sjakubowski napisał(a):Hehehe, też miałem się o to zapytać, ale stwierdziłem, że nie będę się czepiać...
Ja się tam nie czepiam :wink: - tylko może wreszcie zrozumiem, dlaczego ludzie tak powszechnie uważają się za co najmniej dobrych kierowców.
dodzik7 napisał(a):W moim mniemaniu dobry kierowca to taki, który przestrzega przepisów ruchu drogowego, prędkość jazdy dostosowuje do panujących na drodze warunków. Zawsze bierze pod uwagę możliwość nieostrożności bądź nieuwagę innych kierowców. Rzecz jasna prowadzi tylko na trzeźwo oraz nie uważa się za najlepszego kierowcę na świecie..
No i czym według Ciebie taki kierowca się wyróżnia, że można go nazwać dobrym (nie mówiąc już o bardzo dobrym)? No bo teoretycznie przestrzegać przepisów to raczej powinien każdy, więc nie jest to chyba jakieś szczególne osiągnięcie. Można powiedzieć taka... średnia.
Tak jak np. fryzjer, jest zazwyczaj po prostu fryzjerem, średnim, a żeby był dobrym fryzjerem, to musi się czymś wyróżniać, nie?
A jak to jest z kierowcą? Kierowca nie musi się niczym wyróżnić?
Borys_q napisał(a):Wiem napewno kto niejest dobrym kierowcą
Ten kto sie za takiego uważa!!!
Już nie przesadzamy w drugą stronę. Wiadoma sprawa, że najtrudniej jest ocenić samego siebie, ale zawsze można próbować trzeźwo spojrzeć na swoją wiedzę/umiejętności/doświadczenie.
dodzik7 napisał(a):A ja z ciekawości chciałabym się zapytać jeszcze za jakich kierowców uważacie się Wy drodzy koledzy co tak wyczekujecie mojej odpowiedzi? hm..?
pytanie do sjakubowski i cman..
Ja nie tak wyczekuję, tylko po prostu zapytałem.
Ale nie wiem wg jakich kryteriów mam się ocenić. Moich? Twoich?