przez ella » wtorek 07 marca 2006, 01:18
przez Xsystoff » wtorek 07 marca 2006, 01:51
ella napisał(a):Jak dla mnie wystarczy po prostu jeździć przepisowo to nie zbierzemy tych mandatów.
przez Vella » wtorek 07 marca 2006, 09:10
Xsystoff napisał(a):ella napisał(a):Jak dla mnie wystarczy po prostu jeździć przepisowo to nie zbierzemy tych mandatów.
Sprobuj jechac po autostradzie 80 km/h. To jest po prostu niebezpieczne, nawet TIRy beda Ciebie wyprzedzac, nie mowiac o znuzeniu tak powolna jazda.
przez Tomek_ » wtorek 07 marca 2006, 10:58
ella napisał(a):Teraz jest tak, ze jak zarobisz w ciągu pierwszego roku od zrobienia prawka 20 punktów to od nowa robisz kurs i egzamin.
Dopiero po pierwszym roku jak uzyskasz 24 punkty to tylko czeka cię ponowny egzamin.
Więc z tego wniosek może byc taki, że jak wprowadzą 2 letni okres dla świeżych kierowców to po trzech przewinieniach może czekać i kurs i egzamin i zielony listek.
przez Tomek_ » wtorek 07 marca 2006, 11:03
przez emka » czwartek 09 marca 2006, 19:24
grzrtk napisał(a):moim zdaniem jeśli chodzi to o taryfe ulgową dla osób z listkiem podczas wykroczenia to dobry pomysł poniewarz wielu "swierzych" kierowców niezwiadomie popełnia jakieś wykroczenie np ze zdenerwowania. więc moim zdaniem nie warto od razu ładować mu mandatu
ella napisał(a):sinisis napisał(a):....
Egzamin po 6 miesiącach jest tylko dla tych którzy w przeciągu 6 miesięcy trzykrotnie zostaną ukarani mandatem a nie dla wszystkich.
To tez jest pomysł bez sensu bo najczęściej jest tak (wiem że nie zawsze), że taka młodziutka osoba zdała egzamin, a jej jeżdzenie w pierwszym roku czy nawet latach ogranicza się do odwiezienia rodziny z imprezy czy zawiezienie do kościoła.. z tatą w roli stróża-instruktora.
ALE SKORO TAKI PRZEPIS MIAŁBY BYĆ no to chyba założę szkołe jazdy ... bo zrobi się to bardzo opłacalny interes!!! INSTRUKTORZY ZACIERAJĄ RĘCE (szkoda że wymyslone to jest dla PAŃSTWA POLSKIEGO ... znów trzeba będzie niezłą kasę zostawić w WORD-ach!!!Matylda napisał(a):Miros nie do końca zgodzę się z Twoją opinią :wink:
Zielony liść jest moim zdaniem lojalnym uprzedzeniem innych kierowców, że kierowca jest niedoświadczony. Pomaga to czasem np: na parkingach (ktoś cierpliwie poczeka 10 sekund dłużej aż się wpasuję w miejsce), stojąc na światłach pod górkę (nie ustawiają mi się na zderzaku).
Nie wolno myśleć, że "listek" zwalnia z odpowiedzialności i pozwala na niebezpieczną jazdę :!:
przez ogla » piątek 17 marca 2006, 21:15
przez ella » poniedziałek 18 września 2006, 20:35
przez gfcore » piątek 03 listopada 2006, 20:56
przez Xsystoff » piątek 03 listopada 2006, 21:56
gfcore napisał(a):Ja myślę, że zielony listek to dobry pomysł, ale powinien on mieć charakter wyłącznie informatywny
gfcore napisał(a):Całe szczęście, że ruszanie z ręcznego opanowałem do perfekcji, bo gdyby mi się choć trochę stoczył, to bym go stuknął. Osioł jeden, jakim durniem trzeba być, żeby tak blisko podjeżdżać :-/
przez wiesniak » piątek 03 listopada 2006, 22:08
Xsystoff napisał(a):Wrzuc nastepnym razem wsteczny bieg. Jak delikwent to zobaczy, to uzna, ze pomyliles biegi i sam ucieknie do tylu :)
przez Xsystoff » piątek 03 listopada 2006, 22:11
wiesniak napisał(a):Hehe dobrze jest mieć samochód z automatem, samochód się nigdy nie stoczy, a wsteczny się włączy sam na chwilę przy zmianie :).
przez ella » piątek 03 listopada 2006, 22:13
Na swiatlach to zostawia sie go na "D" tak w ogole ?
przez wiesniak » piątek 03 listopada 2006, 22:14
przez scorpio44 » piątek 03 listopada 2006, 23:07