Prawo Jazdy 2007

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo Jazdy 2007

Postprzez Lukasz1989 » poniedziałek 13 listopada 2006, 13:15

W następnym roku (jeżeli nic się nie zmieni) mogę się zapisać na prawo jazdy....
w marcu 3 miesiące przed 18 , powiem szczerze , że jak przeczytałem "Prawo jazdy tylko dla orłów" to powiem ,że mam tego wszystkiego dość , z roku na rok coraz trudniej / gorzej / dlatego mówię , nie ma tutaj przyszłości w tym kraju i już za 2 lata wyjeżdżam stąd na stałe , jeżeli od następnego roku będzie od 21 lat , lub coś podobnego to już całkowita porażka , a zresztą nie chcę mi się już na ten temat gadać , bo całe te prawo jazdy jest chore , od dawna chce jeździć , gdybym mieszkał w innym Państwie to bym już dawno jeździł , ale niestety to Polska.... chodzi o to , że ma okulary , mam wadę , ale wyleczyłem oczy i wada się nie pogłębia .... tylko noszę okulary +3 , czy w takim razie mogę w ogóle we wspaniałej Polsce od nowego roku w ogóle się zakwalifikować na prawo jazdy ?

Wiecie co , nie chcę mi się wałkować 1000 razy tego nudnego wątku o prawo jazdy , bo to , że z roku na rok jest coraz gorzej wie każdy , ale wcale się nie dziwie jak jeżdżą matoły takie po naszych dziurawych drogach i non stop się słyszy o jakimś wypadku z pijakiem za kierownicą , ale bez przesady , moja siostra zdawała jakieś 6 lat temu od 17 lat , jeździ do dzisiaj , prawo jazdy wtedy kosztowało połowę mniej , nie mówi , że nie było łatwo , ale było taniej , bez jakiś testów psychologicznych i innych badziewi , ale niestety teraz od tamtego czasu jest 100 razy gorzej. DO tych co to uchwalają , ministrów wielkich , zastanówcie się kto tak naprawdę jeździ szybko ? bo chyba nie tylko 18-latkowie i zmieńcie prawo jazdy np od 50 lat , niech tylko dziadki jeżdżą , będzie na pewno bezpieczniej , ale właśnie pewnie zostanę od wszystkich skrytykowany , że jestem zły na cały świat , nie mnie już za przeproszeniem zwisa ta cała sprawa z prawo jazdy , ale pewnie zostanę skrytykowany od tych , co już dawno mają prawo jazdy i nie muszą się martwić 30000000 pytaniami , 1000 testami na wszystko , jakimś próbnym prawo jazdy , że za 5 miesięcy będę znowu powtarzał :evil: i zielonym listkiem , którego i tak nie będę naklejał , bo nie mam auta i będę pożyczał .... zastanówcie się czy to wszystko ma jakiś sens , bo dla mnie nie. A najbardziej denerwuje mnie ta niesprawiedliwość , bo ja muszę odpowiadać za wszystkich co jeżdżą wiadomo jak jeżdżą , a ja za nich płace właśnie takimi bezsensownymi decyzjami , że jeden zdawał 20 lat temu za darmo (przez szkołę) , dobra szkoda się denerwować na ten temat , wypowiedzcie się na ten temat , zobaczymy co wy sądzicie

pozdrawiam ... chyba do końca życia będę jeździł mpk :P
Lukasz1989

Postprzez bardock » poniedziałek 13 listopada 2006, 14:08

z takim podejsciem to napewno duzo nie wskurasz....:|

Prawo jazdy jak prawo jazdy nie moze byc zbyt proste...bo potem jezdza idioci ;/
Testy sa moim zdaniem bananle wystarczy sie troche pouczyc.
Jazda mi jakos nie sprawia wiekszej trudnosci zobaczymy jak to bedzie na egzaminie.
Jestem dobrej mysli.

A jesli chodzi o wiek to od 18 jest bardzo dobrze bo wiadomo taki 16-17 latek to jeszcze dzieciak a czym wiecej latek tym mniej glupot przychodzi do glowy ;].

ps. To moj 1 post witam all ^^

pzdr
Ostatnio zmieniony poniedziałek 13 listopada 2006, 16:11 przez bardock, łącznie zmieniany 1 raz
bardock

Postprzez wiesniak » poniedziałek 13 listopada 2006, 15:30

Prawo jazdy od 21 lat to sobie kolego sam chyba wymysliles. Bedzie tak jak jest od 18 i bardzo dobrze. A co do coraz trudniejszej procedury zdobywania prawka to gadasz tak, jakby prawko sie kazdemu nalezalo i rzad robil ludziom na zlosc, bo utrudnia sprawe. Prawa jazdy nie powinno sie rozdawac na prawo i lewo, a z drugiej strony wcale nie jest to takie trudne zdac.
wiesniak

Postprzez Ad_aM » poniedziałek 13 listopada 2006, 17:24

Łoboże... spojrz na swój post i zgadnij czemu mówią, że młodzi ludzie są roztrzepani :wink: Twój post zawiera same plotki - nic nie jest jeszcze postanowione, tym bardziej od przyszłego roku :) Także spokojnie i popracuj troszkę nad opanowaniem i jasnym wyrażaniem - przyda się w czasie egzaminu :)

P.S

Cześć Bardock :)
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez Lukasz1989 » poniedziałek 13 listopada 2006, 21:33

ja bym chciał , zeby zostalo tak jak bylo , czyli 17 lat i 9 miesiecy , a po drugie to nie moja wina , ze jest tyle wypadkow , a dlaczego jest? bo ludzie maja zamiast mozgu orzeszek , sa nie odpowiedzialni i jezdza tak jak jezdza , to nie oznacza , ze wszyscy , ale ci tacy jak ja odpowiadaja za nich , a mam nadzieje , ze ten watek z aktualnosci "Prawo jazdy tylko dla orlow" nie wejdzie w zycie , ten zielony listek jest w ogole bez sensu. Ja jestem za tym by wprowadzono od nowego roku prawo jazdy od 18 lat rocznikowo , czyli Ci co sie urodzili w styczniu a Ci co pod koniec roku mieli rowne szanse i mogli sie zapisac , a nie czekac , bo uwazam , ze to niczyja wina , ze ktos sie urodzil w styczniu a ktos w grudniu. Mam nadzieje , ze od nowego roku sie malo co zmieni , moze byc np wg mnie trudniej , ale bez przesady

http://www.prawojazdy.com.pl/index.php? ... d_news=542 - nie wiem kto to wprowadził ten projekt , mam nadzieję , że nie przejdzie , bo to już "lekka" przesada

Nie wiem jak z tym zielonym listkiem , bo ja jak będę jeździł , to będę brał auto od brata albo siostry i co jak pożycze , bo mnie nie stać na auto , mam nalepiać listek a jak mu oddaje to mam odlepiać ? bez sensu

Pytanie do forumowiczów , czy jak mam okulary , ale dobrze widzę i moja wada mi się nie pogłębia to dostanę prawo jazdy na 2 lata? i co dwa lata badać się ? czy jak pójdę do lekarki , która już wcześniej stwierdziła , że mogę mieć bez problemu prawo jazdy , bo mój wzrok się nie pogarsza , jak to będzie?
Lukasz1989

Postprzez ella » poniedziałek 13 listopada 2006, 21:55

Pytanie do forumowiczów , czy jak mam okulary , ale dobrze widzę i moja wada mi się nie pogłębia to dostanę prawo jazdy na 2 lata? i co dwa lata badać się ? czy jak pójdę do lekarki , która już wcześniej stwierdziła , że mogę mieć bez problemu prawo jazdy , bo mój wzrok się nie pogarsza , jak to będzie?

To pytanie raczej do lekarza a nie do forumowiczów. To lekarz decyduje na ile lat do ci prawko.

Ja jestem za tym by wprowadzono od nowego roku prawo jazdy od 18 lat rocznikowo , czyli Ci co sie urodzili w styczniu a Ci co pod koniec roku mieli rowne szanse i mogli sie zapisac , a nie czekac , bo uwazam , ze to niczyja wina , ze ktos sie urodzil w styczniu a ktos w grudniu.

To by wtedy było nie sprawiedliwie. Jeden miałby prawko w wieku 18 lat (ci styczniowi) a drugi w wieku 17 lat ( ci urodzeni w grudniu) Co to by były za równe szanse :D Ten ze stycznia czeka 18 lat to i ten z grudnia niech czeka 18 lat. Wtedy wszyscy mają równe szanse. Tylko nie wiem do czego .....przecież to nie wyścig :lol:
ella
Moderator

Postprzez wiesniak » poniedziałek 13 listopada 2006, 23:52

Może od razu ci co się urodzili w styczniu będą mogli robić razem z tymi rok starszymi, bo to przecież nie ich wina, że się nie urodzili miesiąc wcześniej :D.
wiesniak

Powrót do Luźna gadka