Pare pytań do fachowców

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pare pytań do fachowców

Postprzez plewson » piątek 21 listopada 2008, 00:05

1)czy egzaminatorzy maja przyzwolenie na niezapinanie pasow? Czy jak mu powiem ze przed jazda powinienem sie upewnic ze wszyscy ze mna jadacy maja zapiete pasy to moze sie na mnie wnerwic?
2) czy egzaminator moze zarzucić komuś tak zwaną jazde "na pamiec"? Gdy np mam dwie pary swiatel pod rzad i wiem ze po tych pierwszych nie bede mial miejsca na zmiane pasa do jazdy na wprost a egzaminator milczy to czy wiedzac ze zmieniajac pas juz przed pierwszymi swiatlami nie bede musial sie trudzic ze zmiana pasa przed tymi drugimi swiatlami i spokojnie bede mogl jechac na wprost? I w jaki sposob moge sie dopytywac o kierunek mojej jazdy? Bo on mi rownie dobrze powinien powiedziec ze ja "powinienem to wiedziec " Pozdro i z gory dzieki za odpowiedz:)
plewson

Postprzez And1@ » piątek 21 listopada 2008, 00:27

1. Przystępując do egzaminu w sumie powinieneś to wiedziec, że egzaminatorzy są zwolnieni. Raczej się go nie pytaj...
2. Nie wiem o co Ci chodzi... :roll:
And1@

Postprzez cman » piątek 21 listopada 2008, 09:30

1. ...i może się wnerwić.
2. Jazdy na pamięć na pewno Ci nie zarzuci. Jeżeli do pierwszych świateł i pomiędzy światłami nie są długie odcinki, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zmienić pas ruchu już wcześniej.
cman

Re: Pare pytań do fachowców

Postprzez scorpio44 » piątek 21 listopada 2008, 16:39

Ja za to nie zrozumiałem tego:
plewson napisał(a):w jaki sposob moge sie dopytywac o kierunek mojej jazdy? Bo on mi rownie dobrze powinien powiedziec ze ja "powinienem to wiedziec"
scorpio44

Postprzez vila_ » piątek 21 listopada 2008, 16:43

scorpio44 napisał(a):Ja za to nie zrozumiałem tego:
plewson napisał(a):w jaki sposob moge sie dopytywac o kierunek mojej jazdy? Bo on mi rownie dobrze powinien powiedziec ze ja "powinienem to wiedziec"

Może chodzi o sytuacje, gdzie mamy doczynienia ze znakiem nakaz jazdy? Albo na początku Ci powie, ze jak się nie odzywa, to jedziesz prosto. O to chodzi...?
vila_

Postprzez Gil » piątek 21 listopada 2008, 17:55

Mi egzaminator powiedział że jak nic nie bedzie mowił to znaczy że jedziemy prosto chyba że przepisy mówią o inaczej (np nakaz skretu w lewo)
Zapis na kurs: 04.08.2008
Pierwsze jazdy: 01.09.2008
Egzamin teoretyczny: 28.10.2008 (za pierwszym razem, 0 błędów)
Egzamin praktyczny: 17.11.2008 (za pierwszym razem)
Odbiór prawka: ??

**Szerokiej Drogi**
Gil

Postprzez vila_ » piątek 21 listopada 2008, 17:56

Pytanie z innej półki: Czy uczeń na egzaminatora też nie ma obowiązku zapinania pasów..?
vila_

Postprzez cman » piątek 21 listopada 2008, 18:35

Ma obowiązek.
cman

Postprzez agniesiaa90 » piątek 21 listopada 2008, 21:06

plewson napisał(a):1)czy egzaminatorzy maja przyzwolenie na niezapinanie pasow? Czy jak mu powiem ze przed jazda powinienem sie upewnic ze wszyscy ze mna jadacy maja zapiete pasy to moze sie na mnie wnerwic?
2) czy egzaminator moze zarzucić komuś tak zwaną jazde "na pamiec"? Gdy np mam dwie pary swiatel pod rzad i wiem ze po tych pierwszych nie bede mial miejsca na zmiane pasa do jazdy na wprost a egzaminator milczy to czy wiedzac ze zmieniajac pas juz przed pierwszymi swiatlami nie bede musial sie trudzic ze zmiana pasa przed tymi drugimi swiatlami i spokojnie bede mogl jechac na wprost? I w jaki sposob moge sie dopytywac o kierunek mojej jazdy? Bo on mi rownie dobrze powinien powiedziec ze ja "powinienem to wiedziec " Pozdro i z gory dzieki za odpowiedz:)

1 egzaminator moze Ci zazucic ze nie znasz przepisów dotyczacych tego kto musi a kto nie musi zapinac pasów
2 nie powienien sie raczej czepia tego ze przynajmniej znasz to miejsce i starasz sie ulatwic sobie przejazd zeby nie spowodowac potem jakis utrudnień
agniesiaa90

Powrót do Egzamin na prawo jazdy