szymon1977 napisał(a):
Może ktoś ma pomysł, jak ten okres zdobywania doświadczenia skrócić?
Więcej jeżdzić.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » środa 20 lipca 2011, 13:16
szymon1977 napisał(a):
Może ktoś ma pomysł, jak ten okres zdobywania doświadczenia skrócić?
przez cman » środa 20 lipca 2011, 13:24
szymon1977 napisał(a):Cman : z całym szacunkiem, ale Twoje zdanie na ten temat znam. Już wielokrotnie próbowałeś się wykręcić od odpowiedzi, po raz kolejny próbujesz podważyć moją wypowiedź, nie masz na to żadnych argumentów poza własnym widzimisię. Zauważ, że tym razem pytanie nie było skierowane bezpośrednio do Ciebie, nie musisz czuć się zobowiązany do odpowiadania.
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 14:07
przez cman » środa 20 lipca 2011, 15:20
szymon1977 napisał(a):Przeczytałem Twój pierwszy post. Trzyma się kupy, o ile traktować to jako teorię. Właściwie jestem za.
szymon1977 napisał(a):Moje pytanie jest jak najbardziej związane z tematem, dotyczy obaw z wprowadzeniem Twojego pomysłu w życie.
szymon1977 napisał(a):Czy za solidne podstawy uważasz swoje własne widzimisię, a za niesolidne przeprowadzone przez kogoś badania? Na jakiej podstawie podważasz czyjeś badania na podstawie swojego własnego widzimisię? Jeżeli nie chcesz dyskutować na temat wprowadzenie Twojego pomysłu w życie to chyba jako Moderator możesz swój wątek zamknąć?
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 15:37
przez cman » środa 20 lipca 2011, 16:04
szymon1977 napisał(a):Mam propozycję: może zrobisz po prostu ankietę, TAK, NIE, NIE WIEM? Unikniesz niewygodnych dla siebie wypowiedzi.
szymon1977 napisał(a):Właściwie masz rację, zastrzeżenia mam nie do samego pomysłu, co do sposobu jego realizacji i wprowadzenia w życie. Osobiście nie wydaje mi się, żebym znów tak daleko odbiegał od tematu. Nie jesteś wyrocznią, i pomimo, że Ty się z moje wypowiedzi odrzucasz, może ktoś inny się zainteresuje tym, co mam do powiedzenia.
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 17:13
cman napisał(a):Ja mogę dyskutować o dalszych kwestiach, o wprowadzaniu w życie, o poprawianiu przepisów, o zmianie systemu szkolenia, o zmianie systemu karania itd. (w odpowiednich do tego wątkach oczywiście), ale dopiero po tym, kiedy tutaj uzyskam powszechne potwierdzenie prawdziwości przedstawionych przeze mnie wyjaśnień.
przez cman » środa 20 lipca 2011, 17:28
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 22:09
cman napisał(a):Poza tym, jeżeli ktoś z jakichś powodów jest na nie, to ten wątek daje mu możliwość przedstawienia mi powodów.
przez cman » środa 20 lipca 2011, 23:05
szymon1977 napisał(a):JESTEM NA NIE
szymon1977 napisał(a):Wiem, że ograniczenie prędkości nie jest rozwiązaniem idealnym, ale czy w obecnej sytuacji znasz lepszy sposób na zmuszenie kierowców do nieprzekraczania prędkości bezpiecznej niż ograniczenia prędkości?
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 23:20
cman napisał(a):Zgadzam się, nie zgadzam się, jestem na tak, jestem na nie... Zdecyduj się może w końcu...
Wiem, że naprawdę byłeś, jesteś i będziesz na nie - w związku z tym przedstawiłeś co chciałeś i już mi więcej nie potrzeba.
szymon1977 napisał(a):Wiem, że ograniczenie prędkości nie jest rozwiązaniem idealnym, ale czy w obecnej sytuacji znasz lepszy sposób na zmuszenie kierowców do nieprzekraczania prędkości bezpiecznej niż ograniczenia prędkości?
cman napisał(a):Tak: bardzo wysokie kary i (doraźne rozwiązanie - bo rozumiem, że tylko takie Cię satysfakcjonuje) egzamin specjalistyczny (dla wszystkich kierowców) poprzedzony lub nie (wedle życzenia), nieobowiązkowym szkoleniem specjalistycznym.
przez cman » środa 20 lipca 2011, 23:29
szymon1977 napisał(a):Tak, jestem z decydowany. O ile co do teorii się z Tobą zgadzam, tą wątpię aby udało się to wprowadzić w praktyce.
szymon1977 napisał(a):Bardzo wysokie kary za co? Sprecyzuj proszę.
przez szymon1977 » środa 20 lipca 2011, 23:47
cman napisał(a):Tak: bardzo wysokie kary i (doraźne rozwiązanie - bo rozumiem, że tylko takie Cię satysfakcjonuje) egzamin specjalistyczny (dla wszystkich kierowców) poprzedzony lub nie (wedle życzenia), nieobowiązkowym szkoleniem specjalistycznym.
szymon1977 napisał(a):Bardzo wysokie kary za co? Sprecyzuj proszę.
cman napisał(a):A o czym mówimy? No za przekroczenia prędkości zapewniającej panowanie nad pojazdem.
szymon1977 napisał(a):Obecnie mamy słabych technicznie kierowców, przeceniających swoje umiejętności, nie stosujących się do przepisów ruchu drogowego. To wszystko składa się na brak umiejętności ocenienia prędkości bezpiecznej.
przez cman » czwartek 21 lipca 2011, 00:04
przez szymon1977 » czwartek 21 lipca 2011, 00:19