przez Michał_62 » sobota 19 stycznia 2008, 17:56
przez Niki4 » sobota 19 stycznia 2008, 18:36
przez jamnik » sobota 19 stycznia 2008, 21:00
przez Michał_62 » sobota 19 stycznia 2008, 21:43
przez jamnik » sobota 19 stycznia 2008, 22:03
przez Ad_aM » sobota 19 stycznia 2008, 23:23
jamnik napisał(a):Jedno o czym moge ci przypomniec to - na warunkowym skrecie musisz sie ZATRZYMAC. Wiem, ze to glupi przepis i nikt tak nie robi (bo nie ma sensu, czy jedziesz powoli czy sie zatrzymasz, to tak samo widzisz czy cos jedzie). Ale niestety w przepisach tak jest i musisz zrobic sobie taki nawyk, zeby na egzaminie przez to nie oblać. Potem jak dostaniesz papierek bedziesz mogl to wyeliminowac ;)
jamnik napisał(a):-najczesciej bedziesz jechał powyzej ograniczenia :D
-na warunkowym skrecie zatrzymasz sie całkowicie moze raz na sto razy
-na rondo sobie wjedziesz prawym pasem i spokojnie je opuscisz (choc im wiecej osob tak zrobi, tym mniejsza bedzie przelotowosc i wieksze korki)
przez jamnik » sobota 19 stycznia 2008, 23:35
Tu nie chodzi o inne auta, a o pieszych. Sam zatrzymuje się (lub prawie zatrzymuje się Wink ) bardzo często - chyba, że nic nie stoi przed pasami i nic nie zasłania chodnika (krzaki czy reklamy). Kiedyś kogoś potrącisz będziesz żałował tych paru sekund
1) Ograniczenia rzeczywiście na tych głównych arteriach czasem mnie rozśmieszają Smile
3) jakoś nie widzę w tym żadnej korzysci Rolling Eyes Chyba że ktoś nie umie jeździć
przez Ad_aM » niedziela 20 stycznia 2008, 00:20
przez jamnik » niedziela 20 stycznia 2008, 00:36
Co prawda w większości jeżdżę po łódzkich dobrze zaprojektowanych, ale w innych miastach też mi sie to nie zdarzyło
A im więcej będzie osób takich jak ty to tym więcej będzie korków (bo po co budować kilka pasów ruchu jak się będą ludzie bali jechać tymi po lewo/prawo?)
przez ella » niedziela 20 stycznia 2008, 01:29
Czynnosci kontrolno-obslugowe to chyba kazdy chlopak potrafi od dziecka.
przez jamnik » niedziela 20 stycznia 2008, 09:37
przez scorpio44 » poniedziałek 21 stycznia 2008, 00:59
jamnik napisał(a):na warunkowym skrecie musisz sie ZATRZYMAC. Wiem, ze to glupi przepis i nikt tak nie robi (...) Potem jak dostaniesz papierek bedziesz mogl to wyeliminowac ;)
jamnik napisał(a):na warunkowym skrecie zatrzymasz sie całkowicie moze raz na sto razy
przez kamiles » poniedziałek 21 stycznia 2008, 03:00
przez AgaG » poniedziałek 21 stycznia 2008, 11:54
ella napisał(a):Czynnosci kontrolno-obslugowe to chyba kazdy chlopak potrafi od dziecka.
No i tu się mylisz :D
Jak widać w innych wątkach niektórzy panowie nie potrafią otworzyć maski w samochodzie.
przez nessa » czwartek 24 stycznia 2008, 01:00