Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez wiesniak » środa 11 kwietnia 2007, 00:56
przez bkt » środa 11 kwietnia 2007, 01:03
przez dylek » środa 11 kwietnia 2007, 22:02
Rondo to jest osobna droga, która jedzie w kółko i posiada zjazdy tylko w prawo.
przez wiesniak » środa 11 kwietnia 2007, 23:59
Sorry, ale to nie jest droga - to jest skrzyżowanie z ruchem okrężnym - tak zostało to zdefiniowane w PORD i raczej tego się trzymajmy Wink Nie zamieniajmy skrzyżowania w coś czym nie jest Very Happy
przez scorpio44 » czwartek 12 kwietnia 2007, 15:54
bkt napisał(a):Scorpion, zawsze wrzuca sie kierunek zeby pokazac innym gdzie chce sie pojechac i na kazdym skrzyzowaniu (nawet drogi z pierszenstwem kiedy wiadomo gdzie ono jest) powinno uzywac sie kierunkowskazu.
wiesniak napisał(a):Poza tym co z tymi, co jadą prosto? Mają migać w lewo przed zjazdem, w który nie jadą (w prawo)?
przez bkt » czwartek 12 kwietnia 2007, 17:31
przez kamiles » czwartek 12 kwietnia 2007, 18:53
bkt napisał(a):Mnie uczono - jesli na rodzie bede zawracal - wjezdzam na lewym kierunku i zjezdzam na lewym, caly czas dziala migacz lewy, jak sie wylaczy powtarzam.(...) I mysle ze to dosc logiczne zasady ruchu tzn kazdy dookola Ciebie widzi gdzie jedziesz i gdzie masz zamiar jechac.
przez wiesniak » czwartek 12 kwietnia 2007, 18:58
przez bkt » piątek 13 kwietnia 2007, 00:15
Tzn masz watpliwosci czy czegos nie rozumiesz? Bo jak masz watpliwosci to powiedz jakie a jak czegos nie rozumiesz to napisz czego, to wytlumacze :)kamiles napisał(a):bkt napisał(a):Mnie uczono - jesli na rodzie bede zawracal - wjezdzam na lewym kierunku i zjezdzam na lewym, caly czas dziala migacz lewy, jak sie wylaczy powtarzam.(...) I mysle ze to dosc logiczne zasady ruchu tzn kazdy dookola Ciebie widzi gdzie jedziesz i gdzie masz zamiar jechac.
sorry, ale jak zjeżdżasz z lewym, to to jest całkowicie nielogiczne i na pewno nikt nie ma pojęcia, co masz zamiar zrobić, a to jest juz zagrożenie BRD...
mam też wątpliwosci, co do Twojej teorii dotyczacej zajmowania pasów na rondzie...
przez wiesniak » piątek 13 kwietnia 2007, 00:56
bkt napisał(a):Wiesniak co jest bez sensu?
Jak dojeżdżam do ronda to po prostu nie mam zielonego pojęcia, skąd nadjechali ci, którzy już na tym rondzie są.
przez dylek » sobota 14 kwietnia 2007, 18:59
wiesniak napisał(a):Bez sensu, bo jak nie wiem, skąd nadjechał, to nie wiem, gdzie dla niego jest prawo, lewo i prosto, więc nic mi jego włączony kierunkek nie mówi.
przez wiesniak » sobota 14 kwietnia 2007, 20:36
Jak ma włączony lewy kierunkowskaz to przynajmniej wiesz, że zaraz przed nos ci wjedzie
przez dylek » sobota 14 kwietnia 2007, 21:15
przez wiesniak » sobota 14 kwietnia 2007, 22:44
przez dylek » sobota 14 kwietnia 2007, 22:51