Overlord napisał(a):Niema to jak jednogłosśna odpowiedź... Bardziej jednak ufam Cmanowi...
Ja bym tam mnie nie ufał, ale jeżeli jest potrzeba, to zawsze mogę wrzucić stosowne przepisy:
Rozporządzenie napisał(a):§ 21. 1. Przebieg egzaminu praktycznego na prawo jazdy kategorii B rejestruje się przy pomocy urządzeń rejestrujących przebieg egzaminu, o których mowa w § 19 pkt 4.
2. Urządzenia, o których mowa w ust. 1, powinny:
1) rejestrować co najmniej obraz widoczny do przodu przez przednią szybę pojazdu egzaminacyjnego (kamera o kącie widzenia 45 stopni lub więcej); obraz zapisywany musi zawierać opis składający się z daty, godziny przeprowadzanego egzaminu oraz numeru rejestracyjnego pojazdu egzaminacyjnego, a w przypadku braku możliwości umieszczenia numeru rejestracyjnego pojazdu, dopuszcza się podanie przez egzaminatora numeru rejestracyjnego ustnie przed rozpoczęciem egzaminu;
2) rejestrować dźwięk w pojeździe równolegle z rejestracją obrazu;
3) uniemożliwiać ingerencję osób nieuprawnionych w zapis na nośniku danych;
4) być uruchamiane i zatrzymywane bez konieczności ingerencji egzaminatora w proces rejestracji;
5) zapewniać egzaminatorowi podgląd obrazu rejestrowanego na nośniku, tak aby w trakcie egzaminu miał możliwość sprawdzenia, czy nie nastąpiła awaria urządzenia powodująca brak możliwości nagrywania przebiegu egzaminu.
No chyba, że się mylę, to wtedy zawsze wskazana jest riposta, ale poparta przepisami, jak np. tutaj: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 404#173404 :).