gumik napisał(a):Przecież pisałem już o tym jak jestem w stanie to ocenić. Poza podawaniem przepisów i stwierdzeniem "poglowkuj" inni jeszcze potrafią zdobyć się na wysiłek żeby je (przepisy) wytłumaczyć.
Czyli nie jesteś w stanie.
Nie, nie widzę. Nadal nie odpowiedziałes co z rondami spiralnym, odśrodkowymi, turbinowymi. Też występują, ale nie ma ich w przepisach.
To są skrzyżowania. W czym problem ? W dodatku jest rozrysowane dla tych, co nie rozumieją Art 22.
Nie widzę żeby to wynikało.
Bo nie masz pojęcia o Artt 22.
Czy tutaj aby skręcić w lewo bez żadnego oznakowania ustawiasz się przy prawej krawędzi ?

i jedziesz po zewnętrznej części skrzyżowania ?
Czy tutaj też ci trzeba namalować strzałki kierunkowe, bo nie wiesz jak skręca się w lewo ?

Wymusza to właśnie oznakowanie poziome.
Na powyższym nie wymusza. Jak skręcasz w lewo ?
To wg. którego rodzaju ronda mam jechać na rondzie które nie ma oznaczeń?
Według Art 22.
W tym wątku wiele razy dostawales konkretne argumenty i za każdym razem je odrzucales pisząc zdawkową odpowiedz.
Jakie ? Cytat poproszę. Bo widać czy C-12 wskazuje kierunek jazdy ? Na takie argumenty ciężko coś rozsądnego odpowiedzieć. Pytasz powyżej...masz odpowiedzi. Zdawkowe, czy aby zrozumiałeś ?
j. w.
jw podałem wasze "argumenty".
Pisze o realu.
Sądzę ,że wątpię. Nie masz bladego pojęcia o czym jest mowa.Z przyjemnością zaprosiłbym ciebie na jazdę próbną .

Nagrywamy i wrzucamy filmik.
A tu właśnie przykład o czym pisałem wyżej.
Ja też pisalem wyżej. Nie możesz pojąć co się do ciebie pisze to proszę bardzo-przepis. Zrozum.
Przecież pisaliśmy, że to nie jest potwierdzenie zgodności z prawem.
No to po co się powołujesz ? Przedstawiasz ankietę, która nic wspólnego z przepisami nie ma.Po co ? Że ludzie łamią prawo ? To wiem.
LeszkoII napisał(a):
No chyba że tam widzicie
dwa skrzyżowania.
1. o ruchu okrężnym
2. rozwidlenie tuż przed SoRO
Tak . Tam są dwa skrzyżowania. Rozwidlenie jest jeszcze przed C-12+A-7. Nie widać ? Rozwidlenie nie łapie się pod C-12+A-7, które oznacza skrzyżowanie o ruchu okrężnym. Chyba że dla w(W)as w miejscu rozwidlenia stosujemy się do C-12+A-7.