karool1988 napisał(a):Nie przesadzaj maluchem żeby osiągnąc 100km/h to potrzeba katalowgowo 50 sekund a jak maluszek juz jest stary to mysle ze sporo ponad minutke mu zajmie osiagniecie tej zawrotnej predkości,
Przecież tu nie chodzi o to w jakim czasie on osiągnię daną prędkość, bo krzywdę można komuś zrobić nawet i jadąc z prędkością 40 KM/h ... chodzi właśnie o styl jazdy, i podejście kierowców do jazdy - chodziło mi o to że w moich oczach nieuczciwym jest że w OC i obliczaniu wysokości opłaty bierze się pod uwagę rodzaj samochodu, i jego pojemność - powinno się raczej brać pod uwagę specyfikę stylu jazdy określonego kierowcy - i agresywnym kierowcom dawać wyższe składki do opłat niż tym którzy starają się jeździć zgodnie z przepisami. Zdaje sobie sprawę że takie coś byłoby trudne do wykonania, ale dla chcącego nic trudnego - są przecież psychologowie którzy takie rzeczy mogliby ocenić.
karool1988 napisał(a):Najlepiej wez starego zeby byly jego znizki i juz ubezpiecz w najtanszym towarzystwie polecam MTU moj stary za samochod placi 270 zeta za OC w porownaniu z PZU jest to kilkaset zeta taniej, a mysle ze moj woz jest troche wiecej warty niz twoj i ma wiekszy silniczek:)
W LINK4 płacę 480 zł za pół roku... w MTU proponowano mi taką samą kwotę ale za 3 miesiące, czyli za pół roku dwa razy drożej... w PZU ta suma była już 8 razy wyższa niż w LINK4... oczywiście ja jestem współwłaścicielem, mój ojciec właścicielem, i ma on maxymalne zniżki.