dylek napisał(a):VanDerVart - za odpowiedź może tu służyć cytat ze szczegółowych warunków dla umieszczania znaków :
Jeżeli na początku odcinka umieszczony został znak D-3, to przed końcem odcinka, bez względu na jego długość, umieszcza się znak A-20.
Przed końcem odcinka... gdzie on się kończy ? Nie napisano

Poza przypadkiem opisanym w tym akcie prawnym (połączenie dwóch jezdni jednokierunkowych w jezdnię dwukierunkową - zwężenie dwujezdniówki do jednojezdniówki - np. coś co kiedyś funkcjonowało na Mełgiewskiej
https://goo.gl/maps/FifwE4NHU1P2 ) - nie spotkałem się z przypadkiem, by nastąpiło to gdzie indziej niż w najbliższym miejscu, gdzie istnieje przecinanie się kierunków ruchu (wyjazd z parkingu, skrzyżowanie itp.)
@waw - jeżdżą tam, jeżdżą....

Czyli tam gdzie "jeżdzą", należy ewentualnie wjechać i po chwili od razu powiedzieć, że musimy Panie Egzaminatorze zawrócić we wjeździe na parking po prawej stronie, ponieważ przed nami widać znak "zakaz wjazdu"?
Co do mapki z mojego drugiego postu, to:
jechałem sobie z instruktorem od Majdanka w kierunku Makro i Pan Instruktor mówi: "na najbliższym w prawo, następnie w lewo", no to wpadam sobie w tę jednokierunkową i w oddali widzę skręt w lewo a na wprost szkołę na Słowiczej.
Znak "droga dwukierunkowa" jest tam ustawiony przed tym skrętem w lewo i dlatego ja ustawiłem się do skrętu od prawej na tej jednokierunkowej, bo myślałem że od tego znaku już jadę dwukierunkową, co było błędem i powinienem się ustawić przy lewej krawędzie i to od niej rozpocząć manewr skrętu w lewo.