej, mimo tych nie wyjeżdżonych godzin, a miałem 2, na dodatek jeździć nie chcą. Chce odrazu napomnieć że nie jestem frajerem, że dałem się na egzamin puścić po 15 godzinach ! On mi powiedział, że wyjeździmy te godziny a jak pisałem do niego to umawiał potem odwoływał :D
Zablak

Re: Oszukali mnie :p

Postprzez @ndreV » piątek 23 listopada 2007, 15:49

Zablak napisał(a):Chce odrazu napomnieć że nie jestem frajerem, że dałem się na egzamin puścić po 15 godzinach !

Dobrze, że zaznaczyłeś^-^ bo twoje zachowanie może być mylące :evil:
Skoro zapisałeś się na egzamin po 15 i nie wyjeździłeś pozostałych to po co zgadzasz się na drugi po 19 godzinach? Przyciskasz instruktora, mówisz, że się nie zgadzasz i tyle,skoro przekonałeś się, że nie dotrzymuje słowa. Poza tym druga sprawa: jeśli dobrze Cię zrozumiałem to dałeś kasę na egzamin instruktorowi, po co?? Bierzesz od niego kartę przebiegu szkolenia, idziesz z nią do ośrodka egzaminacyjnego i zapisujesz się sam, jesteś pewien, że kasa ci nie zginie itd. Następnym razem nie bądź naiwny, bo to źle się kończy, jak widać na twoim przykładzie...
Obrazek
I pamiętaj [you], warto nas odwiedzić...

I Egzamin 05.12.2007-może się uda...
@ndreV

Postprzez ella » piątek 23 listopada 2007, 16:33

No i następna taka sytuacja
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=10686

Jak to łatwo kursanta zrobić w konia na hasło "szybciej egzamin"

Zablak, po dwóch razach powinieneś już chyba zmądrzeć i trzeci raz dokończyć jazdy i sam zapisac się na egzamin. Ludzie myślcie trochę.

I tak jak w tamtym przypadku (patrz link wyżej) też podpisałeś kartę zajęć przed a nie po więc w sądzie też będziesz winny. Brałeś udział w oszustwie.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » piątek 23 listopada 2007, 19:36

Z wypowiedzi kolegi można odnieść wrażenie, że on w ogóle nie wie o tym, że na egzamin można (jak widać - wręcz powinno!) się zapisywać samemu! Jemu się chyba wydaje, że taka jest procedura, że to instruktor umawia na egzamin.

Zablak, tak jak pisze Ella - idąc do sądu, ukręcisz bat na samego siebie.
scorpio44

Postprzez Zablak » piątek 23 listopada 2007, 22:13

W zasadzie macie rację, że powinienem umówić sobie sam. Tylko okazji potrzeba. Do najbliższego Worda mam 2 godziny drogi, więc jak miły instruktor mi powiedział, ze mi umówi to byłem zadowolony. Jak widać nieźle się na tym przejechałem :D No ale teraz już wiem, że lepiej się przejechać niż ufać innym. :twisted:
A w zasadzie jeździć jako tako potrafię (chodź na tym 1 to byłem dość zdenerwowany i dałem popis, że nawet z placu nie wyjechałem :D ). Najgorsze to to, że cały czas mi mówią, że mam egzamin umówiony, to ja zadowolony czekam, a gdy zbliża się data egzaminu dostaje SMS, że egzaminu nie ma, oraz oczywiście jakieś banalne, często idiotyczne wytłumaczenie.
Zablak

Postprzez ella » piątek 23 listopada 2007, 22:39

Najgorsze to to, że cały czas mi mówią, że mam egzamin umówiony, to ja zadowolony czekam, a gdy zbliża się data egzaminu dostaje SMS, że egzaminu nie ma, oraz oczywiście jakieś banalne, często idiotyczne wytłumaczenie.

Zadzwoń do WORD, podaj swoje dane i dowiesz się na kiedy jesteś zapisany.
Powinieneś wiedzieć, że przy zapisie na egzamin dają karteczkę z datą egzaminu. Domagaj się jej od instruktora.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka