Nie związane z prawkiem ale też kształcenie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Nie związane z prawkiem ale też kształcenie.

Postprzez wiruswww » niedziela 27 marca 2005, 22:14

Niektórych z nas niedługo czeka matura a w związku z tym także podjęcie jednej z ważniejszych decyzji czyli co dalej? I właśnie o to chciałbym się was spytać, co zamierzanie robić po maturze? Studia? Praca? A do starszych forumowiczów co robią? Jakie studia kończą/skończyli?

Ja mam dylemat ponieważ zastanwiam się nad dwiema możliwościami:
:arrow: studia na niepublicznej szkole w Białymsotku na kierunku Informatyka i Ekonometria, lub
:arrow: studia na odległość na Politechnice Warszawskiej (http://www.okno.pw.edu.pl), co myślicie o takim sposobie kontynuowania nauki. Ja uważam że to nie jest zły pomysł bo sam sobie dysponuje czasem, w tym czasie mogę gdzieś pracować i zajmować się innymi sprawami.
Co tym sądzicie, co mi doradzicie? Co nam doradzicie bo podejrzewam że nie tylko ja mam problem co do studiów.
Ostatnio zmieniony niedziela 27 marca 2005, 22:22 przez wiruswww, łącznie zmieniany 1 raz
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez gabi121 » niedziela 27 marca 2005, 22:16

ehh ja marze o socjologi... bede zdawac na uj i na agh w Krakowie. Jako trzecia mozliwosc wezme AP kierunek politologia. zobaczymy co z tego wsyzstkiego wyniknie:) najpierw maturka...
gabi
gabi121

Postprzez Cubaza » poniedziałek 28 marca 2005, 09:38

Mnie w tym roku matura nie czeka. Technikum więc za rok dopiero. Jednak są dwie rzeczy które są raczej pewne. Pierwsza to marzenia i wymarzona szkoła, druga to ta racjonalna i bardziej pewna. Marzenia to AGH w Krakowie i jakiś kierunek związany z elektroniką. Racjonalne to PWSZ w Tarnowie i też kierunek z elektroniką. Pozdrawiam
Cubaza

Postprzez Harry » poniedziałek 28 marca 2005, 12:07

Wirus-poczytałam o tych studiach na odległość...Znasz kogoś, kto w ten sposób tam studiował? Niby jest dyplom uczelni, a jednak wydaje mi się to mało poważne. Czemu? Nie wiem. To jednak nie to, co studia na uczelni w bardziej normalnym trybie. Nie wiem jak na takie studia patrzą przyszli pracodawcy? To jest jednak cały czas coś nowego u nas. A z drugiej strony jak grzyby po deszczu wyrastają coraz to nowe uczelnie. Ja moge doradzić wybranie dobrej i znanej uczelni, nie musi być państwowa, ale sprawdzona, mająca dobrą opinię. Wiesz, dziś skonczenie studiów to kwestia kasy, szkół wyższych jest mnóstwo, ważne jest którą wybierzesz.
Druga sprawa- kieruj się zainteresowaniami, nie zmuszaj się do studiowania czegoś, co cię nie interesuje, ale np. daje dobre perspektywy na przyszłość. Interesuje Cię informatyka-fajnie:) Moze pomyślisz o studiach zaocznych? Przeciez też można pracowac, to jest do pogodzenia:)
Ja skończyłam kulturoznawstwo/filmoznawstwo na UJ w Krakowie, podyplomowkę z marketingu na AE Kraków, a teraz robię podyplomówkę z farmacji przemysłowej na AM w Gdańsku- bo zawodowo jestem związana z przemyslem farmaceutycznym. Moich magisterskich studiów absolutnie nie żaluję! Dały mi mnóstwo wiedzy, rozeznania w swiecie, potem zaczęłam doktorat, ale tak się ułozyło, że praca zawodowa (bo równoczesnie pracowałam normalnie) nie pozwolila mi kontynuowac. No i pomogly mi napewno w myśleniu marketingowym, bo marketingiem zajmuję się praktycznie od początku pracy.
Ponadto moim "drugim" zawodem jest instruktor aerobiku-lączę tu moje 2 pasje: taniec i muzyke:)
Co jeszcze mogę doradzić: Ucz się językow obcych -absolutna podstawa!!!
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Postprzez bodek541 » poniedziałek 28 marca 2005, 15:19

Ja mam 3 lata historii zaliczone i 2 lata informatyki ale mam zamiar gdzieś jescze sie uczyć.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Aarienka » wtorek 29 marca 2005, 11:47

po maturce wybieram sie na studia i albo pojde na Akademie Bygdoska na biologie albo do na farmacje do Bydgoszczy tam do szkoly.
Ale gdzie mnie dokladnie rzuci to zalezy od wynikow maturki :-(
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Powrót do Luźna gadka