sankilaZ C12 wynika, że na skrzyżowaniu jest inny przebieg pasów ruchu, niż na drodze wjazdowej, więc dochodzi do zmiany kierunku jazdy wszystkich wjeżdżających pojazdów.
Może tobie wynika. Z dyspozycji C-12 nie wynika.
poza tym C-12jest stawiane takie samo niezależnie czy rondo pierścieniowe, turbinowe czy kwadratowe.
Twoja teza kompletnie mija sie z prawdą.
. Pomiędzy przecięciami wszystkie pojazdy jadą w tym samym kierunku(po obwiedni)
Wzorem szymona masz chwilowy kierunek jazdy zgodny z kierunkiem ruchu na skrzyzowaniu wskazanym przez C-12...
To juz nawet nie jest śmieszne. Kierunek jazdy wynika skąd przyjechaliśmy i dokąd jedziemy..a jeszcze mamy F-10...to w ogóle.
Mieszanie C-12 do kierunku ruchu czy jazdy to pomyłka. Kompletna.
Wypisujecie swój punkt widzenia kompletnie głusi na argumenty w postaci znaków F-10 i P-8x
-niezależnie od wymalowanych strzałek - aż do następnego przecięcia.
dziel dalej kierunki jazdy i że rondo klasyczne ma pięć dróg.
nawet moi oponenci juz sie z tego śmieją.
Pasy ruchu jednej jezdni nie mogą prowadzić w różnych kierunkach -
A gdzie taki zakaz jest ?
Z tego wynika ,że F-10 jest niezgodny ze wszystkim, ponieważ wskazuje w jakich kierunkach można pojechać z poszczególnych pasów.
Ty sie nawet ze mna nie musisz spierać. Ty się spierasz z rozporządzeniem. Wynik łatwy do przewidzenia.
No to po kiego wuja czytasz? Tyle razy ci mówiłam - jest opcja "Ignore" i masz z głowy.
Jeśli natomiast czytasz, a jeszcze komentujesz, to proszę o konkrety - do przepychanek masz Szymona.
Tylko począteki..jak widzę twoje pomysły od razu sie odechciewa. z tobą nawey nie ma o co sie przepychać. Nie akceptujesz podstawowych pojęć.. jakie konkrety ?
Nie ma konkretów na twoje pomysły.Chcesz konkrety zapisz się na kurs.
Wskaż mi więc, która z dróg, dochodzących do obwiedni, ma taki sam kierunek ruchu i nie tworzy z nią przecięcia jezdni (i kierunków ruchu)?
Drogi nie dochodzą, drogi sie przecinają

Nie wiesz co to jest przecięcie sie dróg ?
A może znasz inne sposoby odróżniania dróg od siebie? Chętnie się zapoznam ... Kto wie, może zmienię zdanie?
Wystarczy że wiem które sie przecinają.

A do zapoznania..smaruj na kurs.
No to do dzieła - ino bez twórczości o łączeniu różnych kierunków...
Naście razy było już pisane..szkoda czasu na powtórki. Lepiej zweryfikuj swoje pojęcie skrzyżowania i przecięcia sie dróg.