Moje ostatnie lekcje miałam u innego instruktora niż ten,u którego miałam kurs.Pokazał mi kilka dobrych sposobów na np.łuk i parkowanie.Łuk - na pół obrotu kierownicy przy pierwszym słupku(skręcasz kierownice od razu gdy ukazuje ci się on w tylnej prawej szybie),na drugi nie zwracasz uwagi i na trzecim drugie pół obrotu.Co do parkowania to- skręcając w prawo - gdy samochód przy którym się ustawiasz zostanie odsłonięty przez twoje prawe lusterko od razu robisz maksymalny obrót kierownicą w prawo.
I takie tam.
A ja mam pytanie,jutro mam egzamin,a nie opanowałam do końca/tak mi się wydaje/zawracania po przez cofanie.Kiedyś to robiłam i pamiętam,że mi nie poszło.Są na to jakieś meteody?czy tylko 'na wyczucie'?
Oraz zawracanie na trzy (wczorja jak się do tego zabrałam to mój instruktor powiedział 'dobra,daj se spokój,to i tak nie ma sensu';p).Mi się to wydaje mało skomplikowane - skręcając w lewo skręcam kierownice do oporu(manewr wykonuje na biegu pierwszym(?))potem przy cofaniu w prawo(ale chyba już nie do oporu?)i po wyprofilowaniu autka do przodu.
Za pomoc z góry mocno dziękuję
Aha.Nie każde Punto wyposażone jest w światła mijania przednie.Nie ma ich,jeżeli na przycisku wyznaczonym do ich włączenia nie widnieje znaczek świateł mijania?[/img]