Przecież ja sie od dłuższego czasu pytam czym jest ten ruch okrężny...A czy jazda po skrzyżowaniu zgodnie z kierunkiem ruchu okrężnego to jest zawrócenie?
Czy zawrócenie to zmiana kierunku jazdy na przeciwny wykonana za pomocą jednego manewru czy kilku?
Jeden..chyba że zawracanie dla Ciebie to dwa skręty w lewo...albo więcej..

A mnie natomiast przeraża że kierunki ruchu nazywasz zawróceniem, w lewo, w prawo - czyli co skręcaniem?
W co sobie lecisz..gdzie to napisałem ? czy masz problem ze zrozumieniem poprzednich postów ?
Jest oddział w PoRD pt Zmiana pasa ruchu lub zmiana kierunku jazdy" i sie tego trzymam
Zupełnie nie rozumiem czemu chcesz się ustawiać na lewym pasie przed rondem i włączasz lewy kierunkowskaz mimo że w lewo nie skręcasz.
Zazwyczaj , gdy skręcam w lewo robię to zgodnie z Art 22.. to dla Was skręt w lewo na skrzyzowaniu to dwa razy w prawo plus jazda w lewo łukiem
To że przejeżdżasz przez skrzyżowanie tak że zmieni się twój wypadkowy KIERUNEK GEOGRAFICZNY - kompletnie nie ma żadnego znaczenia dla art. 22.2.
Po polskim matematyce i fizyce nadszedł czas na geografię

Nie ..skręcam w lewo to skręcam w lewo
Jeżeli jadę zgodnie z tym kierunkiem ruchu (ruchem okrężnym) to dlaczego nie jest moim kierunkiem jazdy??? Masz jakiś powód ?
mam szansę dowiedzieć sie kiedykolwiek jaki to jest kierunek jazdy ?
======================
Chodzi o ilość manewrów w przypadku zawracania.
Zrozumiesz, jak rozróznisz manewr zawracania od potocznego zawracania