Egzaminy państwowe

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzaminy państwowe

Postprzez leoniaczek » wtorek 13 marca 2007, 17:11

Mam teraz 17 lat. Za 1,5 miesiąca skończę 18 lat. I w związku z tym mam pytanie, czy mogę się już zapisać na egzamin? Jeżeli tak, to czy najpierw na teoretyczny, a potem na praktyczny, czy mogę od razu zapisać się na dwa, żeby dostać termin zaraz po urodzinach? Chciałbym po prostu pójść do ośrodka, zapisać się, dostać termin teorii zaraz po urodzinach i niedługo potem termin praktyki, chyba, że od razu 2 egzaminy w jednym dniu. Czy jest to możliwe ?
pozdrawiam
leoniaczek

Postprzez Gozdek » wtorek 13 marca 2007, 17:22

na poczatku musisz zaliczyc teorie a potem praktyka na 2 egzaminy mozna sie zapisac na jeden dzien tylko zalezy czy WORD na to pozwala bo np w warszawie musisz zdac teorie a dopiero pozniej mozna sie zapisac na praktyke a na egzamin mozesz sie wczesniej zapisac tylko musisz miec papier o ukonczeniu kursu:)
Gozdek

Postprzez leoniaczek » wtorek 13 marca 2007, 17:41

akurat jestem z Warszawy, tylko jak zdam teorię to będę musiał czekać z 4 tygodnie na praktykę albo i więcej, dokładnie to chcę się zapisywać na Odlewniczą, czy tam na pewno nie można zdawać całego egzaminu w jednym dniu? Zależy mi na czasie, bo chcę się wyrobić z prawkiem do wakacji :D
leoniaczek

Postprzez loser » wtorek 13 marca 2007, 21:03

Nie dość, ze nie można zdawać tego samego dnia, to nie możesz zapisać się jednego dnia, na obydwa egzaminy. Na praktykę zapiszą Ciebie po zdaniu teorii.
loser

Postprzez leoniaczek » środa 14 marca 2007, 08:08

i to jest najgorsze :/
a może wiecie czy można egzamin teoretyczny zdawać w sobotę albo w niedzielę czy tylko w normalne dni tygodnia ?
leoniaczek

Postprzez loser » środa 14 marca 2007, 16:40

W niedzielę-nie
W soboty praktykę to na pewno można, teorię chyba też.
Wydaje mi się, że jak zapisywałem się to jednym z dwóch najbliższych terminów była sobota.
Ale to zawsze może coś się zmienić w przyszłości.
loser

Postprzez leoniaczek » poniedziałek 19 marca 2007, 22:28

mam urodziny 29 kwietnia, jak myślicie wyrobie się do wakacji z prawkiem :?:
a i czy szybko sprawdzają teorię po napisaniu, czy też trzeba czekać kilka dni na wyniki :?:
leoniaczek

Postprzez raptor22 » poniedziałek 19 marca 2007, 22:31

leoniaczek napisał(a):mam urodziny 29 kwietnia, jak myślicie wyrobie się do wakacji z prawkiem :?:
a i czy szybko sprawdzają teorię po napisaniu, czy też trzeba czekać kilka dni na wyniki :?:

Teorie pisze się na komputerze i wyniki są odrazu po skończeniu testu.
31.10.2006 - początek kursu
9.03.2007 - Egzamin
teoria - 0 błędów
plac - zdany
miasto - zdane
raptor22

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 19 marca 2007, 22:46

raptor22 napisał(a):Teorie pisze się na komputerze i wyniki są odrazu po skończeniu testu.

I nikt ich nie sprawdza, tylko od razu wyskakuje Ci wynik. ;)
scorpio44

Postprzez marcij » poniedziałek 19 marca 2007, 23:19

scorpio44 napisał(a):I nikt ich nie sprawdza, tylko od razu wyskakuje Ci wynik. ;)

komputer sprawdza :lol:
Obrazek
marcij

Postprzez barbra » środa 28 marca 2007, 08:45

I tu wszystko jasne jak łza,jedno kliknięcie egzaminatora i wynik gotowy,ale na to jaki jest ten wynik, mamy wpływ jedynie my sami... :hmm: ,bo komputer nam nie pomoże,gdy wiedzy brak :?: ,ale jak ją mamy,to też nie oszuka :wink:
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez czarnykot » niedziela 01 kwietnia 2007, 19:53

leoniaczek napisał(a):akurat jestem z Warszawy, tylko jak zdam teorię to będę musiał czekać z 4 tygodnie na praktykę albo i więcej, dokładnie to chcę się zapisywać na Odlewniczą, czy tam na pewno nie można zdawać całego egzaminu w jednym dniu? Zależy mi na czasie, bo chcę się wyrobić z prawkiem do wakacji :D

Jak ja pierwszy raz podchodziłam do egzaminów, to można było robić dwa naraz - zdałam teorię i poszłam na praktykę, którą oblałam. :/ Czekałam na to równe 2 miesiące od zapisania się. Potem sobie znowu nie zdałam, następnie nie mogłam przyjść na egzamin, olałam trochę sprawę i jak się zapisałam na 3 podejście, to się okazało, że prawie mija termin teorii. Nie zdałam i musiałam znowu podchodzić do teorii i okazało się, że nie można już teraz zdawać naraz. Ale nic się nie stało, umówiłam się w ośrodku, że dadzą mi zaświadczenie, zdam teorię i od razu się zapiszę na praktykę, a jazdy zrobię przed egzaminem. Tak się stało i za 4 razem zdałam. Wcześniej mi nie szło, bo się strasznie denerwowałam i dopiero teraz jakoś się opanowałam. W moim przypadku trwało to wszystko prawie rok - dokładnie 11 miesięcy (od początku kursu), więc powodzenia życzę w wyrabianiu się do wakacji, może się uda, ale śmiem wątpić, a o terminie na Odlewniczej 4 tygodnie zapomnij, to nawet śmieszne nie jest. Licz 7-8 tygodni.
najbardziej bawią mnie wszechwiedzący kierowcy od dwóch dni
czarnykot

Powrót do Egzamin na prawo jazdy