przez Tomek_ » wtorek 03 października 2006, 18:04
przez Ad_aM » wtorek 03 października 2006, 18:23
przez scorpio44 » wtorek 03 października 2006, 18:38
Ad_aM napisał(a):solówka to dla mnie a) część utworu w muzyce b) pojedyńczy tramwaj :lol:
przez scorpio44 » środa 04 października 2006, 23:18
wiesniak napisał(a):A tak poza tym to myślę, że silnik jest po prostu przerobiony z 50 na 80, bo nikt normalny nie produkuje motocykli z takim silnikiem. Także radziłbym uważać.
Cronos napisał(a):Szczerze to dała i się boi bardzo bliska mi osoba. Także faktycznie można powiedzieć, że się i ja boję:(
Ad_aM napisał(a):W ten sposób został zablokowany przez pozostałe pojazdy stojące za mną :wink: Także taki apel - nie wciskajcie się na siłe -ani na kolizyjne, ani na bez kolizyjnie -
przez ella » środa 11 października 2006, 19:44
Agawa napisał(a):Musisz na to uważać bo przybieranie na wadze często sie zdarza osobą rzucajacym palenie.
Połączenia literowe om, on, em i en piszemy:
zasadniczo w wyrazach zapożyczonych, ale jeszcze niecałkowicie przyswojonych:
- zgodnie z wymową przed p, b piszemy om, em, np.
kompas, kompres, komplikacja, kompozycja, kompetencja, kombinacja, kombajn, kombinat, temperatura, stempel, embargo, emblemat,
- zgodnie z wymową przed t, d, c oraz przed tylnojęzykowymi k, g piszemy on, en, np.
kontrola, kondygnacja, koncert, remanent, kalendarz, reminiscencja, konkret, konkurencja, kongres, Kongo,
- niezależnie od wymowy przed f, w, s, z, sz, ch piszemy on, en, np.
konfiskata, konwenans, konstrukcja, konszachty, pensja, sensacja, kondensować, benzyna, enzymy, cenzura, cenzus;
zawsze piszemy:
- -em w formie 1. osoby l. poj. czasowników, np.
jem, rozumiem, śmiem, umiem, wiem,
- -om w końcówce celownika l. mn. rzeczowników wszystkich rodzajów, np.
literatom, podręcznikom, uczennicom, polom, krzesłom.
przez Agawa » czwartek 12 października 2006, 08:17
przez scorpio44 » czwartek 12 października 2006, 16:46
Nasz kochany Romcio nie miałby z wyrazem "osobom" w tym zdaniu problemu :D Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby powiedział gdzieś "ą" zawsze słychać dobitne "om" :D :D :D :D
przez Tomek_ » czwartek 19 października 2006, 11:59
Vonstock napisał(a):dziś placyk poszedl mi bezbłędnie chodź nie mogłem wogóle sprzęgła w aucie wyczuć.
przez scorpio44 » czwartek 19 października 2006, 13:58
Tomek_ napisał(a):Sąd orzeka zakaz określając również okres czasu przez jaki zakaz ten będzie stosowany (nie może być dłuższy niż 10 lat)
przez Adam-nd » czwartek 19 października 2006, 14:17
przez scorpio44 » czwartek 19 października 2006, 15:00
przez Tomek_ » czwartek 19 października 2006, 15:43
przez kamiles » czwartek 19 października 2006, 20:28
scorpio44 napisał(a):(...) a powstanie tego wątku świadczy o tym, że nie tylko ja tak uważam, jak również o tym (chwała za to), że niepoprawność razi również w internecie. Warto mieć również świadomość, że wielu z tych ludzi "miesiąc czasu" będzie raził tak samo jak "muj" - i ja się do nich zaliczam. (...)
przez scorpio44 » czwartek 19 października 2006, 21:40
kamiles napisał(a):...a mnie drażnią powtórzenia;)
przez kamiles » czwartek 19 października 2006, 22:38
scorpio44 napisał(a):(...) dobrze że zwróciłeś na to uwagę (...)