Zestawy na placu M;)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zestawy na placu M;)

Postprzez Harry » piątek 30 lipca 2004, 18:11

Zwłaszcza kieruję pytanie do osób, które zdawały więcej niż raz: czy trafialiście przy każdym egzaminie na różne zestawy? I który uważacie za najłatwiejszy;)

Ciekawostka przyrodnicza: ja już 3 razy, czyli tyle ile byłam na egzaminie, trafiałam na ten sam zestaw- czyli parkowanie prostopadłe przodem i górka :evil: Górka to miodzio, ale parkowanie...bleeeeeeee...
Harry

Postprzez to ja » piątek 30 lipca 2004, 18:13

Ja trzy razy pod rząd trafiłam na zestaw nr 1 czyli skośne i prostopadłe tyłem. Za każdym razem oblewałam na mieście. Dopiero gdy zdawałam zestaw nr 2 czyli skośne i równoległe zdałam :)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Harry » piątek 30 lipca 2004, 18:26

Czyli to normalka :D Jak teraz znowu wylosuję to samo to od razu wyjdę z sali :D
Harry

Postprzez to ja » piątek 30 lipca 2004, 18:28

Harry napisał(a):Czyli to normalka :D Jak teraz znowu wylosuję to samo to od razu wyjdę z sali :D

Wiesz, tak się składa, że przy pierwszym podejściu chciałam zestaw nr 2 i tak trzy razy, a za czwartym razem chciałam już tylko 1, a wylosowałam 2. Cóż za ironia losu ;) Ale opłacało się. Bądź dobrej myśli :)

to ja

Postprzez aga25 » piątek 30 lipca 2004, 18:30

Witam!Za I razem mialam górke i parkowanie równoległe-oblałam na łuku, za II-parkowanie skośne i prostopadłe tyłem-oblałam na mieście, za III-prostopadłe tyłem i zawracanie-zawaliłam prostopadłe tyłem.Za każdym razem ja losuje zestaw i mam w sumie to co umiem-no ale cóz oblewam na głupotach.Mam nadzieje że za IV...... wreszcie sie uda.Pozdrawiam
Aga
aga25

Postprzez to ja » piątek 30 lipca 2004, 18:31

aga25 napisał(a):Witam!Za I razem mialam górke i parkowanie równoległe-oblałam na łuku, za II-parkowanie skośne i prostopadłe tyłem-oblałam na mieście, za III-prostopadłe tyłem i zawracanie-zawaliłam prostopadłe tyłem.Za każdym razem ja losuje zestaw i mam w sumie to co umiem-no ale cóz oblewam na głupotach.Mam nadzieje że za IV...... wreszcie sie uda.Pozdrawiam

Uda się, uda się :) Weź przykład ze mnie - zdałam właśnie za czwartym razem :)

to ja

Postprzez Harry » piątek 30 lipca 2004, 18:34

Chcę wszystko oprócz parkowania prostopadłego przodem :!: A np. skośne i równoległe to byłoby super :D Co ciekawe parkowanie przodem dobrze mi wychodzi Peugotem, czyli większym autem, a Corsą na egzaminie nie bardzo (dotykam końcem lusterka tyczki), ale to chyba kwestia wspomagania kierownicy- lepsze w jeździe po mieście, na placu lepiej bez. Latwiej wyczuć auto.
Harry

Postprzez Harry » piątek 30 lipca 2004, 18:41

Asia, Aga, czy po 3 oblanych egzaminach trzeba brać dodatkowe jazdy doszkalające ? ile godzin?
Harry

Postprzez Sławek_18 » piątek 30 lipca 2004, 19:48

Harry napisał(a):Asia, Aga, czy po 3 oblanych egzaminach trzeba brać dodatkowe jazdy doszkalające ? ile godzin?
nie jestem asia ani aga, ale postaram odpowiedziec na Twoje pytanie. Tak trzeba dokupic dodatkowe jazdy bodajze 5 (jak sie pomylilem z rochunkowosci to poprawcie :P )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Harry » piątek 30 lipca 2004, 19:57

I przy zapisie na 4 egzamin przedstawić jakieś zaświadczenie?
a w jaki sposób jest to sprawdzane, czy ktoś jeździł te kilka godzin? Bo przecież jak jest się w komitywie z instruktorem, to wystawienie tego dokumentu to chyba nie problem??;) pozdrawiam;)
Harry

Postprzez to ja » piątek 30 lipca 2004, 20:46

Po moim trzecim egzaminie poszłam do instruktora, zapłaciłam za 5 dodatkowych jazd i wystawił mi zaświadczenie z datą kilka dni (chyba 3 dni) po oblanym egzaminie. A na jazdy umówiłam się tuż przed czwartym podejściem. Żeby zapisać się na czwarty egzamin należy mieć przy sobie właśnie to zaświadczenie.

Sławek, przecież każdy wie, że nie jesteś ani Asia ani Aga, no chyba, że coś przed nami ukrywasz ;)

to ja

Postprzez ella » piątek 30 lipca 2004, 20:46

Harry napisał(a):I przy zapisie na 4 egzamin przedstawić jakieś zaświadczenie?
a w jaki sposób jest to sprawdzane, czy ktoś jeździł te kilka godzin? Bo przecież jak jest się w komitywie z instruktorem, to wystawienie tego dokumentu to chyba nie problem??;) pozdrawiam;)

Jezeli masz układ z instruktorem i moze ci wystawiś takie zaswiadczenie to dobrze. Nie będziesz płaciła za jazdy. Nikt tego nie sprawdzi czy je wyjeździłas czy nie. Ważne jest zaswaidczenie do zapisu na egzamin.

Co do zestawów na egzaminie raz miałam skośne i równoległe, prostopadłe tyłem i górka, prostopadłe przodem i zawracanie na trzy.Nic mi się nie powtórzyło.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » sobota 31 lipca 2004, 00:38

Ja za 1 miałam prostopadłe przodem i zawracanie na 3 i oblalam najgłupiej jak mozna, bo przez pomylenie linii przy prostopadłym, za 2 koperta i górka, oblałam na mieście, za 3 to samo co za 1 - zdane.
Harry - wykorzystaj czas do egzaminu na ćwiczenie manewrów, jesli masz z kim możesz przeciez pojechac na plac i ćwiczyć, wszystkiego da sie nauczyć :) , prostopadłego przodem też - ja jexdziłam na plac dość często i w przed egzaminem wszystkie manewry miałam obcykane ( a że tak głupio oblalam to inna sprawa). Jak dla mnie najłatwiejsze manewry to koperta, zawracanie i górka; ale w sumie może i było lepiej kiedyś, jak trzeba było robić wszystko - każdy się uczył wszystkiego po kolei zamiast liczyć na szczęście; a bywa z nim róznie. Ja na przykład ( w przeciwieństwie do większości zdajacych) chciałam dostac Lanosa a nie Punto - a tu jak na ironię 3 razy Punciak ;)

Jesli chodzi o wspomaganie to za moich czasów były w osk 2 samochody - lanos na wspomaganiu i punciak bez (za to na egzaminie wszystkie już mieli ze wspomaganiem) - moim zdaniem łatwiej zrobić plac 'wspomaganym' niż bez, ale wszystkim można się nauczyć.
Mmeva

Postprzez Harry » sobota 31 lipca 2004, 19:10

Mmeva- zgadzamy się co do najłatwiejszych manewrów :) Co do placu to jadę w poniedziałek po południu poćwiczyć na tym na czym zdaję, czyli na Corsie. U nas są problemy, żeby wjechać "prywatnie", nie jako L z instruktorem, na plac manewrowy, bo jeśli nawet instruktor zezwala na wjazd na plac, za którego dzierżawę płaci, to są szopki z facetami, którzy pilnują obiektu, ale da się przeskoczyć to przy odrobinie szczęścia 8) Przed egzaminem staram się unikać jazd po placu innym autem niż to co na egzaminie. Mamy Peugota, a ten ma inne gabaryty, więc wole obcykać sobie na Corsie. Pozdrawiam :)
Harry

Postprzez Harry » środa 04 sierpnia 2004, 20:27

Byłam pierwsza na liście, losowałam, i wiecie co??? Wylosowałam zestaw 4!!! Czyli to, co mialam na poprzednich egzaminach... I tym razem jako jedyna zaliczyłam plac m. i to bez żadnych korekt!!! Nie ma trudnych manewrów!!!
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy